App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur e det med dagis under full graviditetspenning?

När jag fick det var det inga problem alls, jag hade sonen på dagis så mycket jag själv ville.. det blev från halv 8 till 2 mån-torsdag..  Nu e min granne gravid, hon har världens foglossning och använder kryckor ibland, hon har svårt å resa sig ja ni vet hur det är. Hennes son har gått från morgon till klockan 3 men nu säger dagis att det bara får vara så första två veckorna sen måste man kontakta rekotirn som godkänner fortsatt extratid annars är det 15h som gäller. Visst sonen är lika gammal som min 5,5 så han kan ju fixa mycket själv men han får ju så jäkla tråkigt hemma!!! Hon kan ju inte göra något direkt och e beräknad till i februari. Så mest för grabbens skull så behöver han ju dagis, inge kul å gå hemma själv med en mamma som inte klarar så mycket. Jag vet så hade sonen det i somras med mig och i slutet frågade han varje dag när han skulle få gå till dagis..  Så vad är det för regler som gäller på ritkigt när man har full graviditetspenning?

2012-01-12
osisen
osisen

nu hade det iaf gått bra såg jag, rektorn lät honom gå den tiden han behöver så det var ju gött! :D Men då är alltså reglerna så nu för tiden, att man inte får ha det så hur länge som helst.. tycker det är konstigt faktiskt.. ok att man knaske inte behöver ha barnen 40+ per vecka men man borde kanske få  typ 25h eller nåt sånt istället för 15h för det e ju inte mycket alls.

2012-01-12
osisen
osisen

fast vad man själv vill å var kroppen orkar och vad som bäst för barnet e ju inte alltid samma sak.. ett barn som.snart e sex å har ett ganska stort behov av kompisar, leka och göra saker.. ja fick tex inte göra något utan å vila då mitt blodtryck va på tok för högt så under en vecka satt min son å spelade tvspel typ konstant.. det var det enda han ville göra för han ville.inte leka själv.. då önskade jag att han kunnat vara på dagis istället. tex..
å e man sjukskriven av olika anledningar så e det ju inte heller självklart att man e fit nog att ta hand om.sitt barn på heltid.. det beror ju lite på varför man e hemma..

2012-01-12
osisen
osisen

Har också hört att det är så! En bekant väntar tvillingar och blev sjuksriven. Trotts att läkaren beodrade vila så var det rektorn som avgjorde hur mkt hennes 2åring fick gå på förskolan. Hon fick lämna efter frukost och hämta innan mellanmål. Så det spelade ingen roll vad läkaren tyckte som sjukskrev henne...

2012-01-12
emcb
emcb

ja nåt sånt.. men tydligen gäller bara vanligt schema de första två veckorna sen e det 15h som gäller påstår dem. å att det e likadant vid sjukskrivning. tycker det hela låter skumt å inte alls så som jag hörde när ja vänta lillis i somras.

2012-01-12
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...