App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

oktober mammor ???

Finns det någon där ute som ska födda i oktober ????

2012-02-16
Lady83
Lady83

Ville bara dela med mig av det vi fick veta idag hos BM, skrutten vår ha fixerat sig och allt såg i övrigt hur bra ut som helst :D så nu är längtan ännu större än om den gärna får stanna nån vecka till så ;) Det närmar sig med storm steg som en kompis sa ;)

2012-08-31
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

Kan säga att även om det är en pärs att genomlida en förlossning så är det en helt fantastisk upplevelse.

2012-08-30
Yrwen
Yrwen

Det svårt att förstå att snart är man mot slutet och ska gå igenom förlossningen. Jag blir påmind av kurser. Har inte läst mkt om detta men på kurserna säger dem att vår kroppar är byggda för detta men det känns som en maraton. Jag önskar oss alla här som väntar barn att allt kommer gå bra och lycka till alla där ute. Vi är starka ihop och det bästa med allt är ju att våran bebisar tittar fram så man får se hur bevisen ser ut.

2012-08-30
Lady83
Lady83

Vi är bara 3par skulle va 5par men verkar som de böt grupp. Så vi är inte alls många, lite tråkigt men men ;p

2012-08-29
Gabriiellla
Gabriiellla

När jag väntade första var vi väl en 5-6 par, och alla väntade första.

2012-08-29
Yrwen
Yrwen

Hur många är ni i era grupper? I vår är vi 6 par å alla ska ha (är det iaf planerat) i oktober och alla är första gången för. Vi har hittills pratat mycket kring förlossning, haft lite profylax andnings övning ( ska ha det mer nästa gång då vi oxå kom å prata om tiden efter förlossning)

2012-08-28
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

Det är stor skillnad på kommuner. Vet att de precis börjat med omföderskegrupper här, och då är det en träff. Lite synd på ett sätt, men samtidigt så är det väl många som inte har så mycket dötid att slå ihjäl när man redan har barn...

2012-08-28
Yrwen
Yrwen

Här där jag bor så är även omföderskor välkomna att gå på föräldragrupp om de vill :)

2012-08-28
Gabriiellla
Gabriiellla

Det blir inga fler kurser för mig... Omföderskor erbjuds inte så mycket och jag har itne anmält mig till något anant heller.

2012-08-27
Yrwen
Yrwen

Gabriella: A det kul med kurser kul att alla i din grupp väntar i okt =) 
I min grupp är det olika. Men ändå skoj.

 

Yrwen: tråkigt att diskution gick runt det barnet och att ni var så få hoppas nästa kurs är ni mer =)

2012-08-27
Lady83
Lady83

Har gått på en omfödersketräff, normalt så brukar det itne finnas något för omföderskor, det är lite trist faktiskt. Dock var det bara jag och ett par till som var där, så det blev ju ännu tråkigare att vi var så få.. Många diskussioner gick kring de barn som redan fanns, hur man ska bete sig, vad man kan tänka på och såna saker...

2012-08-27
Yrwen
Yrwen

Ja jag har gått på föräldragrupp där har vi pratat om amning, förlossning och lite hur det kommer bli när man kommer hem från BB och så. Det blir verkligen så verkligt när man sitter där i en grupp med andra gravida mammor som också ska ha barn snart. ( alla i min grupp är beräknade i oktober ).

2012-08-26
Gabriiellla
Gabriiellla

Har gått på kurser nu en hel del så har min sista kurs nu på torsdag. Skippade en kurs för det berättade hon lite om på spädbarnstiden. Det sååå kul å gå på kurser för man inser att det börjar närmar dig. Det är då man känner oj inte långt kvar till bebisen tittar ut och ju mer veckor man går in på det stå bättre :)

2012-08-26
Lady83
Lady83

Beräknad till den 27 oktober :)) längtar som en tok!!

