App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Farligt att färga håret?

Hej, undrar om det är någon som har koll på om det är farligt att färga håret under graviditeten. Är i vecka 38+4.

2012-01-31
Jennka3
Jennka3
Barn på 2 år och 7 månader

Jag färgade mitt under hela graviditeten. Inga konstigheter med varken mig, mitt hår eller bebis.

2018-08-21
Mars2017
Mars2017

Har fått info från min barnmorska att det går bra. Har aldrig fått annan resultat än vanligt så det där med håret blir poröst stämmer inte på mig. Mitt hår blir tjockare och bättre kvalitet under och efter graviditeterna så nu är jag gravid med fjärde barnet och håret är bättre än någonsin.

2018-08-21
flingan32
flingan32

Jag kan mycket väl tänka mig att just gravida frisörer bör undvika att färga/slinga/permanenta hår på kunder under tiden de är gravida då de står i såna ångor dagarna i ända. Men då andas de också in produkterna regelbundet och det tror jag säkerligen kan påverka fostret. Om man däremot som gravid färgar håret vid något enstaka tillfälle under graviditeten så tror jag inte det påverkar.

2012-02-02
ChildofJune
ChildofJune
Barn på 3 år och 9 månader

Jag har heller inte hört att det ska vara farligt men att man inte bör göra det under den första trimestern iaf. De kemikalier som finns i färgen hinner kroppen inte ta upp så fasligt mycket utav så att det ska påverka barnet men sedan har de ingen 100% forskning på att det i n t e påverkar barnet alls heller.

2012-01-31
Tezzan82
Tezzan82

Så bra att du förklarade det för mig då ! Men jag väljer att lita på min barnmorska och jag tycker inte det är ett dugg skrämmande ... 
Om man ska nojja över precis allt under sin graviditet så skulle man ju inte klara av att gå upp ur sängen på morgonen !

2012-01-31
_Sanna
_Sanna

Nej det är inte farligt, men resultatet kan bli riktigt dåligt. Min frisör & barnmorska sa att man inte behöver bry sig om att färga håret på grund av just resultatet, och rekommenderade att göra det efter man fött. Men att det skulle vara farligt sa de inget om :)

2012-01-31
_Sanna
_Sanna
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...