App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sluta m blöja, HUR?

Har en 3 1/2åring som vägrar sluta m blöja, han e fullt medveten om o när han kissar o bajsar i den men vi märker att han skäms över när han har bajsat o vill inte ens säga till att han gjort de. Vi har då en pojk på 2år osså som osså e medverten om när han kissar o bajsar o han har vi nu börjar pottträna ja el han sitter på toa me extra ringen... Hur får vi då vår 3 1/2åring o sluta el ska man bara vänta ut honom o låte vår 2åring bli blöjfri före?

2012-01-06
6kids
6kids

Börja med lille bror som verkar mogen, då kanske storebror hakar på sedan och också vill.
Det är så individuellt. Vissa slutar vid 2år och andra är redo vid 4år. Tror vissa barn vill vara helt säkra på att de klarar sig utan blöja innan de börjar testa.

Lycka till!

2012-01-06
emcb
emcb

klart ni kan vänta ut honom.. tror att sånt där är individuellt..
iofs så hade ja en treåring som inte ens vill försöka sitta på toa eller potta så vi började å ta av honom blöjan helt enkelt.. han protesterade inte iofs men ändå kanske inte rätt metod. så fort vi börjat med å inte ha blöja började han åxå sitta på toan.. pottan vägrade han fortfarande.. det tog ett år å få honom "rumsren" men han försökte iaf.kisseriet tog 3-4månader å bajset det kom ett halvår efter så det var mängder med bajsolyckor... men han har aldrig skämts för sina olyckor han har snarare varit irriterande ogenant men vi har hållt god min å kämpat på..
idag e han jätteduktig å det händer princip inte några olyckor längre men så e han fem år gammal åxå händer ibland att han.inte hinner fram när han e kissnödig å nån nattolycka nångång varannan månad typ.. fast om ja jämför med ett annat barn i samma ålder som själv bestämde när det var dags å sluta så händer det fortfarande ganska mycket olyckor både ett å två.. å han slutade i samma veva.. så i det fallet har våran son klarat det lite bättre trots våran "felaktiga" metod.

tålamod e det hetaste tipset å en jäkla massa kalsonger å byxor.. när det va som värst hade vi säkert 60 par kalsonger å 20talet byxor för att ja inte hann tvätta emellan. :-)

men skulle.lillebror blir färdig före så tror ja.inte det e fel å ja tror ju mest på å följa barnet trots att ja inte gjorde så själv.. men ja va rädd att han aldrig skulle försöka själv om vi inte "tvingade" honom..

2012-01-06
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...