App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

tilltvinga sig sex i ett förhållande..

läste just på ab om en man som dömts för misshandel av fru å barn å även våldtäkt av frun.. Påstår i rätten att han inte visste att det var olagligt att tilltvinga sig sex av sin fru ?!?! Det skrämmer mig att man tror att dom äger sina fruar å barn.. att dom kan göra vad dom vill med dem för det är hans familj.. som tur e är det ju bara en liten del av alla män som e dessa svin.. men hur blir de såna.. ja menar så förbannat ovanligt e det ju inte heller egentligen.. ja tror de flesta känner eller vet någon i bekantskapskretsen som blivit misshandlad av sin partner.. Men hur blir männen sådana? Vad är det som går fel å när går det fel? e det från födseln eller från uppväxten.. ? Har så svårt att förstå hur de kan tro att det dom gör e ok och fortsätta. finns naturligtvis familjer i omvänd situation med men det e ju inte lika vanligt ändå..

2012-02-18
osisen
osisen

mer kärlek till folket helt enkelt!!! ;)

2012-08-22
osisen
osisen

Jag förstår... men jag har ändå sån stark känsla för min kultur och vi har fått stå ut med så mycket förlorat så många så därför jag känner sån ilska ibland.. nu sätter jag mitt stopp här vill inte starta något

2012-08-22
babybo
babybo

att du skriver att du känner att du behöver försvara din kultur tycker jag är ledsamt, det ska inte behöva vara så och det visar hur långt vi i sverige faktiskt har kvar.. men då handlar det enbart om kulturfrågan.

Folk är rädda för det okända istället för att vara nyfikna fråga och lära sig så sitter det med skygglappar och tror på allt dåligt de hör och missar det som är bra. allting är inte svart och vitt, det finns miljoner olika färger och nyanser. tror på att prata umgås och lära känna varandra, se att bara för man tror på gud e man inte galen, eller bara för man e muslim är man inte terrorist..men det kräver ju att alla parter anstränger sig förstås å tyvärr finns det gått om bakåtsträvare här i världen inom ALLA kulturer!

2012-08-22
osisen
osisen

Nu läste förresten det andra inlägget och var bara tvungen att ta upp det med den rapporten som dom gjorde om imamerna och kan säga så här att deras sätt om islam har gått över styr kvinna har mycket rätt enligt Koranen hur gammal du tycker att den är så är den rätt du får ha din åsikt hur du vill och säga va du tycker men tycker lite att det går för långt! Inom islam så är kvinnan inte mindre värd än mannen vi är jämlika!! Kvinna ska värdesättas till!!! Gud har aldrig sagt att vi ska tvinga kvinnan att ha sex!! Blir bara så trött att alla skyller på våran kultur som om vi alla har självmordsbombare, våldtäktsmän och allt annat hemsk ni har er i era tankar om oss!!! Hur gammal ni än anser att Koranen är så den äkta ! Läs den först innan du säger något förlåt mig men är så trött på anklagelsens !

2012-08-22
babybo
babybo

Nej osisen jag menar inget riktat mot dig!! Jag förstår vad du menar och jag håller menar bara att ibland kan andra misstolka och inte riktigt ha kunskap nu pratar kag bara för mig själv men jag som har utländsk ursprung måste alltid försvara och förklara min kultur! Vilket jag gör gärna men tycker att vi här i Sverige har så bra skolor och hur bra möjligheter med datan att få fram fakta! Jag vet att inte alla riktar här mot oss med utländsk bakgrund!! Gillar läsa din inlägg så va bara tvungen att säga något hahaha ! Kram på dig

2012-08-22
babybo
babybo

å mitt inlägg var inte bara riktiat till dej babybo :D men det var du som startade min tankeverksamhet idag ;) tackar för det och hoppas du förstår hur jag menar åxå och att jag inte bara trashar ner din åsikt här :) för det är inte min mening!!!!

2012-08-22
osisen
osisen

babybo.

jag håller inte riktigt med även om jag önskar att jag kunde göra det.. MEN jag tror att kultur och religion har med saken å göra, absolut.

Finns många kulturer där kvinnan inte är värd mycket.. Det finns trosutövare som anser att kvinnan INTE är lika mycket värd som mannen. Detta finns inom ALLA trossamfund. Det är extra lätt att påvisa detta för troende människor eftersom de i allra flesta fall tror på vissa VÄÄÄÄÄLDIGT gamla böcker. De är inte riktigt up to date om man säger så och det gör det lätt att rättfärdiga ett vidirgt beteende.

Det var ju fint exempel på detta på tv för inte längesen då de pratade med imamer. Största delen av dem tyckte ju att en kvinna INTE får säga nej till sex om hon inte har mens eller är sjuk! Om någon så högt aktad säger en sån sak så är det inte konstigt att troende människor anser sig göra rätt!

