App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

HJÄLP OSS! Vi blir tokiga snart!

Vår dotters sömn har inte funkat bra sen hon var 4 månader gammal. Nu är hon 9,5. De sista veckorna har jag ammat henne till sömns i vår säng, och smugit ut därifrån efter ca 40-60 min när hon har somnat djupt. Detta är verkligen ingen optimal lösning, men INGET annat har funkat! Igår och idag har det dessvärre blivit så att hon vägrar släppa bröstet och när jag väl gör mig fri och försöker resa mig så vaknar hon och skriker! Hon har aldrig tagit napp, jag är hennes napp, men ni som har barn med napp vet kanske hur det är när han/hon tappar nappen i sömnen. Så har vi det nu! Men jag vill ju inte ligga och amma från 19-07! Vem kan hjälpa oss?! Bvc är ingen idé, där får vi aldrig några svar. :-(

2012-02-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Ok Jag förstår,men när lägger du henne vid lunch tiden och efter middag? Lägge inte henne kl åtta eller sju o inte för länge heller. Om hon vill mysa du kan ju ge henne nån att tunga med medan ni myser med vandra på natten låt henne skrika lite hon måste förstå att det är inte ok.

 

2012-02-29
Nichelle
Nichelle

Tack för alla tips och uppmuntrande ord! Det hjälper verkligenHon äter en ganska bra portion gröt på kvällen, så hon är ju egentligen inte hungrig. Hon vill bara snutta för att det är mysigt.
Vi har också börjat att ta upp henne ibland när hon vaknar efter första amningsomgången, och så kan jag ligga i soffan och fortsätta amma henne (för ja, jag vill faktiskt se på tv ibland, och inte hänga i sovrummet hela kvällen), men som typ igår så blev hon klarvaken istället och somnade inte förrän närmare midnatt. INTE bra!

2012-02-29
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Alltså det brur på när ni lägger er på kvällen o när ni ger er barn mat på dagen och middag. Min dotter äter lunch kl 12 o lägger o sover kl ett efter hon vaknar får hon mellanmål efter det går vi ut. Ibland sover hon i vagnen sen går vi hem för att äta middag kanske kl 5 eller 6 efter det sover hon middag,efter det leker hon lite sen får hon gröt mellan nio-tio efter det får hon bröstmjölk när vi ska lägga oss. Ibland vaknar hon en gång, säkert för mörddrömar.Skriker lite sen sovnar om igen.

2012-02-29
Nichelle
Nichelle

Känner igen mig så väl här. Det kunde lika gärna ha vart jag som skrivit ditt inlägg MamsanMaria. Båda mina barn var ena rikiga amningstokar. Inget annat dög. Med första barnet testade vi allt. Vi höll på att ge upp då han helt plötsligt började att intressera sig mer för böcker med flikar i (sådan där med små luckor man öppnar och så är det något bakom dem). Så vi körde på med det och en kväll ville han inte ha tutten utan bara boken. Så det är ett tips.

 

Med barn nr 2 så var det bökigare då hon är en mer orolig själ och vill ha mycke närhet (hela tiden). Så där fick vi gå den tunga vägen med att en natt så var det bara stopp på snuttandet och ville hon ha något så fick hon nappen eller välling. Det ville hon inte alls till en början. Men efter någon vecka så gick hon med på vällingen istället. Hon är fortfarande väldigt "nära" så vi får i mellanåt vagna henne (alltså lägga henne i vagnen och dra fram och tillbaka över trösklar) och då somnar hon innom 10 min.

Båda barnen har även gillat filmerna med "I drömmarns trädgård" och böckerna från den serien. Det finns även ljudfiler på nätet man kan ta hem och ligga och lyssna på med sin skrutt. Det har fått våra barn att lugna ned sig och vilja komma till ro i sängen.

 

Vet att alla barn är olika men jag hoppas att något tips kan komma till hjälp.

