App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Det här med förskola..hur hade/har ni gjort?

Jag har fått hem papper från kommunen där det står att min dotter har fått en plats reserverad från och med nu i höst och 10 år framåt i en närliggande skola. Då med 1 års förskola som mjukstart antar jag. Just nu går hon och sin lillebror på dagis. Ett dagis som jag är supernöjd med! Det dagiset ligger dock längre bort i motsatt håll med skolan. Dottern är väldigt ivrig med allt gällande skola. Hon är 5 år nu och kan alla bokstäver redan och har börjat skriva. Räkna är hon också duktig på. Tror att förskolemiljön skulle vara positiv för henne om det kommer finnas mer läsa och skriva där än vad det är på dagis just nu. Jag vill däremot inte tacka ja till den skolplats hon har blivit erbjuden utan vill hellre ha den som dagiset samarbetar med då dagis och skola ligger precis bredvid varandra och jag slipper byta plats för sonen. Men hon trivs även jätte bra på dagis. Hon gillar dagispedagogerna och har många kompisar. Jag blir fundersam på hur många andra barn från avdelningen det är som kommer hoppa upp till förskolenivå. Kommer dom gå i samma skola, eller byter dom till annat? Vet hur ledsen lilla tjejen har blivit förut när hon kommit ifrån sina kompisar pga flytt och dagisbyte både från våran sida och andra barn. Förskola var bara frivilligt men dom ville ha svar ganska fort om hur vi ville göra. Jag känner mest beslutsångest så jag inte ångrar mig sen samtidigt som jag känner att min lilla tjej börjar bli så stor redan! Ååh, vill ha mer betänketid! :P Vet inte vad som är bäst för henne ens. Gå kvar på dagis eller börja förskola? Kanske blir skillnaden väldigt stor sen mellan dagis och 1:a klass? Hur har ni gjort?

2012-01-17
annicha88
annicha88
Bebis på 6 månader

Ok :) Jag vet att den här skolan sträcker sig upp till årskurs 6 och sen blir det en större skola längre bort och då får man göra ett nytt val igen. Det tokiga med den här skolan är att den är uppdelad i två. Hon får då börja i Barnskolan nu i höst och jag vet inte hur många årskurser det rör sig om. Sen får dom iaf flytta till den andra skolan men som tillhör denna och då ligger den på ett annat ställe. Kan tänka mig att det är lågstadie och mellanstadie. Högstadiet blir i en helt annan skola där dom kommer delas upp tillsammans med andra barn från andra skolor. Hoppas på lite svar om detta på informationsmötet då det låter lite rörigt :P

2012-01-17
annicha88
annicha88

Oj, förlåt för otydligheten! Menar såklart förskoleklass :)

Jo det smidigaste vore om hon kunde börja i skolan hon blivit erbjuden plats i. Det är närmast (jag ser skolan från fönstret) Det blir lättast för henne längre fram när hon ska ta sig till skolan. Nu känner inte jag så många i området där jag bor men jag har sett att några barn härifrån går i den närliggande skolan.

Mitt bekymmer blir bara hennes lillebror. Jag har verkligen ingen lust att byta dagis för att slippa ta mig åt två olika håll varje gång dom ska hämtas eller lämnas. Är jätte nöjd med dagiset som finns nu men kanske värt att tänka om då även han kommer växa upp och ska börja skolan sen.

Det är väl egentligen inget problem det hela. Bara att allt kom så plötsligt så jag vet inte ens vad man bör tänka på innan ett beslut tas. Vilket dom ville ha ganska snart. Det blir mycket förändringar för alla känner jag men det kanske är lika bra att byta helt så det blir nära och tryggt för barnen :)

Tack för era svar! Ska prata med förskolan angående dom andra barnen och vart dom hamnar så man ev kan prata med dottern om det och förbereda henne med nya kompisar och möjligheter. Blev inbjuden till skolan på en informationskväll så ska även dit och lyssna och förhoppningsvis få lite svar :)

Förlåt om det blir luddigt. Skriver samtidigt som jag tänker. Riktig röra i hunudet just nu

2012-01-17
annicha88
annicha88

prata med er personalen på förskolan. hur många barn kommer gå til skolan samtidigt som din flicka. Och vilken skola kommer de att välja? Det kanske rent av är någon som hamnar på samma skola som den ni blivit erbjuden. Eller så ska alla gå över till den som ligger närmast. Fundera också längre fram, kommer era barn kunna cykla/gå till någon av skolorna. De barn som bor i ert närområde, vilken skola går de på?

2012-01-17
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...