App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravidbälte

Jag har börjat få extremt ont i rygg och höfter. Speciellt när jag är ute och går. Det nästan låser sig i höfterna och ryggen gör att jag får väldigt svårt att hålla mig upprätt ordentligt. Jag pratade med min bm om detta igår och hon var mest hård med att jag måste lyssna på kroppen när den börjar säga ifrån då jag har lång tid kvar av graviditeten och att det kan bli värre annars. Nu har jag två småbarn så jag kan inte bara släppa taget om allt så fort det knölar sig nånstans, däremot försöker jag alltid dra ner på tempot och jag försöker att inte bära barnen i "onödan". Men det är svårt. Hon nämde att det finns gravidbälten som kan stödja och hjälpa till. Nu har jag suttit och tittat lite på nätet och det är en hel djungel av bälten i olika material och prisklasser. Har ni använt er av sånt? Hjälper det? Finns det någon speciell ni kan rekommendera? Jag har aldrig använt mig av sådant tidigare och kan inget alls. Ni får gärna dela med er av annat som hjälpt er med såna här problem. Börjar bli väldigt frustrerad över smärtan och jag föredrar inte värktabletter även om dom är godkända under en graviditet Tacksam för svar! :)

2012-02-03
annicha88
annicha88
Gravid i vecka 40

Ok, men jag ska prata med bm om sjukgymnast. Vet inte hur det går till riktigt annars så hon borde kunna hjälpa. Jag misstänker att jag börjat få foglossning då allt är ännu värre nu :( Kan inte ta en längre promenad utan att det gör ont i rygg, höfter och bäcken. Det "strålar" smärtsamt till och från ner till snippan från magen och sex har börjat göra ont. Har inte haft så här i tidigare graviditeter och jag måste motvilligt erkänna att jag börjar tröttna på den här graviditeten. Ständig smärta och känner mig otillräcklig för barnen just nu. Urs, det är jätte tråkigt! Vill att tiden ska gå fortare så liten kan komma ut!

2012-02-10
annicha88
annicha88

Prata med en sjukgymnast! De är specialiserade och borde kunna rekommendera något som funkar för just dig. Jag hade ett bälte i typ resår som man spände med kardborreband, för mig funkade det superbra, men jag hade små smärtor när jag promenerade, jag var ganska mjuk i bäckenet så jag behövde bara stötta ihop det lite... Men din bm borde ha remitterat dig till sjukgymnast om du redan har problem och långt kvar av graviditeten.

2012-02-09
Yrwen
Yrwen

Tack för alla svar! Tittade på bältet från gula rehab men är skeptisk till om det verkligen kan hjälpa. Ska iaf testa och hoppas på att det hjälper :) Nu har jag mest tänkt på kroppshållningen för att inte anstränga ryggen för mycket. Varma bad och massage av mannen har inte heller varit helt fel ;)

2012-02-06
annicha88
annicha88

Jag köpte en med en värme kudde i ( vet inte om de va ett riktigt gravidbälte) men den har hjälpt mig ganska mycket. Detta bälte var av vanligt tyg, skulle rekommendera en med mer elastiskt eller stretch tyg så man kan spänna det mer. Var ibland svårt att spänna de så hårt så att de hjälpte.

2012-02-03
StinaC
StinaC

Jag köpte ett i bred resår med kardborre, men använde det knappt. Tyckte att jag behövde dra åt så hårt för att det skulle avlasta, men då kändes det som att jag klämde ihop bebisen (inbillning, jag vet).

2012-02-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...