App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När ska barnet sova i sitt eget rum?

Hej. När tycker ni att barnet ska få sova i sitt eget rum. Vår dotter blir 4 månader om ca 3 veckor och slutet av mars ska vi fixa ordning hennes rum när det är klart så är hon 4 månader och några veckor och rummet ligger andra sidan av lägenheten och vi ska köpa sån där baby monitor eller är det för tidigt att låta henne få sova i sitt eget rum då?

2012-02-17
Linneasmamma93
Linneasmamma93

Strax efter att vårat första barn föddes så flyttade vi in i ett nytt hus. Till en början bodde vi alla i hennes rum eftersom vårat skulle renoveras. När vårat rum var färdigt flyttade vi helt enkelt bara ut vår säng och hon märkte nog inte ens det. Vi använde oss av babymonitor men hon sov hela nätterna redan när hon var 3 veckor. Jag skulle chansa på att hon var 2 månader när hon sov själv i sitt rum.
Barn nr 2 är 2 månader och matas 1-2 gånger per natt och förväntas inte sova i eget rum på någon månad i alla fall.

Lycka till!

2020-03-22
Selken
Selken
Bebis på 2 månader

Hej! Vår pojk fick testa att sova i sitt eget rum inatt för första gången. Vi använder babymonitor och det funkar superbra, han vaknar vanligtvis 1 gång och vill ha en grötklemmis sen somnar om som han också gjorde inatt. 10 månader om en vecka☺️

(Hoppas på att det fungerar framöver också😅)

2020-03-21
ejpn
ejpn

Vi bor i hus och har tre barn och alla är under 5 år. Dottern på 4,5 år sover i egen säng i eget rum och delar med lillebror som är lite över 3 år. Sonen kommer till oss när han vill. Vår dotter på 5 månader har jag liggammat och gör det fortfarande vilket är superhärligt. Jag jobbar heltid och min man är helt föräldraledig tills dottern ska börja på dagis när hon blir 1. Nu planerar vi fjärde barnet så vi har också ett regelbundet sexliv också utan att barnen ser eller hör..

2017-09-19
flingan32
flingan32

Vår son fick eget rum när han var 2 år och hade blivit storebror, gick väldigt bra. Om han vaknar på natten så är det vi som ska somna om i hans säng med honom, nästan aldrig vill han sova hos oss. Kan hända om han kommer när det är 30 minuter innan klockan ringer t ex

Dottern fick eget rum nyligen lite innan 2 år eftersom jag inte vill ha henne i vår säng längre, hon sover däremot inte så bra utan hamnar i våran säng ungefär var 3:e natt i snitt. Orsaken till att hon fick flytta till eget rum var att hon började vakna när vi gick och la oss.

Vi ska ju få en trea om ca 3 månader och då vill jag helst bara ha ett barn i sängen.

2017-09-03
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Sonen har alltid sovit väldigt bra om nätterna i sin egna vagga och sen säng. Vid ca 6 månader flyttade han in i sitt egna rum som är vägg i vägg med vårt sovrum

2017-09-03
Frokenpettsson
Frokenpettsson

Sonen fick eget rum och sov där när han var drygt 1,5år. Då vakna han 1 gång per natt och strax efter de bytte vi till växasäng så han själv kunde gå in till oss. Dottern är 13 månader och sover inne hos oss än. Planen är att hon nån gång här under hösten ska prova och sova inne i storebrors rum, de ska dela rum, men de beror på om hon sover mer sammanhängande. Orkar inte springa emellan rummen på natten om hon sover som nu då hon vaknar 5-6 gånger varje natt.

2017-09-03
Maryhulth
Maryhulth
Bebis på 15 månader

Vår son fick flytta in till eget rum när han var sju veckor gammal, vi alla tre sov mycket bättre efter det. Vägg i vägg givetvis så vi hör :) Egen säng sov han i från start. Men runt fyra-fem brukar han få komma över i vår säng.