2012-08-25
SaraForsh
SaraForsh

Jag är itne nervös (än) bara spänd att se hur det blir denna gång, första var ju ingen skräckupplevelse men det brukar ju kunna gå ganska mycket fortare och smidigare som omföderska... Sedan åker maken utom lands, visserligen bara 4 dygn, men det är bara 3 veckor före bf och första tjejen kom 8 dagar tidigt... Fast jag tror inte att denna kommer 3 vecokr tidigt, men det ligger iaf och gror i bakskallen, komemr ungen förtidigt är det garanterat då....

2012-08-25
Yrwen
Yrwen

Jag har också åtta veckor kvar till Bf och jag börjar bli mer och mer nervös inför förlossningen och det som komma skall samtidigt som jag längtar som bara den :)

2012-08-25
Gabriiellla
Gabriiellla

Nu har jag ju redan en, men det är ändå svårt att få in i skallen att snart är vi 4 och inte bara 3. Även om jag har lite erfarenhet av bebis så är det ju inte alls samma sak när man redan har ett barn att ta hand om också. Nej, gud ska bli jättespännande. och säkert asjobbigt.

2012-08-25
Yrwen
Yrwen

Ja här är det lite mindre än 6 veckor kvar å längtan är otrolig, samtidigt som jag börjar bli lite nervös inför förlossningen. Men mest spänd, ska få vara med om typ det största så kan hända i sitt liv å ärligt har jag svårt å fatta att inom en 2 månads period så är vår skrutt här hos oss, helt obeskrivligt :)

2012-08-25
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

8 veckor kvar och vi längtar!!

2012-08-25
Tessan29
Tessan29

6 veckor kvar nu, och miljarder med grejer att göra, helst innan lillan tittar ut, får väl se vad vi hinner.

2012-08-25
Yrwen
Yrwen

Tänkte bara kika in här snabbt å höra hur alla oktober mammor mår? Va ett tag sen nåt skrevs här.

Själv har jag gått in i v 35 precis och känner mig tung å klumpig men samtidigt på nåt viss vacker :) Sist jag var till BM, i v 33 så låg skrutten med huvudet neråt och det kan nog förklara trycket jag känner mot bäckenet..framför allt när jag går eller sitter "fel" även när jag hostar å nyser känns det ibland..sammandragningarn e rejäla nu men inga förvärkar iaf, vilket e väl bra..inget på gång riktigt än då förhoppningsvis...just nu e det värst med sömnlösheten å halsbrännan..men funnit ut en sak som hjälper iaf lite mot halsbränna..bubbelvatten (tack å lov för sodastreamer!) På tisdag blir det 3 gången för oss på vår föräldrargrupp..ska bl a då kolla förlossningsvideo å prata kring det..

Men hoppas alla mår så bra ni kan!! Nu e det inte långt kvar!! ;)

2012-08-25
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

7/10 säger de här, men vi får väl se...

2012-07-28
Yrwen
Yrwen

Längtar oxå till i oktober nu..10 veckor kvar till vår BF precis idag..hoppas de gå undan nu ;)

2012-07-27
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

Det har sagt att den 9 oktober så längtar dit som bara den. Vi har massor med kurser men jag tänkte skulle bara gå på 4 st. 2 st med maken och 2 själv.

2012-07-27
Lady83
Lady83

Vi e beräknad till 5/10. Ni?

Fick inte själv välja kurstillfällen de görs här av MVC men tror nog att dom kommer få med det mesta nödvändiga..på min MvC jobbar 3 jätte fina barnmorskor så jag litar fullt ut på henne vi ska ha att det blir bra. Så nu ser jag fram emot det oxå..kul å få träffa några här i stan som kommer få samtidigt som vi..mina vänner ha ju som fått nu under sommaren så vi följs inte riktigt åt med varann å dom bor inte i samma upptagningsområde som jag..så kul och få träffa några som senare oxå kommer att gå på samma BVC som vi. Sen har jag ju er tjejer här å bolla funderingar med ;)

2012-07-27
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

Vi har 3 kurser à 2 timmar per gång. Jag fick själv välja på olika datum, valde 21 september för första profylax kursen och sen tänkte jag ta de andra två i oktober. Får väl se då om det blir samma grupper i föräldragrupper sen då...

