App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När kan man ge smakportioner?

Jag har en dotter som är 3 månader och när kan man ge smakportioner t.ex mosad banan och sånt där?? Jag har hört att man kan göra det vid 3 månaders åldern men vill vara helt säker om det stämmer..

2012-02-07
Linneasmamma93
Linneasmamma93

Jag har en dotter på 3 m & 2 v och vi har tänkt börja ge smakprov av 4 månaders puréer & gröt när hon blir 4 månader. Hon kommer få smaka lite, men fortsätter ge ersättning som hel måltid. Vi har tid hos BVC i slutet av månaden och kommer få info om mat då av henne. Då ska båda jag och sambon dit för vi är båda nyfikna på info om barnmat mm.

Jag tror min dotter kommer vara nyfiken på maten hon får testa sen för vi har gett tex lite smakprov av lingonsylt mm på nappen och det har hon gillat. Hon kommer nog gilla testa nytt redan vid 4 månader :)

2012-02-08
Ansku86
Ansku86

min dotter e 5 mån å vi har inte börjat med smakportioner än.

man ska ju amma fullt till 6mån enligt rekommendationer.. men lillis får smaka på saker nu å har gjort sen fyra månader, hon har smakat på bröd, morot(kokt) potatis, köttbulle, gurka, banan, päron, å lite småsaker till som jag inte kommer på just nu :P men då alltså bara pyttelite, får känna på koncistensen , smaken och så..

funkar fint å det känns som rätt väg för oss, känner absolut ingen stress med maten alls, finns lixom ingen anledning.. tycker fortfarande hon e så himla liten :P

2012-02-08
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...