App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Behöver verkligen råd!!!!! (långt)

Har ett problem o behöver skriva av mig o få lite synpunkter! Nu är det så att jag o sonen bor själva sedan lite mer än ett halvår. Det funkade tyvärr inte med pappan (vi var ihop i 6år) Under sommaren hade pappan allt chans att träffa sonen hur mycke han ville eftersom han bodde o jobbade just då på samma ort vi bor. men, under sommaren hörde han endast av sig ett fåtal gånger för att träffa sonen, trots jag tjatade lite för sonen skull. Sen träffade han sonen när sonen fyllde 1år i oktober sedan var det helt tyst över hela jul o nyår tills jan, då hade det gått 3,5 mån. Då ville han plötsligt träffa sonen o det fick han såklart, så vi åkte dit så sonen fick vara hemma hos hans pappa. Då var pappan inte speciellt tillmötesgående o tyckte att vi bara skulle lämna sonen o åka....men, sonen hade ju inte träffat honom på långt tid så vi var kvar en stund, sen så var sonen där ett par timmar o det hade gått bra. Nu till saken är att pappan smsa igen nu o undrade hur vi gör till helgen. Visst, vilken dag o så vidare. Jag skrev att vi bara kunde lördag för vi sitter ju inte bara hemma o gör ingeting ifall han skulle höra av sig. o nästa vecka börjar sonen på dagis o då funkar bara lördagar. Men, nu tyckte pappan att vi inte ska bolla honom fram o tillbaka utan antingen ha honom lr inte! Han tänker inte vara nån barnvakt o ha honom när det passar oss(!!) Jag skrev tillbaka att han är hans pappa o inte barnvakt, för barnvakter har han redan många. o det är ju han som bestämmer om han vill träffa sonen lr inte. Då fick jag ett svar om att han tänker gå till familjerätten!  Alltså då pratar vi om en pappa som inte har brytt sig knappt nåt alls ju äldre sonen har blivit, spydiga kommentarer om sonen när han var bebis...inte ens kunnat mata sonen för det tar för lång tid, han har typ inte tid o sitta där. Tagit upp sonen alldeles för fort från skötbordet så sonen blev rädd. Nu kommer många av er tänka hur jag kunde skaffa barn med en "sån" men, grejen är att innan vi fick barn så var han helt annorlunda. Men, när sonen föddes så blev han mer o mer en annan person. Jag har skrivit ner precis allt om hur han har varit o jag har många runtomkring mig som både sett o hört hur han verkligen är! Det finns tyvärr massor att skriva hur han har betett sig både mot sonen o mig....orkar då inte skriva allt.  Hur borde jag göra nu? Prata med familjerätten..??? Väldigt tacksam för alla svar!

2012-02-01
Puppiluppis
Puppiluppis

Hej! Nu har pappan gått med på ett möte med familjerätten, o det var ju tur det. Vi har en tid om två veckor, det var den tidigaste dem hade. När jag smsa pappan om tid o så, så tyckte han att det var ju lång väntetid! Ska han säga om lång tid som inte hörde av sig till sonen på 3,5mån.

Men, det är ju positivt att vi har en tid så vi kan prata om hur vi ska lägga upp det här, o det känns verkligen skönt att det är två stycken som ska vara med o hjälpa oss. Då kan han ju inte säga nåt elakt eller nån spydig kommentar! Men, jag undrar hur det kommmer att gå på mötet....(lite orolig!) Någon som varit på ett sånt möte??? Undrar lite hur det går till....

2012-02-03
Puppiluppis
Puppiluppis

Du gör helt rätt. Eftersom han inte har visat intresse under så lång tid kan han inte förvänta sig att bara komma och hämta sonen när han vill och har lust. Och dessutom bör du vara med under besöken eftersom din son faktiskt inte känner sin pappa. Jag hade inte lämnat mitt barn några timmar till en person som han träffade för 3,5månader sedan.

Du tänker på ditt barns bästa och du har vittnen på hur ditt x har varit och betett sig.

Spara alla sms och mail, det kan du ha som bevis sedan. Men tänk på vad du själv skriver eftersom det kan hållas emot dig! Så håll dig lugn, var sammarbetsvillig men det är ditt barns bästa som kommer först! Lycka till!

2012-02-02
emcb
emcb

Så nu ska jag bara få pappan att komma på ett samarbetsamtal hos familjrätten...
Men, vad ska jag göra om han vägrar??
Jag hoppas ju att han tänker på sonens bästa o tänkr komma
så vi får ordning på detta!

2012-02-02
Puppiluppis
Puppiluppis

Jag tänkte ringa dit imorgon så jag kan få komma på ett möte o prata om det. Sen så kan ju dem fixa ett möte med mig o pappa, kommer han inte på det så har vi iaf papper på det....

2012-02-01
Puppiluppis
Puppiluppis

* alltså jag menar att han ska sluta o jävlas o istället vara den pappa som sonen behöver.

2012-02-01
Puppiluppis
Puppiluppis

Tack för ditt svar. Vi har gemensam vårdnad...men, även om han går till familjerätten så har han inte mycke o komma med. Men, jag är så rädd att han hittar på nån himla historia o att dem tror honom! Jag är så himla rädd att förlora sonen! Jag har aldrig gjort nåt fel o jag tänker hela tiden på sonen bästa. Jag förstår inte vad hans problem är, han får ju träffa sonen dagtid då eftersom sonen är liten. Jag vill bara att han ska sluta o hålla på o vara en riktig pappa. Men, borde jag prata med nån på familjerätten här där jag bor ifall....det blir nåt mer. Vet ju inte vad pappan kommer att hitta, litar inte en sekund på den mannen längre.

2012-02-01
Puppiluppis
Puppiluppis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...