App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälp mig här nu, hur ska jag göra ikväll??

Denna eviga fråga om sömnen! Efter månader av katastrofala kvällar med amning nonstop började vi för två månader sen att försöka få vår dotter att somna i sin säng. Innebar mycket skrik, men gick sakta men säkert framåt. Nu har hon varit förkyld i två veckor och då har jag helt skippat hennes säng och ammat henne till sömns i vår säng istället. Hon kan bara somna vid bröstet, och hon arbetar sig upp till ett hysteriskt anfall om man försöker att söva henne med enbart mys. Skall tillägga att även när hon somnade i sin säng vaknade hon alltid när vi gick och la oss, så hon sov hos oss på nätterna då med. Men nu är hon inte förkyld längre, och nu vet jag inte hur jag skall göra ikväll! I en perfekt värld hade hon sovit i sin säng hela natten, som hon gjorde tills hon var fyra månader. Nätterna nu innebär ett väldigt snuttande, men vi sover ju gott ändå. Nu när hon inte sovit i sin säng på ett tag har hon väl helt glömt den, och då kanske hon "aldrig mer" vill sova där?! Hjälp!

2012-02-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Lullaby; hon somnade vid bröstet i vår säng vid 20 och sov som en stock i tre timmar! Sen vaknade hon till lite när vi kom in, men då fick hon snutta och somnade ju om direkt. Det jobbiga är mitt i natten för då är hon lite gnällig i sömnen och kräver bröstet, och jag sover som allra godast på mage! Lite svårt att amma då.. Hehe, så jag får sova på sidan och vaknar ganska stel i axlarna. Men men, vi sover iallafall!

2012-02-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Vad roligt att höra! Känner själv att jag ursäktat mig för alla hela tiden, och de som inte samsover är oftast helt emot det med argument som att dom kan rulla över eller råka slå till med armen. Men jag tycker helt klart att fördelarna med att få ett tryggt barn väger upp över nackdelarna.

Man kanske sover lite dåligt, men det är så kort period så jag tycker absolut det är värt det!

Kramar till er

2012-02-07
Betty86
Betty86

Jag kan tycka att man ska göra de som känns bäst för er i barnet. E ni ok med att barnet ligger i sängen så fortsätt så. Själv sover jag väldigt dåligt när jag har barnen i sängen, har sen dem va små varit rädd att rulla över dem i nu när dem e lite större så antingen ligger dem tätt tätt intill mig så man knappt kan röra sig eller så ligger dem på tvären o sparkar på en, o känner jag inte dem så måste jag hela tiden titta för e rädd att dem ska rulla ner o slå sig.

2012-02-07
StinaC
StinaC

EXAKT, Preggot! Det med barnvakt är väl den största nackdelen. Men vår dotter är såpass mammig även dagtid att jag tror det dröjer innan vi kan be om barnvakt nån längre stund ändå. Jag hade gärna lagt över henne i sin säng så som ni gör, men hon är så lättväckt och blir helt skogstokig! Funkade bara när hon var precis nyfödd. Pepp och kram till er också! :-)

2012-02-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

På startsidan, högst upp står Artiklar. Svårt att hitta, men tillslut lyckades jag! :-)

2012-02-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-02-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Vi har ju lite samma upplägg här; insomning med amning och mys i vår säng, lägger över honom i spjälsängen, sen brukar han vakna till ungefär samtidigt som vi går och lägger oss. Då får han komma till oss och sover resten av natten i vår säng. Alla sover gott. Men hela tiden mal det i bakhuvudet att "barn ska sova själva i egen säng". Varför? Varför ska jag känna mig lat och nästan lite misslyckad för att jag har min 10månaderskotte i sängen på natten? Har kompisar som låtit dottern sova i eget rum sedan hon var 6 veckor, och de får ofta kommentaren "vad duktigt av er!". Till skillnad från oss då, som låtit vår son sova i vår säng till och från ända från början, och de senaste månaderna varje natt. hmpf... Det enda problemet som jag ser det, är när vi om drygt en månad kommer behöva barnvakt en kväll. Kommer han kunna somna utan bröstet då?
Nu gled jag kanske från ämnet. Men pepp till er Mamsan och alla andra som samsover! Det är ju så mysigt och en väldigt kort period av barnens liv.

2012-02-07
Preggot
Preggot

Var hittar man den artikeln?

2012-02-07
StinaC
StinaC

Betty; jag hade ögnat igenom den där artikeln, men nu läste jag den ordentligt och jag blev nästan tårögd! :-P Det låter så självklart när man läser att det är naturligt för dem att vara nära sin mamma osv! Hur kan man ens tvivla på vad som är rätt? Tack för att du tipsade mig att läsa artikeln! Jag tror att min tveksamhet grundar sig i att det känns lite som ett "misslyckande" att hon sover hos oss, för detvar inte så vi hade tänkt det! Och dessutom läser man ju överallt att det är så VIKTIGT att barn lär sig somna själva! Men nu får hon sova hos oss tillsvidare, så får vi se hur länge det funkar och vad som kommer härnäst!

2012-02-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Här på Libero finns det en artikel som heter "Sova gott allihopa" ungefär nåt sånt. Tycker du kan läsa den. `Den hjälper mig lite iallafall, mest om varför barn behöver vara nära och så. Efter jag läst den vill jag ha lilleman hos mig i sängen.

Men jag förstår dig. Man tänker ju att det hade vart rätt gott att bara få ligga med mannen och mysa och lillan (förhoppningsvis) sover gott i sin egna säng heeeeeela natten :D

Fast om jag vill ha lilleman i min säng tills han är fem tror jag inte. Tror man märker när dom känner sig redo att sova i egen säng. :D

2012-02-07
Betty86
Betty86

Nej, hon fattar inte nappflaskan. Hon äter gröt på kvällen.

2012-02-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...