App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Skäms så.....

Pengarna har bara försvunnit,, har inte råd med hyran. =/ Allt känns riktigt jävla jobbigt just nu. Å jag vågar inte ta upp de med mina föräldrar eller systrar. Min pappa försökte hjälpa mig med ett lån men fick avslag pga att jag har försökt ansöka innan och ett avslag ligger kvar i 3 månader,   har inte berättat för min pappa hur illa det är han trodde bara att han skulle hjälpa att sänka min månadskostnad. Har ont i magen å svårt att sova nu. Fan inte lätt att vara ensamstående tvåbarns mamma  med en 16 årig lillasyster boende hos sig.   får ut 6500:- i fp  å sen underhållstöd, bostadsbidrag och barnbidrag.   fick pengar utav min mamma förut för att ha syster hos mig   men nu har inte hon heller några pengar så får försöka klara mig utan de =/ Livet kretsar verkligen kring pengar, å det suger riktigt jävla hårt. vill bara börja jobba nu.  Nån som vet nått jobb?

2012-01-31
katrin89
katrin89
Barn på 1 år och 7 månader

Jag tycker du ska prata med din pappa om han inget vet så kan han ju inte hjälpa! Ring socialen, de kanske har kommit fram till något! Och att ta ett lån kanske löser situationen just nu men pengarna ska betalas tillbaka så ett lån är aldrig en bra lösning! Försök att ligga på soc, din mamma och prata m din pappa.
Kan ni dra ner på någon utgift under tiden? Tänk många bäckar små! Kan din syster jobba något på helgen, sätt upp lappar om barnvakt, hund akt, stdhjälp på Ica!

Du ska inte skämmas, det är modigare att våga stå för att man behöver hjälp!!!
Lycka till!!

2012-02-01
emcb
emcb

Tack.

Kärleksbarn2 - Vart finns det jobbet?  jag bor i småland i ljungby.

2012-02-01
katrin89
katrin89
Barn på 1 år och 7 månader

ja tror ju inte det uppskattas om ja ringer bara för å se vad dom säger.. eller om dom svara överhuvudtaget.. det vore ju om något korkat!

2012-01-31
osisen
osisen

e det svårt å komma fram menar du?

2012-01-31
osisen
osisen

varför e det så korkat? vem vet varför dom inte hört av sig.. dom kanske glömt av det.. eller vad som helst? klart man kan ringa å fråga! man behöver ju inte vara otrevlig för det..
hon sitter ju å väntar på ett besked.. ett besked socialsekrereraren kanske har men missat att lämna..

2012-01-31
osisen
osisen

ok.. men dåså.. då förstår ja lånet.. har du kollat med fler banker? har du förklarat situationen.. ibland kan ju folk göra undantag. jobb e ju sjukt svårt å få tag i..
ring socialen igen å påpeka att det börjar bli kris.. fråga fråga fråga! tjata på dem å ge dej inte. förstår att det e jobbigt men å ta hand om en 16åring e inte direkt gratis! å ni kan ju inte leva på luft!
ta mod till dej å ring din pappa.. berätta hur illa det är. du ska inte behöva leva med detta själv.. visst det e din syster men det borde inte va du som tar hand om henne :-\ så något stöd måste du ju få!

2012-01-31
osisen
osisen

lån skulle ju sänka månadskostnaden eftersom jag har avbetalningar å sånt sen innan, det skulle sänkas med ungefär 3000 i månaden.     Jag har ju funderat på att börja plugga igen  men kan ju inte börja förrän i höst isf.,   jag har jobb på en camping from maj.   söker jobb hela tiden men lyckas inte få något.    Vi har kontakt med socialen då dom håller på att utreda mig som familjehem för min syster. å jag sa till dom för två veckor sen att min mamma inte betalar längre  å hon sa att hon skulle kolla med sin chef osv.  men har fortfarande inte hört något.

 

2012-01-31
katrin89
katrin89
Barn på 1 år och 7 månader

jag fick min son när jag var 17 och hoppade då av skolan och har inte börjat igen =/

Har gått på försörjningstöd tidigare och känner att jag helst inte vill göra det igen.   Tror inte att det finns fler bidrag.

2012-01-31
katrin89
katrin89
Barn på 1 år och 7 månader

du kan ju söka på butiker å sånt.. extrajobb kanske? det kan ju även din syster försöka göra inte säkert hon hittar nåt eftersom hon e så ung.. men skicka spontanansöknigar överallt.. det skadar absolut inte!
å varför skäms du?!? det e ett helvete å inte ha råd med mat å det viktigaste å absolut inget att skämmas över men frågan e om ett lån verkligen är.rätt väg? ja tänker att det e en quick fix som i slutändan leder till ännu mer å betala i månadens slut :-\

2012-01-31
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...