App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Magsjuk!!

Hej! Min ettåring är magsjuk :( Undrar om nån av er har bra tips på vad man kan ge henne, hon vill ha mat men jag vet inte om jag vågar ge henne det, sist så kom allt upp igen.

2012-01-27
Kråkan6
Kråkan6

Så länge hon kräks är det vätska som gäller. När kräkningarna ser ut att ha gett sig ger man små mängder fast föda. Om man går på för fort  frammed mat får man bakslag. Om de har kräkts länge kan de var så sockerlåga att man måste peta i vätska med socker. Druvsocker är bättre än vanligt socker. Det går fortare ut i blodet och belastar tarmarna mindre. Håll koll på hur mycket hon kissar. Små barn blir lätt uttorkade även om en 1-åring inte är pytteliten.

2012-01-27
Nickan
Nickan

Ge majsvälling i små mängder. Hur ofta har hon kräkts? Ge vätskeerästtning, 1tsk varannan minut. Man kan blanda själv med druvsocker, salt och vatten. Exakt hur mkt det ska vara av varje i finns på www.1177.se. Om hon inte kissar ska ni åka in för då är hon uttokrad och behöver få dropp.

Ring 1177 annars om du behöver fler råd, de är ju proffs på sånt här! :) Lycka till!

2012-01-27
emcb
emcb

man kan ge lite rostat bröd med smör när det börjar bättre på sig lite det e snällt mot magen.

Se till så hon får i sig vätska, det är det viktigaste, kanske lite saft eller nåt annat så hon får lite energi, isglass kanske?! om Du börjat ge henne sånt än förstås.. hon var ju bara ett år :/

Vätskeersättning e bra att ha hemma åxå.. sen lite vätska åtgången om hon ska dricka å så med.

2012-01-27
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...