App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Inte riktigt som jag hade tänkt mig.

Det är tabu, inget andra pratar om och man känner sig annorlunda för att man inte riktigt gläjds att vara gravid. Jag fick aldrig de där lyskoruset och jag strålade aldrig men mitt barn var inte mindre önskat för det. Vi planerade att bli gravid och fort gick det. Helt plötsligt var vi gravida och hela mitt liv vändes upp och ner, fast jag inte ville det. Människor runt om kring mig såg mig mest som gravid speciellt på jobbet. Jag har jobbat på min arbetsplats i 10 år och är kunnig i mitt yrke. Nu frågade alla hur det var med magen, om jag hade gått upp och om jag mådde illa osv och knappt aldrig om mitt yrke. Jag kände att jag försvann. Inte nog med det så ändrades min kropp utan att jag hade något att säga till om. Jag har alltid haft funderingar över min vikt och så men för ett par år sedan började jag acceptera mig och min kropp. Å, nu skulle den ändras igen. Det gillade jag inte. När folk frågade hur jag mådde och hur det var så var jag ärlig och sa att det inte var toppen. Svaret jag fick 9 gånger av 10 var att det är normalt eller det blir bättre. Vad då normalt??? Det är första gången i hela mitt liv som jag var gravid och det tillståndet var inte normalt för mig. Att gå upp varje morgon och gå till jobbet är normalt för mig. Eller det andra svaret, det blir bättre. Hur vet de det? Det har de inte en anning om. Jag vet, att ingen sa detta för att vara elak utan de inte visste riktigt vad de skulle säga. Tillslut sa jag att allt var bra fast det var det inte. Jag blev deprimmerad under garviditeten och den fortsatte efter förlossningen men nu mår jag bra. Jag har fått ortoligt mycket hjälp av min partner, barnmorska, psykolog, läkare och vänner. Nu ser jag fram emot att vara mamma och i framtiden bli gravid igen.

2012-02-04
Trötter1
Trötter1

Jag har heller inte "strålat" när jag varit gravid. Jag har varit ett vrak! Visst är mina tre barn värt det, alla gånger! Men aldrig mer! Aldrig!

Jag älskar mina barn! Jag älskar att ha en liten bebis. Jag älskar att amma. Men att vara gravid har för mig inneburit ungefär åtta månader av plåga. Så nej, "strålande" var jag absolut inte! Särskilt trevlig var jag inte. Och absolut inte världens roligaste mamma heller.

2012-02-05
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 5 månader

jag hatar å va gravid.. jag har två barn å jag vill inet ha fler å det beror enbart på att ja inte vill va gravid igen.. det räcker nu.. Bläää...

skönt att du mår bättre nu å har fått hjälp.. kram

2012-02-05
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...