App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vaccination, e det bra eller blir vi lurade?

Alltså det e ju svårt å hitta information, antingen är det forskning gjord av läkemedelsbolagen, som tjänar pengar på vaccin eller så är det information från vaccinmotståndare som anser att vaccinet kommer bli våran död å e anledingen till all onska i hela världen, typ! Så hur stor risk är det för ett barn att drabbas av dessa sjukdomar i dagens sverige? Hur farligt är det för ett "normalfriskt" barn om dom skulle få kikhosta, påssjuka, rödahund osv? Polio känns ju jäkligt läskigt men å andra sidan beror det bara på vaccinationerna att det inte direkt finns längre eller är det så att sverige med dess höga standard kanske inte har sånna sjukdomar längre? Jag tycker detta är sjukt svårt å med den kunksap jag har, vill säga absolut ingen alls så följer jag vaccinationsprogrammet. MEN samtigit funderar jag.. har dom där motståndarna rätt? e det därför fler å fler får olika bokstavsdiagnoser, autism osv eller beror det kanske på att vi blkivit duktigare på å upptäcka dessa grejer? Förvirrad e bara förnamnet..

2012-01-19
osisen
osisen

Jag är själv skeptiskt till vissa vaccin men jag tycker att de vanliga vaccinen som barnen får när dom är små faktiskt visar en positiv sida. Mot mässling, påssjuka, röda hund osv.

Jag är så pass "ung" att jag med fick dessa vaccin som liten men vaccinet mot röda hund tog aldrig. Vilket jag fick reda på när jag redan var gravid. Och skulle jag fått det när jag var gravid, alltså röda hund är det farligt för fostret, iaf i tidigt stadium. Nu är det ju så att röda hund förekommer ju inte särskilt ofta i Sverige idag så man behöver ju inte ofta oroa sig. Därför tycker jag att man borde kolla upp om vaccinet tagit. Vilket det gjort mot påssjuka och mässlingen.

Däremot är jag starkt emot vaccin mot de vanliga influenserna, vilket då inräknar svininfluensan. Varför? Man kan inte skydda sig mot allt är det första. Och det andra är att ofta är inte influenser livshotande. Kommer ni ihåg asiaten,hongkong, fågelinfulensan och sist svininfluensan som säkerligen inte kommer återkomma någon gång under historien. Visst var de "farliga" när de kom men chansen för det första om du skall bli smittad är kanske inte så stor. Det var inte allt för många som fick svininfluensan när den kom, iaf inte med farlig utgång. Influenseran är olika varje gång men mässling, påssjuka, rödahund, polio osv är virus som består.

Ligger man i någon riskzon förstår jag att man vaccinerar sig men annars inte.

Lika så när man reser utomlands så skall man vaccinera sig mot olika sjukdomar. Men många gånger blir du inte ens smittad av något.

Att utsätta kroppen för onödiga vaccin gör att man tänker efter.

Men att förebygga tex mässlingen med ett vaccin är en sak men att ta ett vaccin när en influensa dyker upp tycker jag känns överdrivet.

Blev lite svammel men hoppas att ni fattar hur jag tänkte.

2012-01-19
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 10 månader

jag vaccinerar mina barn dels för att vi måste fortsätta vaccinera för att hålla dessa sjukdomar borta o dels för att vi reser en hel del till släkten i marocko. båda barnen har dessutom fått för hepatit o tuberkulos. men det är ju inget jag skulle tänkt på om vi inte hade åkt till marocko varje år.

2012-01-19
mickelina81
mickelina81

Risken är liten att få de flesta av dessa sjukdomar i Sverige idag, men det är ju för att vi vaccinerar så stor del av befolkningen. I stora delar av Europa har det varit mässlingsutbrott under det senaste året, även så nära som i Danmark.

Kikhosta är sällan farligt för ett normalfriskt barn, om än det kan vara väldigt jobbigt och långdraget. För barn med vissa andra sjukdomar kan det däremot vara livsfarligt. Somliga av dessa kan inte heller vaccineras utan är beroende av att vi andra gör det.

Likaså är röda hund och påssjuka vanligen lindriga sjukdomar. Röda hund kan dock ge svåra fosterskador om en gravid kvinna får sjukdomen och påssjuka kan orsaka sterilitet hos män som får det under eller efter puberteten. Polio förekommer så nära som i Ryssland och Baltikum.

Stelkrampbakterier förekommer naturligt i bland annat jord, eftersom det finns i många djurs normala tarmflora. Denna sjukdom kan alltså inte utrotas, men effektivt undvikas med hjälp av vaccinering.

2012-01-19
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 2 månader

..om narkolepsi kom så blev det väldigt tyst därifrån! Så det beslutet ångrar vi inte! Vi tar ju dock vaccination vid resor, så vi har ju lite dubbelmoral, men det är jäkligt svårt faktiskt! Speciellt när man helt plötsligt skall börja ta beslut över andra, och dessutom det finaste man har! :-/

2012-01-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Ja du, jag är lika (o)kunnig som du! Ingrid får sprutorna på bvc, men aldrig i livet att vi skulle ge henne nåt extra mot influensa eller svininfluensa! Vi har aldrig tagit de själva heller! När jag var gravid märktes en tydlig irritation hos svärmor när vi sa att jag inte tänkte vaccine ra mig, men när sen rapporter o

2012-01-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...