App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur hade ni gjort?

Vi har flyttat inom kommunen. Sonen går kvar i samma förskola som innan vi flyttade. Men om han fortsätter där kommer han inte få med sig några kompisar till skolan som han sedan ska börja i. Så vi har tänkt att han ska börja i en ny förskola som ligger närmare där vi nu bor och som då tillhör området där skolan ligger. Vi har förhoppningar om att han ska få plats där två av hans närmaste vänner går. Men det är inget som är säkert. Så nu funderar vi lite på hur vi bör göra för att det ska bli bäst för honom. Låta honom gå kvar på nuvarande förskola och så får han helt nya kompisar i skolan om 1½ år. Eller flytta till honom efter sommaren till en ny förskola, i värsta fall till en förskola där han inte känner någon. Där han går nu trivs han bra och har en bästis. Men förskolan kommer att stängas efter sommaren eftersom det ska byggas en ny och större, så det kommer bli baracker för barnen tills den nya är klar. Går han kvar kommer han alltså få nya lokaler men ha kvar sina vänner för att senare få nya i skolan... Jag får lätt magknip när jag funderar på detta. Vi har sökt 5förskolor efter sommaren som ligger närmare där vi bor. Men det är framförallt en som vi verkligen hoppas på! Hur hade ni gjort?

2012-01-10
emcb
emcb

min son ska gå på en skola som inte hans dagiskompisar ska gå på,. han säger själv att han kommer få fler nya kompisar å oroar sig inte alls.. vilket jag har gjort.. men när man e liten så får man fort nya vänner.. ja hade låtit honom gå kvar å fixat flytten när han börjar skolan!

2012-01-12
osisen
osisen

Jag oroar mig mkt över detta eftersom min son är en lugn kille som inte leker med vem som hellst. Just nu är det EN kompis på förskolan som han leker med. De leker naturligtvis med andra också men de är de två som hör ihop och så släpper de in andra i leken också.

Jag är rädd att han inte hittar någon ny kompis på nästa förskola. Får han plats på "dröm" alternativet har han redan två vänner där men om han inte får det vet jag inte hur jag ska göra... Usch vad jag oroar mig över detta. Och förmodligen helt i onödan eftersom (som ni säger) barn fixar det mesta och har lättare än vi tror att hitta nya vänner.

2012-01-12
emcb
emcb

Jag hade flyttat honom efter sommaren. Att gå i barracker kanske är spännande men nja. Jag flytta själv som barn mitt i förskolan/lekis. Efter julovet var det nytt lekis. Jag minns inte att det var något dåligt eller tråkigt med det förutom att man kanske sakna någon kompis. Men barn har ju så lätt att knyta till andra barn så det behöver du nog inte oroa dig för.

 

Jag hade nog själv valt att flytta honom efter sommarlovet om jag vore du! ;)

2012-01-11
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 8 månader

Ha ha, nu blev jag ju inte klokare ;.)

Det bästa blri ju om han får en plats på den förskola där han redan har två vänner, då blir inte flyutten så stor och han kommer få lite vänner där som hänger med till skolan senare.

Men om han inte får plats där så kanske vi borde låta honom gå kvar. Men jag tror att det blir konstigt när alla i hans ålder får gå och hälsa på i skolan inför skolstarten men han får gå ensam till en helt annan skola... Det blir ju ingen gemenskap i det där med att börja skolan. Men det kanske bara jag som vuxen som tänker så, min son kanske inte alls bryr sig eller så blir det jätte jobbigt för honom.

2012-01-11
emcb
emcb

ja och så måste man ju puffa sin egen tråd så att den syns :-S

2012-01-10
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...