App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

hur mår ni juni juli mammor?

hej, jag ska födda den 1 juli. Jag är jämt trött och blir hungrig hela tiden:) Jag undrar hur ni mår och om ni har börjat känna sparkningar? Vilken vecka är ni i? Jag är i vecka 14+3

2012-01-06
bebish07
bebish07

hoppas jag är på sjukhuset under helgen :) annars kommer jag att ta det lugnt eftersom jag mår inte bra idag och har mensvärk. När jag står och går då trycker bebisen på nere och jag har då svårt att gå. Jag hoppas vattnet går den här gången med eftersom det är svårt att tänka på om de känslor och värkarna som jag har, har med förlossningen att göra eller inte

2012-06-28
bebish07
bebish07

Grattis Emilie7 till sonen.

jag var ute idag och handlade. När jag kom hem gick jag till toan och hade brun flytning/blod i bindan och ringde förlossnings avdelningen.De sa att det kan vara gammal blod och att jag ska avvakta värkarna. Den har slutat nu. Jag känner mig konstigt idag. I en timme blir jag yr i huvudet och har lite mensvärk. Det kan pågå några dagar. Får se hur det blir.

2012-06-28
bebish07
bebish07

Tack så mycket :)

Med tvillingarna blev jag igångsatt.efter vattnet gått tog det 13 timmar innan de var ute.

var värksvag så jag fick värkstimulerande dropp.

stor skillnad på att bli igångsatt och att det startar spontant :).vi hade en restid på ca 30 min.

vattnet gick inte för mig denna gång.de fick ta hål på hinnorna.kände inte ens att det rann något.med tvillingarna var det som en stor flod.tvillingarna kändes inte ens när dom kom ut.med denna så kändes det rejält.trodde att jag skulle behöva sy.men det klarade jag mig ifrån.med tvillingarna blev det några få stygn.

2012-06-28
Emilie7
Emilie7
Bebis på 8 månader

Ida86an: Dottern kom dagen innan bf. Men eftersom UL med nuvarande bebis gjordes först i v 21 hoppas jag att de räknat fel, iaf med en vecka kanske. Får se.

Med dottern började det med värkar för mig del. Vattnet gick ca 2 timmar efter vi kom till BB. Resetiden här är ganska lång den med... Ca 50-60 min beroende på trafik. Måste ju hela vägen till Västerås. Hoppas att man hinner i tid. Så hoppas jag att vi antingen åker in på morgonen eller på natten efter dottern har somnat, så att min man kan komma hem när hon vaknar alt innan hon ska nattas.

Grattis Emelie7 till din son! Vad skönt att allt gick bra. :)

2012-06-28
jika686
jika686

vår lille Mio föddes den 20:e 06:47.Han vägde 4230g och 54cm.

Denna förlossning gick väldigt fort.hade lite svagt magont vid 2-tiden.vid 3 så blir de lite kraftigare.vid 4 tiden väcker jag min man.han ringer till sin mamma som ska vara barnvakt.

värkarna kommer med 2,30min mellan.04:41 skrivs vi in på förlossningen.jag strunta i lustgasen eftersom jag blev yr av den och fick ingen effekt.

bad blev det inte då lillen hade höga hjärtljud.

andas igenom värkarna som ligger på 199+.

hann vara strax över 2 timmar på förlossningen.

jag klockade värkarna på datorn :) funkade alldeles utmärkt.klockade mest för skojs skull eftersom jag först inte trodde det var på gång.men när jag inte kunde gå samtidigt som jag hade värk så förstod jag.

2012-06-27
Emilie7
Emilie7
Bebis på 8 månader

Det har jag funderat över med om när man bör åka. Med det första kom vattnet och sen värkarna. När jag åkte in kom blödningar med men ändå kom sonen sent. De brukar skicka hem om det tar lång tid att öppna sig men eftersom jag hade kraftiga värkar hela tiden vågade de nog inte skicka mig vilket var bra eftersom det var efter kl 3 på natten började allting. Många skrämmer mig och säger att jag bör åka så fort jag får värkar och att vissa inte hinner åka till sjukhuset när man är omföderska. Tur att det inte tar lång tid att åka till sjukhuset med bilen. Den här gången kanske förlossningen börjar på annat sätt.

