App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

En enkel rutin att ta till sig om man vill ha egen tid på kvällen

Man sysselsätter barnet, med att kanske träffa andra barn på öppnis, går till badhuset och badar badet.. Man ska försöka hålla barnen sysselsatta på dagarna, på kvällen sätter man sig och kollar på bolibompa, sedan badar man barnet, ger barnet mat, byter blöja och nattar barnet. Utan problem? Barnet är utmattad och somnar efter 5 minuter, Gjorde så med sonen från ahn var drygt 3 månader. Han har sovit varenda natt i tre månader, hela nätter!

2012-02-01
Mananda
Mananda

Och det funkar för ditt barn, skulle aldrig någonsin funka för min tjej, hon skulle väl vakna 3 på natten om jag la henne 18! Visst är det bra med rutiner, men det finns ingen rutin som funkar exakt lika för flera barn. Min tjej tex behöver inte sova så mycket, har alltidg sovit mindre än andra barn i samma ålder, men sovit hela nätter tidigt (från 3 månader) utan rutin. Nu går hon hos dagmamma och vi försöker med rutiner, men det går inte, ena kvällen somnar hon halv åtta, nästa nio trots att vi gjort lika på kvällen och dagen...

2012-03-21
Yrwen
Yrwen

Dom tre första dagarna så höll jag honom sysslesatt, han har absolut inte blivit lidande av det. Han får sova en och en halv timme på dagen, ibland 2 timmar beror på hur han är.. Nu kan vi vara hemma och busa, eller gå till polarna på fika och han går och lägger sig 18.00 och sover till 07.30 utan några problem.

Och jag aktiviterar inte mitt barn tills han stupar, jag aktiviterade honom för att få en kvällsrutin, nu behöver jag inte ha någon aktivitet han är trött klockan halv 6 och då gör jag han i ordning för att gå och lägga sig 18.00 när han är trött.. Och somnar utan protester..

2012-03-21
Mananda
Mananda

Behöver verkligen ett så litet barn aktiviteter hela tiden?! Att vara förälder handlar väl om mer än att aktivera barnet till det stupar så man får egentid på kvällen.

2012-02-02
Toffsan
Toffsan

Har inte heller gjort så och min son sover också hela nätter :) Tror mer på att ta det lugnt, då snarare för mkt intryck kan ge oroliga barn som INTE sover på nätterna.

Min son på 11månader har en aktivitet/vecka!

2012-02-01
emcb
emcb

Tja, jag gör inte så men min tjej har sovit hela nätter sedan hon var 3 månader ändå.. Hon är nu 18 månader.

2012-02-01
Yrwen
Yrwen

Så gör jag med, och det funkar:)

2012-02-01
Tiberja
Tiberja
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...