Ni pratar om sammandragningar när ni går.. Jag får ofta en spänning i buken när jag promenerar men trodde det var bebisen som vände på sig så magen blev stenhård och det gör ont också.. Men går över ganska snabbt... Kanske är det livmodern som spänner sig då alltså?

2012-07-27
Tessan29
Tessan29

ica_86 :) Jag håller med att det börjar närmar sig att bebisen tittar snart =) Vilken datum är du beräknad att eran ska titta ut? Kurserna gör så att man känner snart är lillen här :) Så jag längtar verkligen nu.

2012-07-27
Lady83
Lady83

Ja då börjar vi våran en dag senare än dig Lady83 :) kommer och gå tisdagar några veckor framåt från 14 augusti, tyck oxå de ska bli spännande å gå på kursen å få veta lite mer om förlossning å första tiden efter de..känns som då börjar det verkligen närma sig att bebis kommer :)

2012-07-27
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

Föräldrar kurserna börjar ju nu runt 13 augusti. Ska bli gå på det få mer info om amning, inför förlossningen samt spädbarnstiden. Det finns kurser efteråt med få se om man hinner gå på dem.

Det gott gå på kurser för man får mer info samt man vet att det inte är långt kvar tills det är dags att bebisen tittar ut =)

2012-07-26
Lady83
Lady83

Japp, supertidigt, är själv förvånad. Speciellt som jag är omföderska var jag helt säker på att tjejen inte skulle fixera sig tidigt. Dotra fixerade sig också tidigt, vet att hon var fixerad efter 32 fulla graviditetsveckor, hade itne kollat på det innan så vet inte när hon fixerade sig. Är ju 4 veckor sedan jag var till bm sist och då var det ju säte, trodde inte att hon vänt sig men tji fick jag!

Jag stannar inte upp när magen hårdnar (än) men däremot så försöker jag att se till att ta det ganska lugnt för jag verkar få sammandragningar av det mesta.. Lite värdelöst att int ekunna göra nåt...

2012-07-26
Yrwen
Yrwen

Jag menade ju såklart föräldrarutbildning :p som jag förstår de så följer vi varann även sen i föräldrargrupp på BVC, då vi kom få barn ungefär samtidigt å kom ju gå på samma BVC sen oxå.

Ja nå smärtsamma sammandragningar e de ju inte..men man stannar ju liksom upp när den hårdnar (livmodern) ser lite kul ut när man e på stan och går å får en sammandragning :p men släpper ju igen ganska fort. Vår skrutt lever om där inne så jag e säker på att den mår bra, sist vi var till BM då jag va i början av v.28 (nu i slutet av v.30) så låg den tvärs över magen min :) å gav BM en rejäl spark när hon va där å kände på magen :)

De va tidigt Yrwen som din bebis fixerat huvudet..men alla e ju olika..så länge du känner av denns rörelser så är det väl ok..Ska till BM på onsdag så får se vad som sägs då..hoppas mitt goda järnvärde håller i sig..å att allt annat e bra..som det varit hittillis me skrutten..bara den mår bra tar jag foglossningarna än om dom e jobbiga.

2012-07-26
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

Föräldrautbildningen är föräldragruppen, här hade vi kanske 4-5 sådana möten innan barnet kom och en 7-8 st efter att barnet fötts, jag tyckte att det var lite tråkigt för här bytte jag grupp, var inte samma alls. Hade gärna följt samma grupp hela vägen.

 

Har också sammandragningar, inga onda men det är ju lite jobbigt och störande när magenblir så hård. Livmodern förbereder sig ju bara inför förlossningen så så längeman inte har väldigt ont är det fullt normalt.

