App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nu funderar jag på att introducera napp igen :)

Liten blir snart 1år. Han slutade med napp kring 4-6mån, självmant. Det har gått jätet bra och han sover tex hela nätter. Men nu sover han oroligt, förmodligen lite förkyld (feber och orolig). Han kommer inte till ro när han vaknar och vi får bära och gunga tills vi är redo att lägga ut honom på blocket ;-) På dagarna har han ALLTID något i munnen och har han inte en leksak i munnen så suger han på underläppen. Så sugbehov har han ju. Vet inte om han ens skulle ta och acceptera en napp. Men det kanske skulle hjälpa honom när han är lite orolig? Samtidigt vill man ju inte introducera något vi klarat oss utan så länge. Men kan det hjälpa honom så är det ju något bra. Stora sonen hade napp jätte mkt och slutade precis innan han fyllde 4år. Så jag är inte emot nappen i sig... Bara en massa veliga funderingar i från en trött mamma.

2012-02-08
emcb
emcb

Jag står för att jag tycker att napp inte är farligt på något sätt. Men det har väl ändå inte med min fråga att göra... Detta har med min son att göra och HANS behov...

2012-02-12
emcb
emcb

mellesmorsa: Ja ditt svar hårt och "lät" elakt... :/

"a kanske låter lite elak- men de e jobbigt att ha barn! de finns nätter som e jobbiga o de kommer altlid vara något som e jobbigt."

Jag är fullt medveten om detta! Jag har två barn som båda har astma, har avverkat en hel del vaken nätter, så detta handlar inte om att jag ska få sova utan om mitt barns behov!

"4 åring med napp e lathet tycker ja från föräldrars sida. för mig e napp en bebis sak som  har behövt den sen kanske nyfödd men ska väck rätt snabbt. tänk på tänderna också! den ger ju mer skada än nytta. o visst e de säkert svårt å få bort nappen på vissa barn men de beror nog på hur mycket man låtit barnet ha napp.. att ha napp nästan hela tiden under en dag tycker ja e både hemskt o dumt.. talet kan påverkas också!"

För mig handlar det om att låta barnen må bra. Jag tror på att barnen själva vet när de klarar av att sluta med något, varför ska mina ideer bestämma när det är bäst att sluta med något? Min son bestämde själv när han ville sluta med napp och det blev strax innan han fyllde 4år. Han började prata när han var 7månader!!! trotts mkt napp. Och han har fortsatt att prata tydligt trotts napp. Dessutom tandläkarförbundets rekomendationer att man slutar med napp innan  barnet är 4år men allra senast innan de permanenta tänderna kommer, alltså ungefär när barnet börjar skolan!!! Min son har inte fått sneda tänder pga nappen!

Nej inga tänder på G. Han har haft detta sugbehovet i flera månader...

Jag tycker det snarare är dumt att man som förälder har så starka ideer kring vad barnet ska och inte ska göra. I stället för att lyssna på vad sitt barn mår bäst av!

2012-02-08
emcb
emcb

å jag känner att, varför inte..

Du har ju ett guldläge där ni tillsammans med lillgrabben kan bestämma regler kring nappen med en gång.. köp en napplåda som ni lägger nappen i när han går upp.. Så har han den bara när han sover.. KANON :D Fast om han e förkyld kanske han inte kan ha nappen iaf för det blir jobbigt att andas :/

2012-02-08
osisen
osisen

Ni har ingen riktigt bra bitsak? Jag rekommenderar INTE att börja med napp igen om ni fått bort den smidigt... Det kan ju som sagt vara tänder och att det kliar mycket i munnen just nu.

2012-02-08
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...