App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur kommer barnen reagera?

Jag har tvillingar som är 20 månader, jag e gravid i 36 veckan o barnen kommer snart få en lilla syster. Men jag e lite orolig på hur dem kommer att reagera när jag kommer hem med den nya bebisen. Dem förstår ju inte att mamma har en bebis i magen nu. Hur reagerade era barn när ni kom hem med bebisen? Blev dem svartsjuka eller arga? Ville dem inte komma fram till mamma? Eller va dem nyfikna i glada? Jag har hört om att vissa barn inte ens vill vara hos mamma osv. E lite orolig på att de blir en dålig reaktion

2012-01-31
StinaC
StinaC
Barn på 3 år och 7 månader

Tyvärr kommer vi sova i samma rum allihopa. Håller på att renovera för fullt för att kunna få ett sovrum till dem. Mina e ju vana vid varandra o vaknar sällan av att den andra gråter/skriker så jag hoppas dem vänjer sig ganska snabbt vid dem nya ljuden.

2012-02-01
StinaC
StinaC

Tack för alla tips:) bara 24 dagar kvar till bf så får vi se hur reaktionen blir. Hoppas bara inte jag går över tiden.

2012-02-01
StinaC
StinaC

Jag har försökt prata om bebisar med dem o att mamma har en bebis i magen. Men dem verkar inte bry sig ett dugg om de o de vill inte känna på magen direkt. Har försökt visa lite enkla bilder med. Dem förstår kanske mer än man tror.
Den fick varsin bebis docka i julklapp som vi tänkte dem kunde leka med i göra likadant som mamma när bebisen kommer. Men mina barn e inte ett dugg intresserade av dockor de e vara traktorer, bilar o servisen som gäller. (De e en pojke i en flicka)

2012-01-31
StinaC
StinaC

min son va över fem nu när lillasyster kom.. han förstod ju bra men blev väldigt ledsen när ja kom hem med henne.. vi åkte in till sjukhuset på morgonen å sen på eftermiddagen åkte vi hem igen å så kom ja å sambon med bebisen i sin bilstol.. lilleman tittar på bebisen och på mig och på bebisen å sen tjuter han bara rätt ut.. inte nog med att ja kommer hem med en ny bebis.. ja har ju fortfarande en bebis kvar i magen för magen e ju fortfarande tjock.. så efter vi fick förklarat att magen e tjock ett tag utan bebisen i så lugnade det sig å sen dess har allt gått över förväntan..

min bästa kompis fick barn samtidigt nästan å hennes dotter va då 2 år.. hon fick en egen bebis(docka) samtidigt som mamma kom hem med en bebis.. hon där har det åxå gått bra.. men dom pratade mycket om bebisen innan å kände på magen å sådär så hon visste ju att det fanns en bebis där inne.

2012-01-31
osisen
osisen

...

2012-01-31
StinaC
StinaC
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...