 

Var på bm-koll idag, tjejen ligger med huvudet ner och fixerad, i v29+4, väldigt tidigt! Sf-måttet har sjunkit, dock låg jag på övre halvan innan och är nästan nere på mitten, så det är fortfarande okej och tjejen rör sig ju väldigt mycket så så länge ingenting ändras eller om jag fortsätter sjunka så får man väl kolla upp de tigen...

2012-07-26
Yrwen
Yrwen

Vad jag förstått det som så börjar inte jag i någon föräldragrupp fören efter förlossningen.. Men jag har hela tiden trott att jag ska börja innan så jag har ingen aning. Min barnmorska pratade bara om föräldrar utbildningar när jag frågade om föräldragrupper... Så jag blev lite förvirrad, tänkte hur ska jag lära känna någon under en föreläsning/kurs på 2 timmar?!... Men men tiden får väl utvisa vad som händer....

2012-07-26
Tessan29
Tessan29

Hej alla oktober mammor!!

Bara undrar om någon av er har börjat er föräldrar grupp än? Själv börjar vi vår först tisdag 14/8, då har jag gått in i v.33..vissa jag känner som fått barn nu i år eller föra året tyckte det va rätt sent..som jag förstod på MVC så beror de mycket på alla semestrar som pågår nu. Undrar mest vad man har och se fram emot..känns ju lite som en milstolpe på väg mot att skrutten vår är här hos oss.

Nån annan än jag som känner av sammansdragningar? Inga smärtsamma men de känns ju att magen blir hård i några sek å sen slappnar av..blir som mer å mer för varje vecka..men börjat bli van och enligt min BM så e det inte ovanligt eller farligt..så får väl tro på de då ;)

Lycka till nu alla mammor!!

2012-07-25
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

Kul å höra ifrån er..å att de flesta verkar må rätt bra :)

Själv ha jag foglossningar å börjat redan ha sammandragningar, så är hemma denna vecka och hoppas kunna jobba sen de 2 veckorna som kvarstår av det jag planerat att jobba. Men i övrigt så mår jag ok.

Min skrutt verkar oxå vara lite av en vilde därinne..men bara mysigt å känna den tumla runt å sparka. Fick pga att dom misstänkte att det börjat komma igång redan  i söndags fara in på förlossningen för att kolla, men inget som börjat, livmodertappen va sluten helt och allt var bra med skrutten. Fick än en gång höra denns vackra hjärtljud å fick en snabb titt på den me ultraljud oxå, så skönt att se att allt är bra med skrutten vår och få se att den växt, så trots allt njöt jag där å då ;)

2012-06-26
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

Håller med om att tiden bara rusar iväg. Känns som att jag själv inte riktigt hänger med. Men vi ahr iaf börjat se oss om efter en syskonvagn, ska lägga ut den vi hade till dottern på blocket och håller på att göra iordning bebisens rum. Känns som att vi är mer förberedda denna gång och fixar iordning i förväg...

2012-06-26
Yrwen
Yrwen

Det är ju så härligt det som händer i magen =) Inte långt kvar tills våran bebis tittar ut ca 3 månader kvar =) Längtar som bara den. Men tiden går ju fort så det ju bra pga av att man vill ju bara hålla om sin lilla skatt

2012-06-26
Lady83
Lady83

Jodå, det börjar ordna upp sig nu :) Måste sköta mattiderna annars får jag ordentliga blodsockerfall, är fortfarande väldigt trött, men jag sover väldigt dåligt så det bidrar säkert. Har någon form av vilde i magen, kan inte minnas att dotra var så här rörlig så här tidigt. Iaf intepå detta sätt.

2012-06-26
Yrwen
Yrwen

Jag mår jätte bra, känner knappt av att jag är gravid. Får hoppas det håller i sig med tiden också :-)

2012-06-26
Tessan29
Tessan29

Hur mår ni alla oktobermammor? :)

2012-06-26
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

alica88: Jag är i vecka 24 så det är 3 månader och nån vecka kvar! 

Själv vilken vecka är du i?

2012-06-17
Lady83
Lady83

hej vilken vecka e du i nu ?

