App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Varför blir man så lätt väkt?

Är gravid för 3:e gången och har alla graviditeterna upplevt att jag blir så otroligt lättväkt. Sover inte alls djupt och vaknar av minsta lilla ljud. Sen är det jätte svårt att somna om igen och när man väl somnat vaknar jag av nästa ljud. Blir fruktansvärt trött om dagarna nu så har det blivit en vana att jag måste sova en stund mitt på dagen för att orka men det är samma sak då. Vaknar för ingenting!! Jag brukar ibland få lägga mig tillsammans med sonen i hans säng om min man snarkar för mycket. Har börjat fundera på om jag ska köpa öronproppar till och med :P Någon som känner igen sig? Något bra tips? :)

2012-01-15
annicha88
annicha88
Gravid i vecka 40

Jo jag tror också att kroppen ställer om sig så man lättare blir inställd på den lilles behov sen när den kommit :)

Ska testa öronproppar i hopp om att det hjälper lite. Dessvärre så får jag så jobbiga tankar, typ tvångstankar om olika saker som är svåra att slå bort. Jag låg en kväll och tänkte när jag hade svårt att somna om just öronproppar kunde hjälpa. Då kom den jobbiga tanken upp ifall dom skulle trilla ur öronen och sen ligga där löst i sängen utan att jag vet. Tänk om min 2-åriga son kommer hitta dom och tro att det är något ätbart. Dom kan lätt svälla upp har jag hört och fick då en bild i huvudet om hur han sätter dom i halsen medans jag sover :( Kanske låter knäppt men kan få såna hemska tankar ibland och törs sen inte ens tala om det som framkallade tanken.

Sover länge på morgonen gör jag inte och är väldigt aktiv om dagarna då jag har två små så borde vara så pass trött att det inte är svårt att somna trots ljud man är van vid i vanliga fall. Det är ju inte så att man går som en trött zombie om dagarna men det är frustrerande när man är trött, har möjlighet att sova men ändå störs av sånt som inte borde påverka sömnen.

Kanske släpper om ett tag. Annars är det väl bara att gilla läget antar jag :P

2012-01-15
annicha88
annicha88
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...