App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Funderar på att lämna min bebis i 7-8dagar

Jag är sååå sugen på att åka till värmen och vi funderar på att det denna gången blri jag som åker med vår stora kille. Då kommer maken vara hemma med vår snart 1åriga son. Jag har inga problem med att lämna min son tillsammans med min man, då de har en bra relation. De spenderar mkt tid ihop och det går alltid bra om jag åker i väg. Både mat och nattningar fungerar med maken. Är jag hemma kan han vara mammig och välja mig framför pappa. Så det är inte att lämna honom med pappan som är problemet. Utan hur han kommer uppleva det att jag (och storebror) är BORTA i en vecka. Är rädd att han kommer uppleva det som jobbigt. det blir ju stor skillnad i vardagen. Även att storebror är borta kommer ju upplevas, det kommer ju vara lungt och tyst hemma :) Vet att det finns de som inte har några problem att läman barn under längre perioder. Men jag har aldrig haft lätt för det. Men eftersom det är med pappan så är det ju en helt annan grej. Men jag är ju fortfarande borta... Snurrigt värre :S

2012-01-16
emcb
emcb

Grr, där försvann mitt inlägg. Får börja om och sammanfatta...

Jag skulle inte vilja vara ifrån min lilla i en vecka, så jag förstår din vånda! Det skulle vara för jobbigt för mig, om inte annat.

Samtidigt får du ju väga in nyttan av resan för dig också. Lillkillen är ju med sin pappa och har det nog bra hemma. Jag kan egentligen inte råda dig, annat än att du ska lyssna på det du redan vet inom dig. Du känner dig själv och var och en i din familj. Kommer det att kännas bra, eller blir det mest ångestfyllt? Det vet nog du bättre än någon annan.

2012-01-16
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 2 månader

Ingen fara, jag var inte helt tydlig med det i från början...

Maken tycker jag ska åka och att vi kan skypa... vi får se...

2012-01-16
emcb
emcb

kärleksbarn2

Det handlar inte om att jag vill åka själv. det handlar om att jag behöver åka till värmen pga av mina leder. Och OM jag ändå ska åka så tänkte vi låta stora sonen få åka med.

Men det blir nog inte så, jag vill inte riskera att lämna lillen under en vecka. Tror inte jag klarar det, för jag vill inte riskera att han upplever det som traumatiskt.

2012-01-16
emcb
emcb

Snorkel 1.

Jag förstår precis vad du menar. För mgi handlar det inte heller om det är mig eller pappan han är hemma med. Utan att han kanske upplever separationen under så lång tid som hemsk. Jag vet ju att barn som är så små inte bör vara i från den förälder/människa (om förälder inte finns) som står dem närmast. Och i vårt fall är sonen lite tätare med mig även om det går jätte bra med pappa.

Så jag tror inte jag kommer att lämna honom så länge som en vecka. Har läst att små barn som inte kan förstå varför föräldern försvinner och inte kan göra sig en bild av hur lång tid den kommer vara borta börjar sörja (som man gör om någon avlidit) eftersom de tror att föräldern slutat existera. Oavsett om det är mamman eller pappan som åker i väg.

Jag själv har ingen positiv upplevelse av att min mamma i bland lämnade mig. Dock hade jag ingen bra vardag med min pappa då han jobbade mkt och själv reste bort mkt, så det fanns inte samma trygghet som det kanske gör för min son.

Jag har inte helt bestämt mig men det lutar stakt åt att det blir en kortare semester eller så får det vänta...

2012-01-16
emcb
emcb

Fast det är klart att det klyver mamma hjärtat lite när man tänker på det men barnet lider inte av att du åker. Visst barnet kanske är lite kinkig första kvällen eller andra men sen är de inne i barn och pappa rutin. Varför ska man bara se det negativa? Det kanske är en positiv reaktion från ettåringens sida. Och det inte finns något att oroa sig för. De är ju lite samma känslor som när man lär barnen gå på dagis första gångerna. Visst då finns du där på kvällen men iaf.

Jag tycker du inte sak ha dåligt samvete. 1-åringen är ju hemma med sin pappa. Och funkar det inte så är det någonting ni får jobba på till nästa gång. Ja, att du kanske sticker i väg oftar och lämnar ansvaret till pappan mer. Du kanske ska börja emd det redan nu. Att du är borta ett par timmar flera kvällar så barnen inte är vana att ha dig där!

Eller vad vet jag.

Hur mycket man vrider och vänder på det så tycker jag att du ska åka!

2012-01-16
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 9 månader

go go go!!!!!.. antar att din man lika som min e fullt kapabel till å ta hand om sina egna barn ;-)

2012-01-16
osisen
osisen

Något som dock irriterar mig. Är att om min man var tvungen att resa bort i jobbet 1,2 el 3 veckor hade ju det inte varit samma diskution kring detta. Mina barn hade saknat honom och jag hade klagat övet det lite. Men det hade inte blivit samma funderingar kring barnen som det blir nu. Barnen hade ju varit hemma med mig.

2012-01-16
emcb
emcb

grejen är att jag behöver komma till värmen pga mina leder. Så själva resan är för min skull och en bonus skulle vara att min äldsta son skulle åka med mig. En weekend resa blir inte lika effektiv igentligen.

Får se hur det blir...

2012-01-16
emcb
emcb

4år

2012-01-16
emcb
emcb

Norrlänning:

Att de har dålig tidsuppfattning har ju barnpsykologer nu kommit underfund med att det inte är positivt i sådana här sammanhang. Förr trodde man ju att man kunde lämna ett litet barn i tex 1v och barnet skulle inte förstå om man varit borta en dag eller 1v. Men nu vet man ju att barn snarare upplever det åt andra hållet. En vecka för ett sådant litet barn är en hel evighet. Så det är det som bekymmrar mig, att min son inte ska förstå vart jag tagit vägen och varför jag inte kommer tillbaka. För honom kan det ju upplevas som om jag försvunnit för alltid.

Och som du skrev att din släktings 1åring var avvaktande mot sina föräldrar när de kom hem, beror ju också på att han tagit skada av att de varit borta. Många tror att barn ska springa fram och sitta fast runt föräldrarnas hals om de saknat dem mkt. När det precis är tvärtom, barn tar avstånd och blir osäkra på situationen för att kanske lite senare inte vilja släppa sina föräldrar eller bli besvärliga och skrikiga.

Men eftersom jag inte lämnar honom med någon släkting utan med hans pappa vet jag inte riktigt hur han upplevelse blir av att jag är borta.... Suck, kanske får bli en weekend resa i stället...

2012-01-16
emcb
emcb

äitimom:

Att åka hela familjen är ju naturligtvis det vi hellst vill göra men just nu är inte det ett alternativ.

2012-01-16
emcb
emcb

puff

2012-01-16
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...