App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Avbetalning i annans namn...

En närstående till mig sitter i en knivig situation. På grund av mycket oroligheter hemma som jag helst inte vill skriva mer om så har hon och hennes bror (båda är myndiga) lyckats ta sig från föräldrahemmet och brutit all kontakt med föräldrarna. Det har dock förekommit, pga av föräldrarnas dåliga ekonomi att hon, då hon bodde med dem, lät dem köpa större saker till huset i hennes namn (vitvaror och dyl), avbetalningar som de tidigare skött. Men nu har hon plötsligt fått en påminnelse och dubbel räkning, så de har inte betalat föregående månad. Är det någon som vet om man kan lösa situationen, eller om hon pga av att ha skrivit under kommer sitta fast med den skulden och måste betala den själv om hon ska slippa ekonomiskt krångel med inkasso och kronofogden? Och om det skulle gå till fogden, kommer de i så fall i första hand att ta vad räkningen avser, eller kan de ta vad som helst? I och med att hon lever på existensminimun via socialen så finns det ju inget överskott i rena pengar att ta av...

2012-01-16
ChildofJune
ChildofJune

Nej, jag gissade att det var såpass illa. Ingen har tvingat henne att skriva på, utan hon gjorde det för att hjälpa familjen hon trodde skulle vara där för henne och hennes bror i vått och torrt också.

Ska undersöka om hon kan hämta sakerna, då borde ju föräldrarna protestera och kanske försäga sig om att det är de som betalat av hittills och att de tillhör dem egentligen. Om de fortfarande fungerar... de har inte haft någon kontakt allt på drygt 1½ år.

2012-01-17
ChildofJune
ChildofJune

För det första tar det tid innan det går till gränsen att de gör utmätning och hämtar grejer. Och så länge hon inte har en tavala som är värt mycket pengar tex så kan de inte ta något. Du har rätt till tv, bil (om du har barn) osv.

Det hon bör göra är att ringa inkassobolaget och där hon egentligen har skulden och prata med de.

Hon bör också ringa sina föräldrar och säga till de att betala in. Annars hämtar hon varorna och betalar skulden med de.

Hon är den enda som är skyldig för lånet står i hennes namn. Och visst kan de ta det till rätten och kanske bestida men under tiden måste hon ju betala skulden och rättegången.

Där emot kanske hon kan ringa och prata med kronofogden om hon kan skicka en egen "inkassoansökan" för att de kom övrrens om det, men då måste det finnas bevis.

Tyvärr, man ska aldrig ta lån åt någon annan.

Men har de hus får de väl sälja huset så hon ska slippa en anmärkning!

2012-01-16
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 3 år

ja menar kan dom bete sig som svin kan väl hon :-)

2012-01-16
osisen
osisen

hon får garanterat betala själv! har man.skrivit på så är det den personen som e betalninsskyldig å ingen annan.. tyvärr.finns det ju antagligen inget som kan styrka deras överenskommelse heller.så att man kan tvinga dem å betala henne.. men.det smartaste hon kan göra e å åka å hämta grejerna å säga att hon.måste sälja dem för.å få pengar å betala av med antagligen har hon ingen laglig rätt å göra så men det kanske får föräldrarna å betala iaf!

2012-01-16
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...