2012-06-27
bebish07
bebish07

Här skickas man hem tidig med om man är omföderska och det är max en natt kan man sova på sjukhuset beroende på vilken tid bebisen födds och om de har tillgång till rum. Jag har sagt till min BM att jag vill sova helst en natt på sjukhuset. förra gången stannade jag två nätter. På den här graviditeten har jag inte känt förvärkar tidigt i graviditeten. Det är nu i några veckor har jag känt det. BM sa att det är vanligt när jag frågade förut om det var normalt att man inte alls har förvärkar. Jag är nyfiken med på hur sonen kommer att reagera. Han ser fram emot att bli storebror.
Eftersom min mamma ska komma hem till oss spelar det inte roll om det blir på natten eller inte men jag vill nog helst på dagen när sonen är på dagis. Jag vill inte att mamma ska märka när man åker på sjukhus eftersom hon brukar oroa sig mycket och alltid tänker på om det har hänt något dålig. Förra gången födde jag sonen efter 22 timmar och hon ville komma på sjukhuset men det ville jag inte. Jag vill att bebisen ska komma innan dagis stängs. Mannen vill att bebisen ska komma de dagarna han är hemma:) Man har många önskningar men bebisen kommer när han/hon vill det:)

2012-06-27
bebish07
bebish07

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-06-27
bebish07
bebish07

Näe, nu tycker jag bebisen får komma.

Vad skönt att ni verkar ha fått ordning på det där med barnvakt till förlossningen. Själv har vi fortfarande bara nödplaner. Finns inte direkt någon vi kan ha som övningsbarnvakt innan förlossningen heller. :/

Sover inge vidare heller. Förvärkar så fort jag försöker gå en bit och har i några veckor varit större än jag någonsin var med dottern. Ska jag gå till den 28 juli kommer jag bli knäpp. Hoppas att de räknat fel p bf.

Väskan är helpackad. Slängde ner 2 amningsbehås och luftiga tshirts/ linnen som är lätta att lyfta till amningen. Med dottern blev vi inskrivna igen efter 48 timmarskollen (åkte hem dagen innan den) så osäker på om man ens vill åka hem innan den. Men å andra sidan har jag hört att de nästan slänger hem folk efter 6 timmar om man är omföderska. Får se hur det går.

2012-06-27
jika686
jika686

Sonen kom 6 dagar tidig med. Från början var BF 1 juli men på UL sa de 5 juli. Jag räknade hur många dagar sonen var i min mage och jämförde. Om det hade varit som sin bror då skulle bebisen komma igår:) ingen sömn här heller. Jag ser fram emot att kunna sova på rygg och på vänster sida. Kul att kunna vara hemma för sig själv. Vi försökte låta sonen sova hos mina föräldrar ett par gånger men han vill inte vara utan mig men jag har berättat för honom att jag kommer att sova på sjukhuset när jag ska hämta bebisen. Han har accepterat detta och hoppas han kommer inte att vara ledsen när den dagen kommer. Han har det bättre hemma så min mamma kommer att sova hos oss den dagen. Han är inte mammig men när han ska sova då vill han helst att jag ska lägga honom

2012-06-27
bebish07
bebish07

hej, ingen bebis än. Jag är i min sista vecka nu och värkarna kommer och går. Jag har alltid trott att jag ska få en juni bebis men men det verkar inte så än så länge. Sonen kom innan bf och hoppas verkligen att det blir samma sak med. Allt är förbered och väntar på att det ska sättas igång. På fredag har jag tid hos BM. Får se vad hon säger. Jag är mycket svullen på händerna och kan inte hålla saker längre

2012-06-27
bebish07
bebish07

Jag har varit hos MVC idag. Blodtrycket var lite högt och det kan bero på att man är svullnad sa BM och allt annat var bra. Bebisen har sjunkit lite. Ida, jag hade min son två gånger hos MVC och han stod inte stilla heller. Han ville ha bilar och cykel:) jag hade sällskap de gångerna men ändå det blev jobbig med sonen:) den här gången gick jag ensam.

