App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vad tycker ni om arbetsförmedlingen?

Tycker ni arbetsförmedlingen gör ett bra/dåligt jobb? Känner ni att de hjälper er att skaffa jobb? Har det gett er ett jobb? Deras åtgärder - leder det till jobb? Ger er inskrivning på arbetsförmedlingen något? Eller är det bara ett tidsfördriv för att få a-kassa.   Jag funderar på att starta ett projekt men innan jag gör det så forskar jag lite över vad ni och andra tycker om just arbetsförmedlingen? Jag uppskattar alla svar och att så många som möjligt svarar.Ovasett om ni är med själva eller inte, så ge er åsikt!   Mvh Fröken Rabarber.      

2012-01-10
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 4 månader

Andledingen att jag ställer frågan är att jag också anser att arbetsförmedlingen är fruktansvärt onödigt, oseriöst och en helt patetisk verksamhet/myndighet. Jag har en idé hur man skulle kunna skap en "arbetsförmedlig" som verkligen letar, rekommenderar jobb osv. Och då är det inte bemanningsföretag jag pratar om. Jag är trött på att arbetsförmedlingen får massa pengar av statenför att leka bort människors liv. Människor behöver jobb och inte förbannad åtgärder.
Jag vill att detta uppmärksammas och att man verkligen hjälper den lilla människan.
Just nu vill jag starta krig mot arbetsförmedligen och staten för att de just leker och låtsas att deras extremt oeffektiva sätt enbart gör sig på pappret och inte verkligheten. Det är dags för oss att ta fighten och slåss för att kunna få jobb och slippa gå arbetslösa. Hellre att de ger bidrag till männiiskor som vill starta företag än en krona till arbetsförmedlingen.
Känns som vi måste visa vårt missnöje och skrida till vad verkligheten behöver. Inte massa "så länge saker"

så projektet jag ska starta är väl uppror mot hela konstruktionen, myndigheten och verksamheten.
Och försöka se till att starta ev min idé eller låta någon annan göra det. Så länge det skapar jobb.


ursäkta om det är massa stavfel och grejer men sitter på mobilen och jobbar natt så hoppas ni har överseende! :)

2012-01-11
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 4 månader

Jobb fixar jag själv och Af är en plats jag besöker för att jag måste. Stämplade upp till heltid en period och var då inskriven men de har aldrig fixat jobb till mig.

2012-01-10
Toffsan
Toffsan

dom hjälper mig inte ett dugg, jag kan ju tycka att de inte vet vad de slyslar med. flera gånger ja nästan varje gång ja är där så måste de alltid fråga sina medarbetare om ja stället frågor. de va en gång ja fick sitta där en och en halv timme för de viste inte vad de höll på medd. allt de gjorde va fel och dom visade fel hur ja skulle skriva min papper så ja fick göra om allt bara för dom inte vet. skyller på varandra gör dom också mellan arbetsförmedlingen o försäkringskassan. dålig info ger dom också ja va där förra veckan och ja kom överens med dom förra året innan ja fick min son att ja skulle vara där innan den 10 januari 2012 och de va jag men då säger dom ja men du skulle ha kommit innan 24 december? ja men tack så kan man inte göra. då kunde dom lika gärna sagt du ska komma hit innan den dagen din son ´fyller år. ja ska dit ¨på torsdag och ja vet hur de kommer sluta. ingen hjälp utan mer ja ni ska söka jobb och de gör ni ¨på våran platsbank. dom kan väl ha en lite kurs hur man skriver cv o personlig brev i stället och hur man beteer sig på en intrevju. sånt skulle ja uppskatta för de kallar ja hjälp på traven. ja man kanske borde fråga om de men ja tycker de skulle vara en rutinkurs man skulle ha som alla fick gå på så man får lite ider för som sagt allt handlar nästan om hur man skriver cv o personligt brev om man inte har kontakter.

2012-01-10
anonym21
anonym21

Jag måste vara ärlig och säga att jag avskyr arbetsförmedlingen. 
Har varit inskriven i ett år nu, & har studerat genom dom mellan mars-september 2011. Kan säga att studierna är det enda positiva, eftersom dom betalade dessa 5 kurser jag läste upp från gymnasiet.

Nu väntar jag barn, blir tvingad att söka jobb där jag skulle behöva pendla 3 timmar för att ta mig till arbetet. Jag har aldrig träffat min handläggare, vet bara hans namn & har endast haft kontakt med han på mail. Har dessutom bytt handläggare 2 gånger sen jag skrevs in & aldrig träffat människorna..
Häromdagen fick jag hemskickat att jag ska söka sommarjobb & gör jag inte det kan jag bli av med min rätt till aktivetetsstöd.. Jag är beräknad att föda i Mars, riktigt lyckat! & då har jag naturligtvis sagt till min handläggare att han ska notera att jag väntar barn.. men det verkar ju inte gå fram har nu gjort detta två gånger till två olika personer :S

Blir smått irriterad på hur det fungerar, de säger att de ska hjälpa men det har inte jag märkt iaf ... eller jo förresten, min handläggare mejlade mig idag om att jag ska på rekryteringsträff i början av nästa månad för att öka chanserna för sommarjobb för det ska tydligen va jätte givande :S ja jag säger då det, det är märkligt hur de tänker.... jag får nog skriva i pannan på dom snart att jag inte kan sommarjobba då jag vill vara föräldraledig..

Och nu när man tänker efter har jag nog aldrig hört av någon att arbetsförmedlingen har hjälpt dem.. :S  Min sambo var inskriven hos dom i 2 år & samma sak där , han fick en bra utbildning men där han jobbar nu fixade en kompis in han på och det har inget med utbildningen han gick som skulle ge han sååå mycket jobb... så bara för att man är inskriven hos arbetsförmedlingen så kan man inte förvänta sig att få ett jobb !

Ojj det blev ett långt inlägg , men det var skönt att få ur sig detta :P haha

2012-01-10
_Sanna
_Sanna

Och just det; när min sambo berättade för mig att de som jobbar på Arbetsförmedlingen är f.d långtidsarbetslösa.. Ja, vad ska man säga?

2012-01-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 5 månader

Jag tycker att Arbetsförmedlingen är ett stort skämt, en skam och en av de sämst fungerande myndigheterna i Sverige. De har aldrig hjälpt mig att få ett jobb. När jag en gång ville gå en kortare utbildning i deras regi fick jag avslag och fick höra att det hade hjälpt mina chanser om jag varit utlandsfödd eller handikappad. Jag har, som du skrev, bara gått dit för att man måste. När jag hade tagit studenten och var arbetslös i 90 dagar fick jag göra en praktik i tre månader för 1400 kr i månaden, BRUTTO! Var på en skola i en av de "stökigare" delarna av Gbg och jobbade 40 timmar i veckan, inte en minut mindre! När jag för tre år sen fick en tillsvidareanställning (inte tack vare AF!) var inte min första tanke att det var skönt med ett jobb. Min första tanke var "Gött att få slippa Arbetsförmedlingen!"

2012-01-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 5 månader

Puffar upp tråden så den syns direkt!

2012-01-10
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...