App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Uppdatering: Nytt benmärgsprov och fått diagnos!

Ja i dag var jag alltså och gjorde ett nytt benmärgsprov. Men först fick jag prata med läkaren, som faktiskt är riktigt bra, trevlig och empatisk (ovanlig sort). Har fått en diagnos, har en ovanlig blodsjukodm som inte går att bota men går att behandla. Så nu kommer jag få äta medicin livet ut (inget nytt igentligen eftersom jag redan äter mediciner för annat) och gå på regelbundna kontroller. Benmärgsprovet i dag är för att utesluta att jag inte har leukemi, som min blodsjukdom kan utveckla sig till... Ja vad säger man...

2012-01-18
emcb
emcb

Tack "aprilbebis2011". Det värmer verkligen!!! :)

2012-01-20
emcb
emcb

This reply has been deleted by a moderator.

2012-01-19
emcb
emcb

Kram, Emmi!

2012-01-19
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Tack, vad goa ni är!

Känner mig rätt ok ändå. Skönt att få lite svar äntligen! Och med diagnosen jag fått idag så kommer jag ju kunna leva utan några större problem, lite kontroller då och då och en tablett extra i dosetten är ju helt ok. Sedan får vi se vad det nya benmärgsprovet visar. Men jag tror inte att det är något...

Och hur stor risken är för att det utvecklas till leukumi var inte jätte hög men en viss % drabbas ändå. Och eftersom sjukdomen i sig är väldigt ovanlig så känner jag just nu att inget är omöjligt när det gäller mig. Jag lyckas dra på mig det mesta helt enkelt. Jag har ju en rad diagnoser sedan tidigare, detta är ytterligare en i listan :S Men jag får ta det då, nu lever jag här och nu!

Men visst, får smälta detta några dagar och speciellt nu när barnen har somnat. Nu kan jag prata med min man i lugn och ro och läsa igenom informationen jag fick med mig hem, lite bättre!

2012-01-18
emcb
emcb

Vad tråkigt att höra att du är sjuk. Hoppas att du kan hålla det i schack och inte behöver få så hemskt mycket besvär av sjukdomen! Kram till dig!

2012-01-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

åh förlåt.. jag missuppfattade när jag läste det, förstod nu när jag läste om.. 

MEN då ska jag hålla både tummar å tår för att det provet du tog idag e bra å inte visar på någon jävla bajsskitcancer!

Å sen får man ju ta framtiden som den kommer, det viktiga är ju att du inte är sjuk nu.. alla kan ju bli sjuka i framtiden. (menar dock inte å vara okänslig på något sätt..)

Hoppas det går bra med anmälan och att det inte blir för mycket krångel med det, känns som det kanske finns annat att tänka på nu än en VC som strular. 

KRAM

2012-01-18
osisen
osisen

Ja det är absolut skönt att veta vad det är! Och nu ska jag anmäla min vårdcentral för att ha missat detta och även för att de inte har informerat mig om mina provsvar!

2012-01-18
emcb
emcb

fast jag vet ju inte än om det har utvecklats till leukemi... Och även om det inte har gjort det nu så kan det göra det i framtiden.

2012-01-18
emcb
emcb

men va bra att det går att hålla i schakt!!!! Å vilken oändlig lättnad att det inte var Leukemi..

Hoppas du får stöd från familj och anhöriga så du kan bearbeta detta för jag antar att hur det än är så tar det en tid att smälta diagnosen!

 STOR KRAM!

2012-01-18
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...