App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur länge producerar dom skorv egentligen?

Lilltjejen har precis som sonen fått skorv, den här gången har jag varit snabbare och lyckats få bort allt med hjälp av salva. Denna salva ska man sen smörja in huvudet med 2-3ggr per vecka för att motverka att nytt skorv bildas.  Frågan är då, hur länge håller dom på å bildar skorv, är det flera år jag ska hålla på att smörja eller räcker det första halvåret? eller hur tusan funkar det? Någon som har en susning?

2012-01-06
osisen
osisen

Det är nog individuellt. Vissa barn får det inte alls, andra får ytterligare pytte, andra i några månader och nästa i flera år.
Min första fick inte alls, tvåan hade det första halvåret men det hjälpte med vanlig oliv olja. Kompisens tös är 4år och har fortfarande skorv.

Sluta när det är helt borta, märker du lite skorv så börja smörj igen.

2012-01-06
emcb
emcb

Ingen aning! Min hade ganska mycket skorv, men vi lät det vara kvar som utfyllnad i brist på hår! Haha! Men jag tog bort det för några veckor sen, och än så länge har det inte kommit tillbaka. Jag smorde in med olja, lät verka en stund, och sen skrapade jag försiktigt bort det med nageln medan jag ammade. Riktig terapisyssla ju! :-)

2012-01-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

har inte testat nånsalva,men min 18mån har fortfarande skorv. en vänninas lillasyter på 7år har fortfarande skorv..så det kan dröja ett tag innan det är helt borta.

2012-01-06
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...