Nu var detta frågor som ställdes till muslimer, jag är säker på att vi fått många liknande svar om man ställt samma fråga i hemlighet till olika kristna trosamfund också..

tar dessa två religioner som exempel då islam och kristendom är bland de största. I en kultur där kvinnor är mindre värda så är det självklart att man beter sig på detta sätt för det är ju så det ska vara, det är ju inte fel. (så har man alltid gjort).

Jag skiter i om du är muslim, kristen, ateist eller whatever. MAN ska respektera varandra. Att en kvinna tillåter sin man knulla en när mannen e sugen är INTE att visa respekt för sin man eller att mannen respekterar sin kvinna! Inte i mina ögon men uppenbarligen så har ganska många människor i världen en annan åsikt än mig. Att kvinnor förlorar hela sin familj och vänskapskrets om hon väljer att skilja sig är inte heller ett helt ovanligt scenario om ens kvinnan har rätt att skilja sig.

Har en lite kul berättelse som en jag man jag känner berättade för mig. Han kom till sverige för många år sen, låter det vara osagt om det var på 70 eller 80talet. Han kom till en flyktingförläggning i varberg vid havet. Han och hans bror gick ner till stranden varje dag och förundrades över mängden horor sverige hade. Vilken lycka, dom hade hamnat i paradiset ;) Varje dag gick de ner på stranden å fånglodde på alla lättklädda tjejer och vissa låg bara där alldels topless.. Efter ett tag kom en som jobbade på förläggningen fram till dem och sa att de svenska tjejerna uppskattar inte erat sätt att se på dem. Ni kan inte gå dit å glo varje dag. Då fick de förklarat att det inte alls var några horor på stranden utan det var "vanliga" fruar, mammor, döttrar.. ja ni vet. Där dog deras paradis och de föll in i verkligheten. Och som han sa, idag är det MIN fru som ligger på balkongen och solar topless inför främmande folk! Men det är ett ganska komiskt sätt att se på en kulturkrock och hur fasiken skall man veta om ingen säger något?! :D

Bortsett kultur och religion.Jag tänker mycket på kvinnor runt omkring som man hör om,känner  och om hur de har det i sina förhållanden, de får göra allt, deras män går ut å festar när man själv går ut en kväll får man höra det ett halvår efteråt. Att man inte hjälps åt med hushållet, att man tillåter sin man kalla en för vidriga saker när han blir förbannad osv.. små saker som är vanliga i MÅNGA förhållanden, tjejer (nu diskuterar vi ju tjejer men det finns ju självklart män i omvänd situation) som accepterar dessa små nedtryckningar, försvarar sina män trots att de faktiskt egentligen INTE tycker det är ok.. men han hjälper till ibland, han säger snälla saker ibland.. 

Det är galet och tjejer borde veta att de förtjänar så mycket bättre, att de kan få bättre, att de faktiskt kan säga nej.

Varför är man rädd att en person som behandlar en illa ska lämna en? Varför är man rädd för att göra sin man ledsen/arg? Är man rädd att bli kallad dålig kvinna? eller för att få stryk? Så många frågor och inga ritkiga svar och grunden ligger så långt bak i tiden att det dröjer lika många år till innan man hittar svar.

Så trots att sverige idag har kommit så långt som det har så har vi fortfarande en lång väg kvar. Tjejer måste lära sig att stå upp för sig själva, män måste lära sig att se kvinnor som en jämlike.

Hur ska barnen lära sig vad som är ok om pappan inte vet (pga olika omständigheter, kanske hans uppväxt, osäkerhet) och mamman accepterar och låter det fortgå.

Hur ska en flicka som växer upp med en sån familj veta att hon INTE ska acceptera samma beteede när hon i sin tur träffar en man. Eller en pojk förstå att det inte är så man behandlar en tjej.

Tillslut kommer verkligheten ikapp och då är det barnens som får sopa upp skärvorna.

Så jag tror att det grundar sig i kultur, religion och lång lång tillbaka till människans begynnelse. Det kommer alltid finnas sjuka människor som gör dessa vidriga saker för sitt eget nöjes skull och det kan vi inte göra något åt. MEN alla dessa människor som faktiskt inte "vet" bättre då det är så djup inrotat, att de tror de handlar helt rätt det är där vi kan sätta in en stöt, där kan vi börja arbeta och förändra värderingarna.

Oj nu blev detta världens längsta inlägg. ber om ursäkt om det är rörigt, jag har så många tankar och funderingar men svårt att få ner dem så att andra förstår ;) skriva är inte min starka sida.

