App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Majmammor

Hej hej! Alla ni som ska ha barn någon gång i maj, hur går det för er? Hur mår ni och vad har ni för er?

2012-01-15
jojo1986
jojo1986

Ja det är skönt att det finns lite fler "unga" att prata med :) Hur ser det ut i din vänkrets? Är det många du känner som skaffat barn eller är du först? Själv var jag den första och var tvungen att hoppa av skolan och flytta till dåvarande pappan. (Separerade med mina 2 barns pappa och väntar nu en till med min nuvarande man :) Flyttade ifrån hela livet i stort sätt, familj, skola, vänner etc så det har varit svårt att komma in i en ny stad där alla känner alla :P Nu är det som det är, fullt upp med barn så man är helt slut när tillfälle finns att träffa någon. Har blivit en sån där "tråkig" person som hellre är hemma och tar det lugnt eller är med min man om vi är barnlediga :P

Har inte hört talas om det där med moderkakan faktist. Hur det än blir så kommer det ordna sig för dig :) Jobbigt att du har så svårt för sjukhusmiljön bara. Hoppas verkligen att aurorasamtalen hjälper! Har hört mycket positivt om det :D Vad är det du känner dig mest nervös inför? :) Själv kommer jag inte kunna ha min mamma med mig som jag haft innan :( Kanske låter töntigt men har varit tryggt att haft henne i närheten och nu måste jag klara mig utan henne :P

2012-01-25
annicha88
annicha88
Barn på 2 år och 10 månader

Hej och vad kul att fler majmammor tittade in. Grattis till er! :D Mår ni bra? :)

Lillablåbär: Vilket fint namn! :D Vi funderar på Nora, efter min mans mormor :) Har ni tänkt på något andranamn? Det är nästan ännu svårare att komma på tycker jag haha. Men vadå, om moderkakan ligger för lågt ner, kommer den ivägen då eller nåt? Hoppas på att det ordnar sig! Förstår att du är nervös, det får man vara. Är jag också kan jag erkänna. Extremt nervös! Men den dagen kommer sen så bara passa på och njuta just nu ;) Jag är 23. Fick första barnet när jag precis fyllt 18.Hur gammal är du? :)

2012-01-23
annicha88
annicha88
Barn på 2 år och 10 månader

Jag och min sambo väntar vårt första barn, är beräknat 24:e maj så vi får väl se när det lilla knyttet behagar att komma ut. Det är spännande, sparkar och har sig men är ju ännu långt kvar. Vi har börjat att handla lite men tar det varsamt, är ju roligt att ha några saker kvar att handla under våren..

2012-01-22
jojo1986
jojo1986

Det skiljer ungefär 2½ år mellan dom två, likaså så kommer det göra med den minsta nu och bebisen :)

Vi tror det kommer att bli en flicka. Har haft dom "känningarna" och så tyckte dom att det såg mest flickigt ut när vi var på UL så jag räknar med att det blir en flicka nu :P Har ni kollat upp vad det blir?

Körkort är verkligen något som är önskvärt här! Skönt att killen din har det iaf :)

Enligt egen och barnmorskas uträkning fick vi BF den 22:a maj. Enligt ul den 27:e maj så vi får se. Har två tidigare ivriga barn som kommit ut 2 och 3 veckor tidigare så kanske denna också får bråttom :D När är ni beräknade? :)

2012-01-22
annicha88
annicha88
Barn på 2 år och 10 månader

Ok men en 2:a fungerar det med ett tag ju! Den lilla tar inte så stor plats ;) Vi bor i en 3:a och då har vi två små som delar ett sovrum, därför vi gjort om klädkammaren. Lär bli flytt till större för våran del också men just nu och ett tag framåt får det lov att fungera :) Har ni stort sovrum?

Skönt att ni har hittat en vagn iaf! :D Babyproffsen finns här i stan :) Kostar det bara 500 för ett halvår?? :O Det är ju värt att tänka på och kolla upp sen. Dom växer så fort så känns som mycket pengar för den lilla tiden om man skulle köpa en ny. Vi har andra större bilbarnstolar men just den minsta stolen måste ha fått fötter. Fasst vi har inte ens bil så just bilturerna i sig blir inte många, bara bra att ha :)

2012-01-20
annicha88
annicha88
Barn på 2 år och 10 månader

Vi har gjort om en klädkammare som ska få bli en barnkammare nu. Målat om och donat :) Det är nog färdig möblerat där och mycket har inhandlats. Mycket finns kvar från syskonen också så det känns skönt :) Finns en hel del praktiska saker kvar att fixa och vad gäller barnvagn har jag ingen aning med hur jag ska göra. Dom kostar så mycket! Vi har en kombivagn som sonen använder nu. Tror att jag kommer rusta upp den istället för att köpa en ny :)

Har ni något tips föresten på en bra och prisvärd bilbarnstol? Törs man köpa begagnat genom blocket tro?

2012-01-20
annicha88
annicha88
Barn på 2 år och 10 månader

Här är det beräknat till 12 maj och det går bra :) Tiden går rätt snabbt tycker jag. Till oss kommer det antagligen en liten lillebror till dottern. 

Jag har ganska ojämnt humör just nu och är sugen på det ena och det andra nästan jämt :P Vill mest bara planera inför att bebisen kommer men vill också dra ut på det lite så man inte är klar med allt i vecka 30...då kommer det bli långa 10 veckor att inte få fixa med sånt!

2012-01-19
Cakemaker
Cakemaker

Hej och grattis! :) När är du beräknad? Själv kommer troligtvis en flicka runt den 22:a :D

Har varit oförskämt trött och tjurig länge men det börjar släppa. Nu är det full fart i magen och favorit sparkarna för liten hamnar oftast på kissblåsan :P

Hur mår du och magen? Är det första barnet? :)

2012-01-19
annicha88
annicha88
Barn på 2 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...