App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sluta bita/pilla på naglarna, hur?

Min dotter på 5 år kan inte låta bli att bita och pilla på naglarna. Fasst det inte ens finns en liten bit kvar att pilla bort så fortsätter hon, ända tills det blir sårigt :( Hon tycker självklart att det gör ont och försöker gömma händerna för att jag inte ska se. Jag har aldrig blivit arg, bara försökt prata med henne om detta. Det bara kommer när hon tex blir nervös eller kanske bara sitter och tittar på en film. Jag påminner henne när jag ser och då brukar hon lägga händerna bakom ryggen, ler och säger att hon glömde bort. Hur får man bort den vanan?

2012-01-30
annicha88
annicha88
Gravid i vecka 40

Jag slutade att bita på naglarna först när jag var 24 år gammal och själv fått barn. Innan dess klarade jag det inte. Mamma försökte det mesta när jag var barn. Stopp-och väx gnagde jag i mig tämligen obekymrat, mutor fungerade inte heller. Jag KUNDE helt enkelt INTE.

Nu biter jag ytterst sällan på naglarna. Däremot river jag fortfarande, om det blir en spricka eller liknande i nageln, som jag inte har möjlighet att omedelbart klippa till med nagelsax...

2012-01-30
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Ja kan vara värt att prova det! :) Tack!

2012-01-30
annicha88
annicha88
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...