 

 

2012-08-22
osisen
osisen

tycker det är sjukt att man ska ta upp kultur att detta ska påverka en människa att göra dessa grymma akter men så här tycker jag om jag får säga min åskit det har inte med kultur, religon att göra det är människan i sig dom är ju inte riktiga i huvudet och kanske vilsna i livet eller helt enkelt sorry inte fått bra uppväxt!! blir bara så förbannad att det ska ha med kultur att göra............. !

2012-08-21
babybo
babybo

Helt rätt ÅsaF!

2012-02-18
Ibadete
Ibadete

Vem har anklagat dig för o vara rasist?? Du får nog gå o skölja ögonen för jag tror du har suttit för länge framför datorn och börjar se syner!!!

2012-02-18
Ibadete
Ibadete

Nej Aprilbebis det få¨r man inte :S enligt vissA

2012-02-18
Ibadete
Ibadete

Du har rätt i en del Toffsan.. men man behöver inte spekulera om det var en utländsk el svensk man som gjorde det i artikelt som Osisen hade läst. Fel är fel! Och det bör absolut inte sopas under mattan, kvittar om vilken ras man tillhör.

2012-02-18
Ibadete
Ibadete

Alla invandrade män har inte åsikten att frugan är en sexleksak utan vilja.
En del kulturer i vår värld är av den åsikten, bland annat fanatiska talibaner.
Svenska män är inte alltid jämlika utan det finns lata skitstövlart här också som ser kvinnan som sin ägodel. Men de vet oftast att så inte är fallet men skiter fullständigt i det.
Unga kvinnor blir utkastade från balkonger, skjutna eller dödade på andra sätt därför att de ses som ägodelar.
Att se problemen som en del inskränkta människor har är inte rasism. Att förneka problemen och skrika rasism så fort något negativt om invandrare kommer fram är att göra dem en otjänst. Invandrarföraktet och främlingshatet får mer bränsle på elden när de problem som finns ska sopas under mattan.

2012-02-18
Toffsan
Toffsan

Men så uppfattade jag det, sorry då om jag haft fel! Och tyvärr hade jag tyckt att " alla svenskar är rasister" så hade jag för helvete inte levt här och inte uppfostrat barn  här!

2012-02-18
Ibadete
Ibadete

Du kan ju alltid börja med o läsa ditt första inlägg och tänka över hur det lät?

2012-02-18
Ibadete
Ibadete

This reply has been deleted by a moderator.

2012-02-18
Ibadete
Ibadete

att tjata sig till sex e ju lika sjukt som å våldta.. ja menar hur kul kan det va å ha sex m nån som man vet egentligen inte vill.. en normal människa tänder inte på det.
vad gäller utländska/ svenska män finns det as överallt.. å alla som brukar våld i sina relationer e dumma i huvudet å borde spärras in..
kan ca lättare att hitta svar till beteende om det e en man från en helt annan kultur där kvinnorna e mindre värda.. men män uppväxta i vårat land vet vad som e ok å dom kan ju inte annat än vara sjuka i skallen. :-\

2012-02-18
osisen
osisen

Fasiken vad förbannad jag blir!!! Jag kan säga såhär, jag är född i ett annat land och om jag jämför mig själv och mina svenskar då kan jag säga att jag är sååå jävla mycket friare än dem.. Ena a dem har en SVENSK kille som tjatar till sig sex 4-6 gng per DAG!! Och måste FRÅGA el Böna om att få gå ut någonstans överhuvudtaget! Den andra måste fråga sin SVENSKA man om precis ALLTING! Och den tredje har barn i samma ålder som jag, ja den äldsta är 3 och hennes SVENSKA man har kanske bytt 3-4 blöjor och aldrig tagit en enda natt på de åren! Medans min UTLÄNDSKA man, jobbar, städar,tvättar, tar hand om barn, är uppe med barnen varje jäkla natt och han klagar inte att han inte får sex på ibland 4-5 veckor (sexlusten är inte den bästa när man precis fått barn!) så var så snäll och ha argument och fakta nästa gång du påstår dig veta hur utländska män är!

Blääääääää!

2012-02-18
Ibadete
Ibadete

Med mitt förra inlägg påstår jag naturligtvis INTE att alla utländska män slår och våldtar sina fruar....

2012-02-18
Toffsan
Toffsan

Sannolikheten att det är en man med utländsk härkomst är stor just därför at han inte VISSTE att det var olagligt att tvinga sig till sex. Svenska män (de flesta iaf)  VET att det är olagligt men det finns skitstövlar som struntar i det och kör på som de känner för.

2012-02-18
Toffsan
Toffsan

Undrar hur många tilltjatade samlag som sker varje dag. Där den ena partnern går med på sex för husfridens skull. Kanske inte våldtäkt men att tjura sig till sex är snudd på lika illa.

2012-02-18
Toffsan
Toffsan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...