App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

är det någon spec utvecklingsfas kring 1år?

Min liten som blir 1år nästa vecka är otroligt klängig. Han vill bli buren eller att jag ska sitta på golvet med honom i knät. Från att ha gått runt och små pysslat själv och lekt själv i lekrummet (spec. om storebor också är där) så går han efter mig överallt och vill att jag ska ta upp honom. Hur är det med den där separations fasen, är den nu? Har för mig att den är tidigare... Han sover även lite oroligt på kvällarna. Kan vakna var 15min från att han somnar till kl 24ca... vi måste lyfta upp honom, gunga lite och kan sedan lägga tillbaka honom. I bland vaknar han även mit på natten och är jätte ledsen. Det är ju jätte mysigt att han vill vara så nära mig men jag får ju inget gjort. Det går bra med pappa också men är jag i samma rum så väljer han mig. Så jag måste "gömma" mig om jag vill få vara lite ifred...

2012-02-10
emcb
emcb

jo jag har faktiskt för mig att nån har sagt nåt om att det är nåt sånt runt året! de kan bli lite blyga o mammiga igen helt plötsligt o allmänt skeptiska mot nya personer och situationer. ska inte sätta några pengar på det, men jag har för mig att vår öppna förskoletant, som är förskolelärare och otroligt påläst och intresserad av senaste forskningen osv, har sagt nåt om det.

2012-02-12
mickelina81
mickelina81

Det var ganska längesedan nu som han slutade sova två ggr/dag. Så nu ser sömnen ut så här. Somnar kl 19 och vaknar ca kl 07. Sedan sover han middag ca 11-12.30. Åker vi bil på eftermiddagen kan han ta en powernap på 20min men somnar ändå kl 19.

Men just nu vaknar han ju till ständigt och kommer liksom inte ner i den riktiga sömnen. Och skulle han sova gott på kvällen så händer det att han vaknar vid 24-01 tiden och är otröstlig och det kan ta 1-2timmar att få honom att somna om.

Nu ikväll hade han lite feber, kan ju ha varit det som varit problemet de senaste dagarna också...

Men han är ju super gosig när han ska kramas och gosar in sig i famnen!

2012-02-10
emcb
emcb

puff

2012-02-10
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...