2012-06-17
alica88
alica88

Jo känn lite så oxå..kom nog klättra på väggarna om jag tar ledigt för tidigt..men ska bli skönt å slippa trängas på mitt jobb med dom andra oxå ;) rätt trångt bakom disken å blir bra trångt me magen när man ska gå förbi nån av dom andra hehe ;)

Hur mår allas magar..syns den mycket för er? Vet inte själv va som e mycket..inget att jämnföra med direkt..men blev lite lessen när en gamal bekant till min mamma sa att man kan lika väl ta mig för att va lite tjock, om man inte visste om graviditeten sen innan!? :p Tyck nog att jag har en ganska rejäl kula å syns nog att jag e gravid..men man kan ju "dölja" de lite med olika kläder..inget jag tänker på men händer ju att man ha nån tröja som magen inte syns lika mycket i..min arbetströja e sån bl a.

2012-06-07
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

Jo jag menar absolut inte att traka ner eller så på dom tjejer som väljer att va hemma stor del av graviditeten, men jag har inte riktigt den ekonomin att vara hemma all för tidigt å vill ju försöka jobba så länge min kropp orkar..just nu e de väl mest hjärnan som e på nåt annat håll :p men tanken e ju att jag ska vara ledig ett tag innan bebisen kommer..går av mitt jobb (om de inte blir tidigare) vecka 31. Men jag försöker se de så..vi ha ju redan sanrt avverkat 5½ månad detta år..så resten av juni å hela juli går på ett litet kick ;) snart e de augusti å jag få va ledig å fixa allt de sista inför bebisen kommer å vila :)

2012-06-07
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

Hej! Jag jobbar inte tar det lugnt innan bebisen ska komma så börja lite smått att göra ordning här hemma för barnet.  Gå igenom vad som behövs att handla osv. Jag kan säga att det är riktigt gött bara vara hemma ta det lugnt och det behövs.

2012-06-07
Lady83
Lady83

Ica; jag känner likadant som du. Vill bara var hemma, i alla fall efter sommaren. Men troligen måste jag komma tillbaka efter semestern och jobb 1-2 månader och det känns inte som en höjdare. Vill vara hemma och ta det lugnt innan bebisen kommer och jag vill förbereda för barnets ankomst.

Så jag förstår dig helt. Och jag älskar också mitt jobb kan jag säga!

2012-06-07
Tessan29
Tessan29

Fler här som jobbar fortfarande? (Dum fråga kanske) Men kände att jag va tvungne å ventilera med nån som e i samma sits..mina vänner som väntar barn i år oxå e båda hemma, ena pluggar hemifrån å den andra har en man som ha så pass bra betalt att hon kan vara ledig, så dom kan inte riktigt förstå hur påfrestande de e ibland för kroppen att ha ett jobb där man står å går mycket (inom kafé) å dessutom då har magen som man bär på..gillar mitt jobb..men har på senare tid börjat känna mig mer å mer "ointresserad" av mitt jobb..inte så att jag gör ett dåligt jobb, skulle aldrig falla mig in! Men ha liksom börjat räkna ner veckorna tills jag går av mitt jobb för ledighet (hoppas på att kunna jobba juli ut), till saken hör att den här månaden å nästa e de mest händelsefulla på mitt jobb, då vi har som mest kunder på dagarna (bl a v 27 å 30 då vi här i östersund ha fotbollsskup å storsjöyrna) och jag känner totalt ointresse inför det här..vill bara att sommaren ska skynda på nu..så hösten kommer å bebisen kommer ut (eller iaf så jag får lite ledigt innan skrutten kommer) Är jag hemsk?! Alltså på jobbet går det bra när jag väl är där och dom jag jobbar med har full förståelse för att jag inte fixar allt lika väl längre..men jag känner inför jobbdagens början inget sug att gå dit..mest bara va jobbigt!!

2012-06-06
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

Tror att man är extra nervös/orolig om man fått missfall eller liknande, det liksom ligger och gnager i bakhuvudet automatiskt.

2012-05-07
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...