App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Allt är så fruktansvärt tungt ibland :/

Mår så dåligt över min boende situation, så jag vet inte vad jag ska göra :/ Jag bor tillsammans med min sambo 10 mil från familj & vänner , där vi bor nu känner jag ingen :( och jag känner mig så ensam på kvällarna då min sambo jobbar 13.00-24.00 ... höjdpunkten på dagen är förmiddagarna då jag ändå bara typ lagar mat och vi äter innan han ska åka :/ grejen är den att vi bor typ utanför stan , typ 2-3 mil och någon bil har jag ju inte & bussen är inte så kul då den tar 1 timme , om inte mer . Ibland funderar jag på att flytta hem till familj och vänner igen , men samtidigt så vill jag ju inte lämna min sambo och speciellt inte nu när vi väntar barn och bara för en sån sak att man känner sig lite ensam 4 dagar i veckan .. det är ju nu man vill vara lycklig över allt fint vi har och vad som komma ska, men när han inte är hemma är det så sjukt svårt att hålla humöret uppe :/ visst jag har telefon, mail & chattkontakt med alla hemma men det är liksom inte samma sak som att umgås med folk. någon som har varit med om samma eller bara är lite positiv som har något kul att dela med sig av? :)

2012-01-23
_Sanna
_Sanna

Okej va skönt :) Ja jag längtar varje dag, det är bara 2 månader kvar på torsdag till BF så jag ser verkligen ljuset i tunneln om man säger så . Ska bli det bästa :) 
Okej , ja det förstår jag att det var.. Kul när man kan träffas så också :) Då får vi hålla tummarna för dig att du får börja arbeta igen snart !

2012-01-24
_Sanna
_Sanna

Emcb : Jag har körkort men ingen bil just nu , då min gick sönder & nu måste ju tyvärr sambon ha bilen till jobbet då de samåkte tidigare men blev helt plötsligt för många :/ 
Ser så mycket fram emot alla träffar och få gå på babysång/café och allt som finns bara för att få komma ut och träffa lite folk. Höjdpunkten på veckan är när vi åker till stan på fredagar för att shoppa.. haha, då får man se massa människor :P Vi har väl planer på att köpa en bil eller flytta till stan då för att det ska underlätta för mig . Men det verkar bara finnas skitbilar och långa lägenhetsköer :/ Men någon gång måste det ju släppa för oss också , så jag kan få bli den där sociala och goa tjejen som jag var för ett tag sen :) 

Ja , att han har ett kvällsarbete har ju fördelar också naturligtvis . torsdag natt till måndag förmiddag är han ju hemma & det är ju hur bra som helst för helgen blir så otroligt lång :) 
Okej , skönt för er att ni har mer egentid :) det är ju otroligt viktigt som du skrev ! 

Ida86an: Okej , va skönt att ni har flyttat lite närmre dina anhöriga. Det gör ju väldigt mycket , eftersom det kan vara skönt att någon gång få lite hjälp från dem också. Tyvärr är ju inte jag och min svärmor bästa vänner heller, så det är ju inte någon jag skulle kunna be om hjälp. 
Jag undrar just varför det ska vara så svårt att hitta nya vänner , där jag bor nu finns det inga som helst aktiviteter man kan göra heller. Så det är tråkigt :(

2012-01-23
_Sanna
_Sanna

Jag har inte varit i riktigt samma situation eftersom jag har körkort och bil. Men min man jobbade under några år kvällar precis som din, så vi hade bara förmiddagarna ihop. Men när jag arbetade kunde vi gå omvarandra vissa dagar så vi sågs endast lördag söndag. Inte roligt. Och jag kommer i håg kvällarna, det är då man tappar lusten och allt blir liksom svart. Det är svårt att hitta glädjen och meningen när man sitter ensam på kvällen!

Mitt största råd till dig är att du tar körkort. Det kommer du ha små mkt glädje av både för din del då du kan ta dig ut precis när du vill och tänkt sedan när bebisen kommer! Ni kan åka till bvc, på föräldraträffar, babysim m.m. m.m. Jag tror att det kommer lösa allt för dig! Om din sambo kan övningsköra med dig sparar ni mkt pengar. Och om du ändå är ledig nu så finns det ju intesiv kurser för dig att ta, du kan ha körkort om några veckor :) Och bilar finns det allt ifrån 5000kr och uppåt :)

Men sedan när bebisen kommer förändras ju livet också. Du kommer ha mer att göra hemma på kvällarna. Men jag kan säga dig att det kommer inte förändra så mkt. Ofta är bebisen trött och extra gnällig på kvällen och då kan det vara påfrestande att vara ensam. Men å andra sidan är det "bara" fyra kvällar din sambo jobbar så har du ju hjälp tre hela dagar sedan. Och det jag tyckte var fördelen när min man jobbade kväll var att han fick väldigt mkt mer kvalitetstid med vårt första barn, han var ju med från kl 7 på morgonen till kl 13 då han åkte till jobbet. Då var vi pigga allihopa. Nu med andra barnet är han ju hemma vid 16-17 tiden, alla är trötta och barnen somnar kl 19... Men jag och maken får ju mer egentid nu än innan och det är ett stort +, för om inte vi har det bra tillsammans så mår ju inte familjen bra heller.

Man får väga för och emot helt enkelt!

2012-01-23
emcb
emcb

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-01-23
_Sanna
_Sanna
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...