App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kan man ge bebisar bönor och dylikt?

Jag tänker att det borde vara nyttigt och mätta bra, och de är väl lätta att mixa. Man kan ju bli gasig av för mycket, men kan man ha lite i barnmaten?

2012-01-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

osisen - HAHAHAHA!!! precis vad jag också tycker! bönor är ingen höjdare. ;)

men min erfarenhet är att små barn älskar bönor. mjuka o krämiga o lättätna o har en rätt neutral smak. prova o se helt enkelt. :)

2012-01-24
mickelina81
mickelina81

Ja, du kan ha lite i barnmaten. Men börja försiktigt och se om hennes mage klarar av det. Somliga barn blir alltför gasiga av det eller får magknip, andra klarar det hur bra som helst. Så en helt bön-baserad måltid kanske inte är att rekommendera.

Min elva-månaders tjej har ätit lite bönor när vi ätit tacos. Hon fick inga i sin egen tortilla, men plockade gärna från min tallrik och gillade det mycket. Jag var lite orolig att det skulle bli för mycket för henne, men hon klarade det bra.

2012-01-23
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 2 månader

Haha! :-)

2012-01-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

man kan iaf äta linser så då måste ju bönor va ok.. å det stod inget om bönor heller i boken så då har ja blandat ihop det :-) så kör på äckelbönor du... stackars barn ;-)

2012-01-23
osisen
osisen

det e inte så med bönor som med typ sallad å spenat å sånt då så det bildar gift?!? vet inte varför men ja lägger bönor å spenat som samma typ.. men ja e kanske helt ute å cyklar.. kan kolla i min bok ja fick från bvc där stod det va man inte skulle ge

2012-01-23
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...