2012-02-29
trudy86
trudy86

Jag har 10 månad dotter och är oxå beroende med bröst på kvällen, ibland vaknar på natten. Har några bra tips: Ge henne gröt/välling innan ni lägger er efter det brösten tror mig om halv timme eller mer släpper hon brösten o sovnar. Plus inne i sovrummet har det under 20 grader inne då sover han/hon gott ganske vaknar bara en gång på natten.

2012-02-29
Nichelle
Nichelle

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-02-29
Nichelle
Nichelle

Wafa75; förstod tyvärr inte riktigt ditt råd? :-)

2012-02-27
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Thawra; hur gammal är din bebis då? Och hur länge har du tänkt att amma? Ja, vi kan ta varann i hand du och jag! ;-)

2012-02-27
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Tack för era svar! Jag vet att jag måste sluta amma snart, men det är svårt att ta beslutet. Samtidigt som det är jobbigt att vara hennes napp är det ju jobbigt att ta bort det enda myset hon har (ja, det är mysigt att sitta i knäet osv, men hon har inget gosedjur, napp eller snuttefilt.) Hon ÄLSKAR ju att snutta, hon riktigt njuter när hon får göra det.
Igår efter mitt desperata inlägg sov hon faktiskt 2,5 timmar utan att vakna, vilket var väldigt skönt och välbehövligt!

2012-02-27
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Håll ut , bit ihop å gråt när det blir outhärdligt... vet hur du har det. Har haft en dotter som varit rent omöjlig i sömnväg. När hon blev opererad för sin läppkäkgomspalt som 4 mån bäbis vart hon som "knäpp" , var upp minst 1 gång i timmen på nätterna och på dagen var det som att ställa klockan biip 55-65 min sov hon. Men nu blir hon 2 år i april och sedan jul har hon äntligen börjat sova " ordentligt " flera timmar i sträck.Livet återvänder. Annars är mitt tips att pappan kanske kan ge henne välling på kvällen och lägga henne och du helt enkelt försvinner en stund ,då äter hon sej kanske mätt och känner inte samma lust att snutta när hon inte känner din gosiga mjölkdoft.

2012-02-26
mibrr
mibrr

Finns det fler därute som kan komma med glada tillrop? Har nu försökt amma henne till sömns i sammanlagt 80 min!! Har rest mig två gånger, men då vaknar hon och börjar skrika.

Är vi verkligen så fruktansvärt kassa på det här med föräldraskap?! Varför kan inte vi få in en vettig läggningsrutin? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men just nu lutar det åt det sistnämnda.. :-(

2012-02-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Här är en "knäppstare" till! (Loggar in som hastigast från jobbet.)

Jag ammar fortfarande min tolvmånaders till sömns och ammar henne också ett par gånger under natten. Men jag kan lämna henne när hon väl somnat, så det känns ofta rätt ok. Utom när jag somnar före henne då och sen blir väckt av sambon mitt i natten, fullt påklädd och med oborstade tänder... :)

Men jag minns när sonen var bebis... Han hade en period då han skulle ammas tio minuter varje halvtimme mellan midnatt och fem på morgonen. Jag kunde inte amma honom liggande då heller, då blev hela sängen blöt av mjölk. Han åt ändå välling på kvällen. Jag förstår idag inte varför jag inte ens försökte ge honom välling vid midnatt också, men tanken slog mig aldrig. Jag var helt mosig av sömnbrist. Två timmar någon gång på eftermiddagen var hans (och min) längsta sammanhängande sömn under dygnet. Det var några jobbiga månader(började när han var sju månader) men det gick över.

Jag vet inte vad jag ville säga med detta, mer än att kanske bekräfta att det finns fler härute som har en aning om hur du har det. Kram!

2012-02-20
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 5 månader

Tack _M_, det ger mig hopp! Och det tröstar att veta att det finns fler "knäppstarar" som har tolererat sånt här att få fortgå! Tror inte att jag kommer stå ut tills hon blir 13 månader, här får ske en förändring tidigare än så..
Tack igen!
Kram

2012-02-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader

Hjälp..

2012-02-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...