App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Lat småbarnsförälder ? ;)

Då kan jag rekomendera Philips AVENT purémaskin! Hur lätt som helst att använda! Den både ångkokar (vilket gör så att mera av det nyttiga stannar där det ska, och konsistensen blir bra) och du kan mixa maten till den grovlek du vill :) kan tipsa om att hälla ut lite vatten efter kokningen :) Den kostar runt 900 kr, men den är värd pengarna!

2012-02-15
KruXet
KruXet

Precis, plus att man kan använda den till så mycket mer än bara puré mat ... Har man fantasin så går det :D

 

Betty: Vet inte om du sett det, men jag har en blogg där jag lägger upp en massa recept på bra mat för de små :) Har t.o.m fått tummen upp av min bvc-sköterska :D

http://matforbarnen.blogspot.com/

2012-02-17
KruXet
KruXet

Köpte själv AVENT´s ångkokare/mixer häromdagen. Tänkte att även om vi kommer ge lillen mer "vanligt" tillagad mat när han är ett eller äldre så kan vi ångkoka grönsaker och sånt till maten i den. Så jag rekommenderar den också. Man måste ju inte använda mixern bara för att den finns där.

Vi köpte iof våran beg. för 300 spänn. Tror inte jag hade lagt 1500 riksdaler på ännu en elpryl :D

2012-02-17
Betty86
Betty86

Jag använde stavmixer, en underbar uppfinning. Sedan när hon åt mer riktig mat använde jag TupperWares hackare, det blev mindre bitar, och det var bara att ösa i plus att det var lättdiskat! Skulle aldrig köpa en sån grej, som sagt det är ju bara ett par tre månader som de endast äter puréer..

2012-02-17
Yrwen
Yrwen

Liberoanen; vad menar du med bara nån månad? Vår dotter har fått grönsakspuré och kött och fisk i 5 månader nu. Lycka till att ge henne samma som vi äter, kryddstarka indiska grytor och thaimat.. Alla äter ju inte falukorv och fiskpinnar.. :-P

2012-02-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Man kan ju använda den som en vanlig mixer, dock skulle jag inte rekomendera att mixa frysta ingredienser i den.

Man kan ju ångkoka och mixa frukt, så man får en god sylt till glassen i sommar kanske? ;) Eller blanda iordning en god smoothie :)

Om man ser på program som "Vad blir det för mat" så gör han ju tex: ärtpuré till vissa middagar, nässelsoppa m.m. Vilket man kan göra i purémaskinen :)

2012-02-16
KruXet
KruXet

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-02-16
KruXet
KruXet

http://www.pappaprylar.se/beaba-babycook-matberedare

är en variant.

Anledningen till att jag köpte Philips var att den va på rea, samt att den är fri från giftiga ämnen som tex BPA :)

2012-02-16
KruXet
KruXet

det finns andra varianter hos andra märken... har dock inte testat dem

2012-02-16
KruXet
KruXet

ska finnas på bla siba, elgiganten och media markt...

ok, kom på att jag hade köpt min på rea! :P Men den är helt klart värd priset ! De flesta ställena brukar ha rea ganska ofta, så håll ögonen öppna :)

provade att göra allt med matberedare eller stavmixer, och det blev bara en massa söl, klet och det tog lång tid... Men med purémaskinen så skalade man och skar upp i mindre bitar och praktiskt taget så väntade man bara en massa på ångkokningen :P Sedan fick man ju såklart dela upp i passande portioner

2012-02-16
KruXet
KruXet
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...