App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

nån som skrivit testamente???

Vad e den ungefärliga kostnaden, vad betalade ni? vad har ni för försäkringar om er partner dör?   Läste just en artikel igen om detta, eftersom vi inte kommer gifta oss måste vi väl ta itu med detta innan det e försent.. men ja vill veta hur mycket pengar vi kommer få lägga innan.. å vart vänder man sig? tack för hjälpen!

2012-02-20
osisen
osisen

va e nackdel med å viga sig? har aldrig hört det förut.. alla säger ju tvärtom..
vi har ju inget eget varken ja eller sambon.. allt vi har har å köpt har vi ju gjort tillsammans.
annars finns ju äktenskspsförord eller va det heter :-)
eller e det nåt annat du tänker på? än om den ena har mer än den andra från början så att säga ..

2012-02-21
osisen
osisen

Men om nu gubben inte vill bli vigd så kan ju han fixa allt det praktiska med testamenten, försäkringar mm. Klagar han så har ju du en enklare lösning. ;-D
Vi har ett avtal med banken ang. bolånet. Skulle jag trilla av pinn så avskrivs min del av lånet.

2012-02-21
Toffsan
Toffsan

ja det måste vi ju ha det med.. suck vilket bök.. kunde jag inte bara fått bli vigd av gubben som kissar i duschen istället ;-)

2012-02-21
osisen
osisen

Japp, det lönade sig absolut att kolla runt lite och be om tips på duktiga jurister!

Vi har en varsin livförsäkring också förresten. Det är tänkt att min livförsäkring ska täcka min halva av lån på fastighet om jag dör, så att han kan bo kvar utan ekonomiska problem. Hans livförsäkring är högre för den ska täcka både hans del av fastighetslån och ska täcka hans dotters arvslott. Eftersom hon är bara hans och inte mitt barn så har hon rätt att få ut sitt arv direkt när han dör och då ska inte jag eller våra gemensamma barn behöva sälja av nåt för att hon ska kunna få ut sin del av värdet på hans tillgångar.

2012-02-21
Isabelle _
Isabelle _

tyvärr e nog bröllop uteslutet.. man måste ju tydligen vara två om det..
men e det fler som skrivit testamente å skit så skriv gärna va det kostade..

å isabelle det va ju en.himla stor prisskillnad

2012-02-21
osisen
osisen

Vi betalade 2500 för testamentet i höstas. Sök på familjejurister eller nåt liknande. Vi ringde runt lite och tog in offerter, En av de större och mer välkända firmorna häromkring skulle ha 5000 kr. Den juristfirma vi anlitade istället är en liten firma som vår bankman rekommenderade. Vi är gifta, men maken har ett barn sedan tidigare och då är det vettigt med testamente. 

2012-02-21
Isabelle _
Isabelle _

En kompis till mej gifte sig i kyrkan me bröllop å allt men hade inte råd med fest så dom hoppade festen och åkte på en billig bröllopsresa direkt efter :)

2012-02-21
Jenny1988
Jenny1988

Så här mycket/lite kostade vårt bröllop:

500 kr vigseln
2700 kr ring
530 kr annons i GP
400 nytt id-kort

Var väl inget mer tror jag.. Sen flådade ju vi på med god middag hemma, och prinsessbakelser, men en gammal pepparkaka från i julas kan ju också funka tänker jag.
;-)

2012-02-20
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

min bank gör inte sånt.. det har vi kollat.. :-(

2012-02-20
osisen
osisen

kollade om det kostade nåt å vigas borgerligt å insåg att ja kan bli vigd av min gamla gymnasierektor... haha... han kissar i duschen... vet ja efter en intervju några gjorde i skolan ;-)

2012-02-20
osisen
osisen

Visa honom jobbet med testamenten, gode man till barnen och kostnaden för den juridiska hjälpen så kanske han ångrar sig. ;-D

2012-02-20
Toffsan
Toffsan

jag vill det.. men sambon e inte lika på.. men ja sa just att det kostar 500kr å gifta sig tror ja.. å en ring eller två.. å det bästa av allt han får kallas man istället för pojk....... (pojkvän) förstår inte hur han skulle kunna tacka nej till det.. alla killars dröm e väl å va man eller? :-)
men jag hyser inga större förhoppningar om ett ja :-\

2012-02-20
osisen
osisen

Kan ni inte gifta er lite snabbt i stadshuset så slipper ni en massa juridiskt krångel? Brorsan och hasn fru gjorde det och hade ingen fest eller någonting. Det var enbart för att underlätta vid ev. dödsfsall.

2012-02-20
Toffsan
Toffsan

jag har googlat å hittat att det verkar hamna på en ungefärlig summa på 4-5000kr

2012-02-20
osisen
osisen

man länkas till familjensjurist eller va det hette

2012-02-20
osisen
osisen

gick in på fonus men där kan man bara boka tid å ja vill helst veta vad det kommer kosta först.. jag vägrar göra saker utan å veta slutnotan.. då får jag nervösa sammanbrott

2012-02-20
osisen
osisen

vi har ju hus ihop.. å konton i bra mitt nam å bara sambons å bilarna står på mig.. så skule jag dö blir det inte mycket kvar till sambon direkt.. å om han dör får jag krångel med huset eftersom vi inte har nån försäkrting så ja kan ju inte köpa ut barnen :/

2012-02-20
osisen
osisen

...alltså jag vill mest se vilken typ av ring jag hade kunnat köpa för de pengarna ;)

2012-02-20
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...