App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Det här med mat till bebisarna..

Jag har ju kört efter de nya rekommendationerna från livsmedelsverket då det har passat oss som handen i handsken. Men det innebär att lilltjejen har ätit mat eller smakat på mat ska jag väl säga som är annan koncistens än puré. Hon smakade härromdagen på men smula falukorv som hon gladeligen tuggade i sig(hur man nu tuggar utan tänder) Hon smakade på riset, vilket inte direkt e puré form. Havregrynsgröten e ju inte heller direkt slät så som maten till 4mån brukar vara.  Sen har hon ju smakat potatis å kokta morötter å sånt men jag har ju bara mosat det lite eftersom det har varit så små mängder. men det har ju ine varit någon slät puré. Hennes favorit har varit bröd, vilket hon har fått väldigt lite av men ändå små bitar.  Så nu till min undran hon börjar ju närma sig 6 månader och då är det ju dags att ta tag i smakportioner och börja äta mer på riktigt ska jag köra på helt slät puré då eller ska jag mosa den bara?!?! Tänker på vad dom klarar av så hon inte sätter i halsen.. Jag menar såklart inte stora bitar nu men tex om man mosar en potatis med gaffeln å en liten klick margarin i.. alltså inte stavmixa allt som jag gjorde med lilleman som började redan vid 4mån.  Kan ju fråga på BVC i morgon åxå då vi ska dit för sprutor till barnen men risken är att jag glömt av detta tills dess.. Nu komjag å tänka på det för att det e några trådar om mat. jaja ska sluta babbla.. haha.. så vad tror ni.. ska smakportionerna vara jättemosad puré eller ska jag bara mosa lite lagom?!?

2012-02-14
osisen
osisen

Man måste inte ge puréer alls. Min lilla greppade glatt broccolibuketter och melonklyftor och sög i sig smulor av dem när hon var fem månader. Nu är hon snart ett år och äter med få undantag samma mat som resten av familjen.

2012-02-14
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

men när börjarn magsyran kunna hantera mer bitar då? Hur ser maten ut för 6mån?

2012-02-14
osisen
osisen

Du kan ju börja med barnmatsbrukar i från 8mån om hon är van vid lite mer konsistens. Och lagar du egen mat så är det ju bara att mosa med gaffel. Tex potatis behöver ju inte mixas. Jag gjorde köttfärslimpa till min son och han älskade att sitta och äta det med händerna (dock inget salt i). Han älskar också smörgås (finns bröd som är osaltat) och åt babymacka vid 6mån. Egna köttbullar är ju också mjuk konsistens och en köttbulle kan man tex dela i fyra mindre bitar så är det lagom plock mat. Fisk kan man mosa med gaffel m.m.

2012-02-14
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...