Om vädret tillåter kommer vi att ha utflykt under helgen. Jag försöker njuta av slutet av graviditet så länge jag orkar gå. Det är nu i de sista två veckorna är jag medveten på att jag är gravid:) förut var jag för upptaget med skolan och stressade mycket över inlämningsuppgifter.

2012-06-15
bebish07
bebish07

Suck ja. Hoppas man slipper gå över tiden. Men hade inte förvånar mig om det blev en augustiunge.

Ohja, är så glad att värmen inte kommit igång än. Den får gärna vänta ett tag till.


Vi skulle titta på syskonvagn och ha över grannen på födelsedagsfika... Men båda blev inställt. Så får se fram emot måndag. Vi ska handla det sista till den nya, en bärsjal bland annat. Dottern var så närhetskär men hatade selen tills hon var 3månader så vi ska testa en sjal.

Vad ska ni göra till helgen då?

2012-06-15
jika686
jika686

Min väska är mer eller mindre klarpackad. Är bara borste, tandborste och tandkräm kvar. Har packat 4 bebispyjamaser (2 56or och 2 62or), ett par bebisstrumpor och 2 leksaker (mest för att dottern inte ska sno dem) samt provblöjor. Till mig har jag packat tshirt, mjukisbyxor, amningsbh, trosor och strumpor, liten schampooflaska, några bindor för hemgång samt papprena. Kameror drar vi med oss när vi åker. Packa på tok för mycket förra gången, så nu blev det lättare packning.

Trött på att vara gravid nu. Tung, stor och stel. Får dessutom snart inte plats i duschkabinen, så börjar bli lite deprimerad över hur stor jag är denna gång. Tur att jag iaf inte gått upp något. Är redan tjock så behöver ingen extravikt.

Var själv hos mvc igår. Bebis var inte fixerad men verkar ha vänt sig. Hjärtljud och blodtryck var bra. Ska dit om 2 veckor igen. Men efter mvc var det dags för bvc och dotterns ettårsspruta. :/

Hoppas ni andra har det bra och att eran värk och foglossningar lättar snart.

2012-06-15
jika686
jika686

Hej, jag packade BB väskan igår. För bebisen har jag tagit kläder mössa och filt och tvättlappar (förra gången behövdes det när sonen bajsade:P) till mig har jag tagit kläder som jag ska ha på mig när jag kommer hem, tofflor, badduk, schampo och toapapper :) (på sjukhus har de inte mjuka).Jag har förberett allting (bakelse, spjälsäng och att tvätta kläder)
Ida, ja, om allting går det som det ska tänker jag åka utomlands när bebisen hinner bli 3 månader. Idag har jag köpt en resesäng för 299 kr för resan, bilig tycker jag. Den behövs eftersom jag funderar åka utomlands nästa sommar med. Hur gick det hos MVC?
BeatriceLizzie, hoppas du inte får mer problem med ryggen, när bebisen sjunker kommer du att känna dig bättre. Med första gravitet hade jag foglossning i sista månaden och på den här graviditeten hade jag i tredje och fjärde månaden. I några veckor ligger min bebis med huvudet nere med. Får se om det är fortfarande så, ska till MVC imorgon.
Mina sammandragningar har börjat och idag känner jag mig konstigt. Jag har svårt att diska och ta saker.  Händerna är svullnad. För mig är det 3 veckor kvar.

2012-06-14
bebish07
bebish07

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-06-14
bebish07
bebish07

Imorgon ska jag få besök av en vän som jag inte har sett länge. Hennes son är bara några veckor äldre än min son. Det ska bli kul för barnen. Eftersom jag är klar med skolan tänker jag ha en mini party på söndag med sonen och med min mamma :)

Vad ska du göra i helgen?

