App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Har era viktkurvor börjat plana ut?

Hej Oktobermammor - om ni finns kvar! Undrar om era barns viktkurvor har börjat plana ut än. Det verkar som det på min skrutt. Hon väger nu vid 3 månaders ålder 4,6 kg och är 58 cm lång. Och eftersom jag hela tiden arbetat med att få upp min mjölkproduktion genom intensivamning så har jag liten erfarenhet av att märka ökningsperioder och att få amma/mata mer sällan än var tredje timme. Hur har ni anda oktobermammor det med mat och vikt nu? God fortsättning på nya året!

2012-01-06
Mifotte
Mifotte

Nja, jag är ingen expert.. :-P Så länge hon går upp känns det ju som att det borde vara ok. Alla barn behöver ju inte väga tio kilo vid halvåret liksom. Man får ju se hur hon är i övrigt. Pigg, alert? Fin färg? Vikthysterin är stor känns det som.

2012-01-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 1 år och 10 månader

Tack maj-mamma!

Räknade efter hur mycket hon ökat i vikt sedan födseln i snitt och det blev endast 120 g per vecka... Man brukar ju säga ca 200 g per vecka men det har hon bara kommit upp i enstaka gånger. Har jag anledning att oroa mig för hennes blygsamma viktuppgång?

2012-01-06
Mifotte
Mifotte

Ursäkta att en maj-mamma hoppar in och svarar! :-D Min dotters kurva planade ut vid 3 månader också. Enligt bvc var det lite tidigt, för den brukar plana ut först vid 4 månader, men jag ammade på som en galning och slapp ge ersättning. Sen dess har hon legat kvar på sin kurva.

2012-01-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...