App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Har hon mjölkallergi då hon kräks och har torr hud?

Min dotter och jag har försökt helamma sedan hon föddes men det har ännu ej lyckats. Och det har varit svårt att få henne att öka i vikt så mycket som BVC vill. Har kämpat för att följa den kurva som hon ska ligga på. Nu vid 3 månader väger hon 4,6 kg och är 58 cm lång. Jag ger tillägg med ersättning ca 200 ml per dygn utspritt på två eller tre gånger vilket innebär att hon mestadels i alla fall får bröstmjölk. På dagen småäter hon vid bröstet ca 30 min på två eller tre bröst  med ca 2- 2,5 timmes mellanrum - fortfarande (det skulle ju bli bättre när de blev äldre?). På natten brukar hon ha ett längre sovpass på ca 3,5-5 timmar efter det så ammar med 1-1,5 timmars mellanrum till ca kl 9 på morgonen så min nattsömn blir ganska upphackad Nu de senaste två veckorna så har hon (om möjligt) börjat amma ännu tätare, dessutom suger hon frenetiskt på sina fingrar (som om hon demonstrerar hur hungrig hon är) eller gnäller vid bröstet. Dessutom är hon ganska rörlig av sig vid amningarna på dagen - vrider sig, drar upp benen, slänger med huvudet). När vi var på bvc sist för att få vaccin så sa barnmorskan att det kanske kunde vara mjölkallergi eftersom hon har så torr fnasig hud på ben, armar och lite i ansiktet samt att hon kräker främst  efter ersättning. Det kunde tydligen vara ett tecken på mjölkallergi. Hon föreslog först att jag skulle prova annat märke på ersättningen. Så nu provar vi Nan med bifidus och omega 3 (speciellt anpassad för att minska risken för mjölkallergi). Tidigare hade vi semper. Är det någon som har erfarenhet av om mjölkallergi? Måste jag sluta amma? Ska jag sluta äta mjölkprodukter själv? Är det någon som också har erfarenheter av olika sorts ersättningar? Tacksam för lite tips och erfarenheter!

2012-01-06
Mifotte
Mifotte

Min flicka vägde 3060 vid födseln och var 47 lång. hennes mage är fisig men det verkar inte som om hon har särskilt stora besvär, det är mest i samband med bajs en gång per vecka som hon  är lite mer orolig. tror jag det när man bajsar så sällan.

2012-01-13
Mifotte
Mifotte

tack Kuceliku.

Alltid betryggande att höra att det finns andra med små töser men att det löser sig ändå tillslut. Var på läkarbesök för att visa upp hennes hud - det var ingen fara, hon tyckte inte att det såg ut att vara kopplat till mjölkallergi. Skönt! Men blir lite smått irriterad på min bvc-skötersk som tjatar om vikten och nu senast tyckte att det var bra om läkaren tittade på tösens utslag.

2012-01-13
Mifotte
Mifotte
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...