App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Aprilbebis2011!

Jag tänkte fortsätta här, så slipper jag kapa din tråd. Vad gör din lilla nuförtiden då? Kryper hon? Tänder? Kul att jämföra med en jämngammal!

2012-02-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Hej!
Idag har varit en händelserik dag för Ingrid! Hon har börjat säga ma-ma-ma! Klart man kanske övertolkar, men hon har sagt det när hon har varit ledsen, så det har låtit som att hon har ropat på mig! :-)
Dessutom har hon börjat vinka litegrann när hon ser antingen min man eller mig, eller nån utanför fönstret.
Men det roligaste är att hon nu ställer sig upp utan besvär! Hon har en stor lekpöl, och den harhon ställt sig upp emot jättemånga gånger idag, och står ganska länge! Dessutom släpper hon en hand och står och vinglar som ett fyllo innan hon dimper ner på rumpan! :-P
Hon är ju sen med såna här grejer, men det gör inte att man blir mindre mallig för det! Vi lyckades även filma det, så det är kul! Eftersom min man har familjen uppe i Norrland vill de ju gärna att vi skickar foton och filmer på tjejen!

Angående nattningen så är vi (inte så) stolta innehavare av guldpokalen när det gäller dålig läggningsrutin. Kolla under Sömnsnacket, där har jag skrivit en tråd. Läs och gråt, så förstår du att jag har inga råd att ge er. Tyvärr!
Ha det gott och fortsätt gärna uppdatera tjejens utveckling!

2012-03-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Hon är inte direkt förstoppad. Hon bajsar varje dag, men det är ganska hårt.. Hon verkar inte störas av det alls!

Vi gör inga direkta "maträtter" till henne än, utan vi kokar fisk, färs, kyckling, olika grönsaker som majs, morot, paprika, broccoli, blomkål, palsternacka mm. Potatis, ris och pasta. Sen blandar vi ihop olika kombinationer i burkar! Vi kryddar med persilja, chilli, basilika, spiskummin, citron mm. Det blir faktiskt ganska gott! Och hon gillar allt, men hon äter små portioner.

2012-03-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Ja, de låter rätt lika! Envisa små damer! Ikväll skulle Ingrid absolut inte äta gröten. Trots att jag la en klick turkisk yoghurt på (som hon gillar). Jag satt en stund och försökte, men jag tror inte på att tjata i barn mat, så jag gav upp. Då kom min man in i köket och tyckte jag skulle försöka en sista gång. Och banne mig, hon åt upp nästan allt! Men han var tvungen att stå kvar bakom ryggen på mig, annars slutade hon äta! :-)

Vad gör ni för nåt på dagarna? Är du helt mammaledig fortfarande? Vi går ut på promenad varje dag efter lunch, det är enda sättet att få henne att sova på. Två dagar i veckan går vi på öppna förskolan. Ingrid älskar också sångstunden! Men vi sjunger hela tiden för henne här hemma också. Jag sjunger nog nästan mer än jag pratar. :-P

2012-02-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Inga tänder än! Men vi väntar.. Det funkar ganska bra med maten. Hon äter allt och gillar allt, men hon har ätit lite mindre portioner nu det sista. Hon äter en stund och sen vänder hon bort huvudet och skall absolut inte ha mer! :-) Envis som synden är hon!
Och för er? Äter hon med god aptit? Ammar du också? Jag ammar kanske 3-4 ggr på dagen, men hon sover jämte mig på natten och snuttar mycket då. Jag är hennes napp nämligen.. :-P

2012-02-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Ingrid tar sig ingenstans än så länge. Hon sitter stadigt, och lutar sig fram så långt hon kan om hon måste sträcka sig efter något. Hon ställer sig på knäna mot ett stöd, och hon h
ar ställt sig upp helt en gång!

Hon är väldigt bestämd och nyfiken och vill ha allting som man har i handen, så när jag ex packar upp matkassarna så får hon titta på tandkrämstuben, kaffepaketet osv.

Hon "pratar" väldigt mycket och vi tror att hon menar "Vad är det?" väldigt ofta, för hon brukar säga "ä te" när hon håller upp nåt mot oss. Det är ju så gulligt deras språk!

2012-02-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

:-)

2012-02-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...