2017-09-03
Angelicaetzner
Angelicaetzner

Dottern har haft eget rum sedan hon var 5-6 månader med egen säng men väljer att sova hos oss hon blir 4 i november...Är beräknad till jan och får se hur detta barn vill sova om det blir som stora syster eller inte...självklart hade det vart guld värt att hon ville sova i egen säng. Hon varken ser hör eller är i närheten när vi har sex... Hade tyckt det hade vart super tråkigt att bara ha sex i sovrummet

2017-09-03
zazzi82
zazzi82

Rekommenderar 6 månader

2017-09-03
Extremefly
Extremefly
Barn på 2 år och 11 månader

Hm jag själv skulle inte alls kunna ha min dotter sovande hos oss till hon är ca 4år nåt privatliv vill man väl ändå ha och dom förstår mycket mer än vad vi tror att dom gör så nej inte tills hon är så pass gammal.. Själva tror vi att hon skulle kunna sova i eget rum utann några problem dels så sover hon hela nätterna och vaknar runt 5-7 tiden på morgonen och vi skulle nog höra henne från andra rummet givetvis kommer vi ha hennes dörr öppen och vår dörr men vi får ta och prova några dagar och se hur det går iallafall när rummet är klart :) Men tack för alla bra svar kram på er alla

2012-02-18
Linneasmamma93
Linneasmamma93

Lillen är 1år och sover i min säng än. Bästa för oss båda. Sover han i sin säng så vaknar han flera gånger och väcker även mig. Nu sover han bra (med undantag såklart) och jag får en chans att sova ut någorlunda. När han får flytta till egen säng/rum har jag inte alls bråttom med, utan det tar jag när det känns bra, oavsett om det handlar om två månader eller två år :)

2012-02-18
Sweetie86
Sweetie86

Storebror var bara sex månader när han fick flytta till rummet mitt emot vårt. Han blev väckt av mig och maken så fort vi snarkade till och jag vaknade om han så bara fes lite tyst. Vi är med andra ord lika lättväckta jag och sonen.
När han fick eget rum sov både han och jag mycket bättre. Eftersom hans rum är mitt emot vårt hörde vi (jag) direkt om han vaknade så han var inte övergiven i andra änden av huset precis.

2012-02-18
Toffsan
Toffsan

Sammemamma -asg! bor du i skogen? :P skämtåsido. hm hur hade ni sexli ´v under 4 år ?

2012-02-18
mellesmorsa
mellesmorsa

När de sover hela nätterna och kan själva kliva upp och komma till oss då kan det vara dags med eget rum. Vår minsta är snart 2.5 år och vaknar ett antal gånger för att han tappat nappen och jag skulle inte orka springa till andra sidan huset varje gång. Det är lättare att sträcka ut handen och ta upp nappen.

Hans 5 äldre syskon har flyttat till eget rum ungefär i denna ålder som vår minsta är i fast de har inte hållit på så här med tappad napp och sen vet jag inte var jag ska lägga honom heller för alla sovrum är redan upptagna. Han kan nog sova i egen säng i vårt rum ett år till iallfall så får vi se sen.

2012-02-18
Atlantis
Atlantis

när de e nyfödda till 3månader e nog en säng enorm. ja testade att ställa mjukliften i sängen när han va pytte o de gick bra. trygghet med trångt gillar de ju =)

2012-02-17
mellesmorsa
mellesmorsa

sonen va 4månaer. då han började sova hela nätter kan an säga han åt 1 gång under natten. hade en babymonitor. innan sov han hos oss ! man märker på barnet när de e dags. ja tror inte på för sent att börja heller eftersom de kan bli svårt ed övergåntg. men de e nog som med allt, beror på barnet

2012-02-17
mellesmorsa
mellesmorsa

När dem inte börden *

2012-02-17
StinaC
StinaC

Jag hade själv inte varit redo att ha eget rum till mina barn börden va så små. Dem e 20 mån nu o vi håller på orenovera för de ska få eget rum, dock tar de lång tid, min sambo tror inte de e färdigt förrän barnen e en tre år, vilket jag själv tycker e lite för gammalt eftersom dem förstår lite mer då hehe. Skulle vilja ha eget rum till dem nu men har man inte plats så har man inte.

2012-02-17
StinaC
StinaC

mina barn hörs då genom hela huset när de vaknar å har så gjort sen födseln.. fast å andra sidan har vi ett litet hus ;-)

2012-02-17
osisen
osisen

beror ju på barnet.. våran lila tjej vaknar å äter flera ggr per natt å vill dessutom inte sova själv i sin säng utan ligger med oss..
hon e snart 6mån
lilleman flytta in i eget rum vid 6 mån.. han sov hela natten från det att han va ett par veckor..
men hade jag haft så långt till rummet så jag inte hade hört honom utan babyvakt hade jag inte flyttat honom så tidigt. Nog för att babyvakten e bra men å ha på den varje natt osv hade gjort mig stressad. ja menar ja litar inte ens på den när hon sover middag å springer å tittar för säkerhets skull.. fast jag har en dyr å populär modell som ska vara skitbra ;-)
men ja e kanske mer hönsig än många andra med :-P

2012-02-17
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...