App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Han får panik när han ska bada :(

Har en son på 2 år. Han har alltid älskat att bada i badkaret. Ibland vill han sitta och plaska själv och ibland med sin syster (5 år). Jag har alltid varit i närheten om jag själv inte har badat med dom så jag vet att det aldrig har hänt något som borde ställa till det nu. Han har dock aldrig gillat att tvätta håret och få vattnet rinnande i ansiktet utan vill bara sitta i badet och leka och ha det mysigt. Nu får han panik så fort han hör ordet bada och gallskriker när han hör vattnet rinna. Jag förstår verkligen inte varför :( I början tänkte jag att han kanske bara inte hade lust och ville inte tvinga honom utan respekterade hans vilja och lät hans syster bada istället. Efter ett tag så måste han såklart tvätta sig av hygieniska själ så jag har fått satt ner honom i badkaret och fort duschat av honom medans han skrikit och försökt klättra ur. Jag tycker det är jätte jobbigt att det ska vara så här och säkerligen han också. Igår badade vi alla tre. Jag tog av mig först och sen han så att jag bara kunde kliva i vattnet med honom. Storasyster hade redan dykt i badet. Han skrek som han alltid gjort och gjorde det säkert i en kvart samtidigt som han höll om mig jätte hårt. (hade honom i mitt knä med hans mage mot min) Jag kramade honom tillbaka och pratade så lugnt jag kunde samtidigt som jag tvättade honom lite lätt på ryggen med en tvättlapp. På ryggen och sen bak i nacken och lite försiktigt upp mot huvudet. Jag märkte hur han blev mer och mer avslappnad och somnade nästan i mitt knä. Sen blev han pigg igen och ville leka. Han ville till och med sitta själv i badet igen :D Det kändes jätte skönt att det gick lättare och vi hade en mysig och rolig stund tillsammans när vi lekte och busade. Sen blev det så klart lite protester när håret skulle tvättas men det gick vägen ändå. Hoppas verkligen att det går bra vid nästa badning också! Är det någon annan som har haft liknande problem? Att det kommit bara så där. Var det fel av mig att tvinga honom ner i badet?  

2012-01-11
annicha88
annicha88
Gravid i vecka 40

Ja jag antar och hoppas att det bara är något tillfälligt som det brukar vara för de flesta :) Jobbigt är det så klart men känns som sagt fel att tvinga honom. Får fortsätta mysbada med honom så släpper det kanske så småningom :)

2012-01-18
annicha88
annicha88

Min dotter var så där sen födseln till nu 3år senare. Nu kan hon bada i badkaret utan panik attacker. Vi var tvugna att tvinga henne bada ibland inte ofta så hon har varit en skitig unge:P Men det var kämpigt. vi prövade allt. bada i vasken, spruta lite vatten i håret, bada i badbalja, badkar..inget fungerade.. men en dag bara det släpte. Och nu vill hon till och med ligga ner i badkaret! Tror det är lillebror som hjälpt henne lite på traven. Om lillebror vågar..vågar hon lite också..inte helt men lite :)...När hon var så där i panik prövade vi att strunta i att tvätta håret ofta...hon fick bara lekbada och hade vi tur skvätte det på håret..

2012-01-18
tezzlann
tezzlann
Barn på 1 år och 6 månader

Jo det kan jag tänka kan vara roligt :) Dessvärre tror jag inte att han får plats för att plaska där. Stå och "diska" är däremot en favorit ;)

2012-01-18
annicha88
annicha88

Ja jag har sett såna där ringar men varit ganska skeptisk då jag knappt kan få ner honom i badkaret. Känns onödigt att bråka med extra saker då :P Kan vara bra att testa sen när han lugnat sig kanske :) Kom på nu att jag vid tidigare tillfälle sett att apoteket har som färger man kan ha och leka med i badet och måla på kaklet etc. Kan kanske vara något att få honom att tänka på annat med när han väl är där.

2012-01-11
annicha88
annicha88
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...