App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

En helt underbar förlossning :)

Onsdagen den 11/1 kom våran dotter Majlis till världen! Och jag måste bara säga, vilken fantastisk upplevelse! Min sambo var helt övertygad om att det skulle ta många många timmar... och jag var övertygad om att det skulle göra väldigt ont.. vi hade inte läst mycket (av eget val) och hade ett "öppet sinne" inför den stora dagen. Mer att "vi tar det som det kommer" Och så bra det gick :) dagen före vårat beräknade förlossningsdatum kl.03.30 på onsdagmorgonen vaknade jag av att vattnet gick. Lät som en balong som sprack!! och en ordentlig "knuff" kändes det som i magen. Lite yrvaken gick jag upp för att gå på toa men hann bara till vardagsrummet då det bara forsade vatten..som en tappkran!hihi Fick väcka sambon och sedan ringa bb. Dom ville såklart att vi skulle vänta tills värkarna kom igång och tills det kändes som om vi inte kunde vara kvar hemma länge... plus klocka värkarna. Kl.08.30 hade jag värkar med 2 min mellanrum och som höll i sig i 1 min.. fick ringa min syster som skulle agera taxi till bb (vi har ingen bil!) Väl inne på förlossningen, bb sthlm, kl.09.30 var det bara att skriva in sig och sen gick allt med en väldig fart!! Syrran blev kvar (hon erbjöd sig) och både jag och sambon tycke det kändes som en bra och rolig grej! Jag var redan öppen 6 cm vid första kollen, och koll nr 2 var jag öppen 10 cm !! Hade enbart lustgas som hjälp, jag hade tänkt ryggbedövning men dom tyckte jag andaddes som en gudinna att jag inte behövde det. Blev lite rädd just där att jag inte skulle ha någon mera än lustgas..men jag förskte lita på min egen kropp och min andning! Och det gick ju strålande :) En otroligt härlig barnmorska,barnmorskestuderande,und​ersköterska syster och en fantastisk sambo vid min sida.... man kände sig så omhändertagen! kl. 14.20 kom våran fina flicka Majlis till världen! (vi visste inte könet på bebisen innan) Det finaste vi någonsin sett, vilken lycka :) Sen fick jag ingen bristning alls :O Det var jag helt säker på...blev så chockad när dom sa att jag inte behövdes sys, hade endast något skrapsår dom skulle lämna.. Sen smörgåsbrickan efter, finns det något godare? jag tror inte det ;) Ville helt enkelt bara dela med mig av denna fantastiska upplevelse! Det blir garanterat flera barn i framtiden ;) Sen tycker jag ingen ska känna sig rädd för en förlossning, man ska lita på sig själv för man är starkare än vad man tror :) sen en sak till, om ni funderar på att ha med en andra person vid förlossningen.. ha det! Min syster var ett fantastiskt stöd och hon och jag har fått en ännu närmare band till varandra. Plus att min sambo tyckte det var skönt att få stöd och avlasting under värkarbetet. Dom gick omlott för att hinna slänga i sig en macka osv ;) Plus att det är så härligt för en annan att ha två personer man tycker så mycket om med sig 3   puss och kram på er :)

2012-01-22
Krickan
Krickan
Bebis på 17 månader

Tack för alla fina svar! Finns det något underbarare än barn? Tror inte det :)
Majlis är 2 veckor, och allt har gått bra hitintills. Vi lär känna varann och jag och sambon försöker komma in i rutiner :P Det är minst sagt en stor omställning :) Men en härlig sådan!
Men jag undrar hur ni med fler än ett barn hinner med något alls :P Fast min mor sa att ju fler barn man har desto mer effektiv blir man...ligger nog något i det ;)

 

MamsanMaria: roligt att du gillar namnet :) Vi ville just att det skulle vara ett namn och inte ett dubbelnamn :)
lyck: Oj det gick fort :D hihi ja det var lite snarlikt! Kul att det gick så bra :) Då vill man bara göra om det ;)
annicha88: va kul att du uppskattade det jag skrev :)Härligt att du har den stora dagen framför dig :) Lycka till :)

Ni andra, tack för alla grattis :):):)

2012-01-27
Krickan
Krickan
Bebis på 17 månader

Va skönt att det blev en bra upplevelse för er alla :D å att det gick ganska snabbt :P

2012-01-22
osisen
osisen

Åh så underbart! Stort grattis! :D

Tack för att du delade med dig av en sån fin historia. Nu längtar jag bara ännu mer tills våran dag kommer. All lycka till er! Kram

2012-01-22
annicha88
annicha88

Grattis! Härligt att det gick så "snabbt och enkelt"! Och vilket fint namn. Min mamma heter samma, men det är väldigt ovanligt just med den stavningen! :-) Ta nu hand om er alla tre!

2012-01-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Härligt! Grattis till tösen och vad skönt att förlossningen gick bra :-)

2012-01-22
Känguru
Känguru
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...