App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Min tjej - geni? ; )

Måste bara fråga. Min flicka som blir 2 i april pratar redan 4-ordsmeningar, kan räkna till 7 och kan 6 färger. Är inte det jätte tidigt? Sonen började prata när han var 3 och då bara enstaka ord (nu fyller han snart 6 och är aldrig tyst, ha ha). Kanske jämför jag lite med sonen som var extremt sen men tycker ändå att hon kan väldigt mycket för sin ålder. Eller?

2012-01-30
melsmamma
melsmamma

Ja, det är väldigt olika det där. Min 18 månaders kan säga meningar på ett par tre ord, räkna till 10, kan väl inga direkta färger men säger efter allt man kläcker ur sig (svordomsburken räcker inte till.....) Hon började väl prata vid 10 månader och nu bara sprutar orden ur henne... Började gå ett par veckor efter 1 årsdagen och fullkomligt springer runt nu. Klättrar på allt mest hela tiden.

Hon har en kusin som är några månader äldre som kröp vid 5 månader och gick vid 8 månader, enligt föräldrarna pratar hon mycket och bra, men det har jag aldrig hört. Så det är väldigt stor skillnad mellan barnen!

 

Men det som fascinerar mig mest med henne var häromdagen när vi skulle titta på film, drar ut lådan med barnfilmer och ber henne välja.. Då säger ungen "Tingeling" och tar fram Tingeling.... Vi har aldrig tittat på Tingeling...

2012-02-09
Yrwen
Yrwen

Ok, det är ju lite olika och såååå jätte före är hon kanske inte då ; ) Kan tillägga att min son som var sen i talet inte på något sätt är mindre begåvad än hans kompisar idag : )

2012-01-31
melsmamma
melsmamma

Men min dotter som snart 3 och har nyligen börjat "prata någorlunda" men kan el vill inte cykla, vad säger man om henne då? Sen med allt el?

2012-01-30
Ibadete
Ibadete
Gravid i vecka 33

Min son var väl ovanlig då :) som var tidig med både tal och motoriskt. Började prata vid 7mån och gick vid 9månader. Vid 2år pratade han långa meningar har och klättrade säkert upp och ner i klätterställningarna för större barn. Min lille är senare i talet men fysiskt följer han brorsan! :)

2012-01-30
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...