2012-06-01
bebish07
bebish07

Jag kommer inte ta med mig extra kläder men kommer att ha inne tofflor och kanske mjuka toapapper hehe:) jag bor inte långt från sjukhuset och mannen eller mamma kan ta till mig om det behövs extra kläder för mig

Jag hämtade kronans babygåva idag och det fanns bara en napp och en babyolja.  En stor box med bara de två grejer :) jag har köpt lite kläder för bebisen idag. Skulle inte köpa något men man kan inte låta bli:)

2012-05-31
bebish07
bebish07

Ja, värmen gillar jag inte heller. Det var inte kul att plugga när det var så jobbig värme. Jag är nu klar med skolan kan man säga och ska börja förbereda saker för bebisen. Ska börja tvätta bebisens grejer och packa BB väskan:) man vet aldrig när den vill komma ut.  Nästa vecka ska jag baka lite bakelse och lägga i frysen.

Har märkt att jag har blivit väldigt tungt i två dagar. Hoppas jag inte får lika svår foglossning som jag hade förra gången. Jag vill faktiskt vara ute, promenera varje dag

2012-05-30
bebish07
bebish07

Hej hej. Jag vill också ha juni nu. Snart firar vi dotterns ettårsdag. Och kyrkis har haft avslutning nu såså får se hur vi ska lyckas roa henne. Tur att hon leker bra själv och kommer när hon vill ha närhet.

Jag är mest trött och hungrig. Oavsett hur jag äter och sover. Går som en anka med men det får la gå.

Bm har inte sagt hur bebiseb ligger. Men av trycket att döma så funderar den nog på att fixera sig. Jag är också överviktig men här är alla bms riktigt duktiga på att gräva ner fingrarna på en.

Känns väldigt skönt med svalare väder. Iaf jag känner mig extremt stor och tung i värmen. Som tur är har jag inte gått upp något under denna graviditet, har fått kämpa förvatt orka röra mig och stå emot alla cravings.

Hoppas ni alla får en skön sval vecka.

2012-05-30
jika686
jika686

Ja det gör de.  Har de börjat lyssna bebisens hjärta? det är då barnmorskan känner magen och när hon mätter.

2012-05-30
bebish07
bebish07

Hej ska ha 27 juli och mår faktiskt väldigt bra tycker jag lite små saker bara. Hur vet hon om huvudet ligger neråt? Känner dom det på magen?

2012-05-30
ylva87
ylva87

hej igen. Har glömt att jag har skapat detta inlägg. Hur mår ni nu?

Jag var hos Bm idag och allting såg bra ut. bebisen har huvudet neråt och har varit så i en månad nu.

Än så länge har jag gått upp i vikt 16 kg, med första var det 25 kg. jag kan bara sova på vänster sidan och det har varit så redan från början. det tar lång tid innan jag somnar. är i vecka 35 och det är jobbig att gå upp i trappor särskilt när det är varmt väder

2012-05-29
bebish07
bebish07

Jag är i vecka 19+5 Och mår bra börjar bli pigg igen. Jag ska ha i juni och käner barnet lite gran men längtar tills jag känner barnet sparka ordentligt.

2012-01-26
Alle2
Alle2
Bebis på 9 månader

Jag är i vecka 14 och ska ha sista juli, ibörjan tappade jag all matlust och mådde illa ungefär som när man har magkatarr. Efter vecka 12 kom matlusten tillbaka men nu har jag tappat den igen, men det kanske beror på att jag är förkyld? Jag har inte fått någon mage än, men bröstena har växt från 75b till 80c ungefär.

2012-01-25
jengan
jengan

Barnet har börjat sparka då och då och jag är fortfarande trött och blir lätt hungrig :)  om 10 dagar ska jag till ultraljud. Detta ska vara andra gången eftersom jag hade blödningar och hade risk för missfall i andra månaden. Magen har börjat växa. Jag gick upp i mitt första graviditet 25 kg. Hoppas det inte blir lika mycket den här gången.

2012-01-22
bebish07
bebish07

jag är i vecka 16+3  eller nått, mår bra, tycker att bebbs lever om bra ibland. bf 21 juni vad jag vet nu får se om ul säger nått annat

2012-01-06
ms_ela
ms_ela
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...