App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bilbarnstol efter babyskyddet, tips!

Vi skall nu köpa en bilstol eftersom vi har lämnat tillbaka babyskyddet där vi hyrde det. Vad rekommenderar ni? Jag vet att de egentligen inte är "flyttbara", men vi har ingen egen bil så det kommer ju bli så att den måste flyttas runt och då är det bra om den är enkel att sätta fast och lossa (om det nu är någon skillnad mellan modellerna..) Hon sover gärna i bilen, och har fattat att inte alla stolar har viloläge, men det vill vi ha! Tacksam för hjälp, för vi har ingen koll! :-D

2012-01-15
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

köp britax hi Way 2 kostar 2000 får.nästan samma som maxicosi i tester.. passar i de flesta bilar då den e smidigare tydligen! passar även mindre bilar.. enda skillnaden e typ att den.inte går.å.vinklar under färd.. det va den ja visade dej först :-) den ja valde mellan :-P ja tror den e kanon.. hade ju nästan exakt en.sån till lilleman å vi va ju nöjda med.den

2012-01-18
osisen
osisen

Är det bara tre pers på sidan som har bytt från babyskyddet till stol? :-P Jag behöver fler tips! Sen undrar jag om Maxi-Cosi är ett dyrt märke? Finns det liknande modeller i andra prisklasser? Eftersom den inte kommer användas så där fruktansvärt mycket behöver vi inte lägga en förmögenhet på högsta kvalitet, om ni förstår vad jag menar? Inte att jag vill ha sämsta skiten, men ja.. Ni fattar nog. :-D

2012-01-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

Ja, den verkar ju populär! Vi får gå och snacka med de på Babyproffsen och be om hjälp. Antar att de helst vill veta hur stor bil man har, men vi har ju ingen, så jag hoppas att det finns en stol som passar "alla" bilar. Kommer främst att bli tre olika bilar hon åker i, men de är ganska olika..

2012-01-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

jag har använt tipp funktionen vääääldigt ofta. Dels när man åker längre sträckor när barnet är litet (nyss slutat med babyskyddet) är det skönt att kunna tippa dem för att ändra tyngdpunkten för ryggen. Sedan när de är lite äldre och somnar så "tappar" de inte huvudet när de sover. Jag har alltid haft bilstolen bredvid mig (alltså passagerarsätet fram) och det är jätte lätt att tippa stolen med en hand, utan att släppa blicken i från vägen. Det är lika lätt att tippa stolen med en 1åring i som med en 4åring i!

2012-01-15
emcb
emcb

det e den ja står å väger mellan.. å en till som e typ lika fast utan tippfunktion

2012-01-15
osisen
osisen

Vissa stolar passar inte i alla bilar. Vissa måste man ha extra remmar till för att som osisen skriver dra runt stolen och andra har redan färdiga hakar som man väldigt enkelt hakar fast stolen i.

Vi har en maxi cosi-mobi som går att tippa till vilo läge. Är grymt nöjd. Ingen stol är "lätt" att flytta eftersom de måste spännas fast ordentligt men vår är relativt enkel.

2012-01-15
emcb
emcb

nu kan vi ju ta detta imon men våran stol va ganska krånglig å första gången tog det cirka 40min för.mej å få fast skiten.. gick nog igenom hela listan med fula ord.. men när man väl kommit på hur man ska göra så flytta jag stolen på några minuter.. det krångligaste e å få banden runt bilsätet för.det kan va lite knöligt men annars så går det rätt snabbt ändå.. 2-5min typ..

2012-01-15
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...