App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Måla en byrå - vilken färg??? Pastellila/lavendel eller ljusgrå?

Jag har en stor gammal byrå/sekretär som är iaf i min axelhöjd eller högre. Det är en BASTANT pjäs som väger bly. Jag har tänkte att måla om den men jag vet inte vilken färg. Jag är trött på att allt ska vara vitt eller att allt ska matcha och skulle vilja ha en byrå som omatchar totalt. Men jag är rädd att jag kommer ångra mig i fall jag gör det i någon stark färg.   Jag har shabby chic / industriell stil och det mesta machar och är fräsch och nytt. Den ska stå i vardagsrummet och den är så pass stor att den ensam kommer ta upp en del av rummet. Mitt vardagsrum går i lila och grått med vit tvbänk, vitt vardagsrumbord, grå soffa, billybokhylla i ek.   Ska jag våga att måla den i någon lila/lavendel färg med slitna kanter eller ska jag köra på en ljus grå med slita kanter?   De är mina två altenativ, tror jag.   Man har ju sett på leila, indrednings tidningar osv att de har något färglatt ibland oh jag är så himla trött på att vara vanlig och jag gillar ju lite de udda. Men inget i mitt hem är udda och risken med en sån stor pjäs är att den blir helt omatchande om man målar den lila. Kanske lika bra att köra grått?   Jag vill inte ångra mig och jag kommer säkert köra på det säkra kortet grått men hur skulle ni gjort, ärligt? Kan ni ha någon helt omatchande?   Ni vet ljuslila syren färgat tänkte jag.

2012-01-04
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 10 månader

tapsera den med något gammalt mönster? blommor o så? inte för att jag vet hur man gör!

2012-01-05
tezzlann
tezzlann
Barn på 1 år och 7 månader

Jag har mörklila gradiner och lite kuddar i blandade lila färger, ljuslykter och liknade.

 

Men min tanker är att ev måla den ljusgrå och sätta tapet på lådorna innanför. Alltså jag har ju en såndär lucka man fäller ner så dyker det upp smålådor, då blir det ju en byrå med skrivbord. Kanske kan köpa någon syrenlila blommig shabby chic tapet och klä de lådorna med. Vill man inte att de syns så kan man ju fälla upp och då blir den hel grå.

 

Nån cremefärgad då, inte vit utan sådär pärlgulvit?

2012-01-04
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 10 månader

Hade det varit något borde eller någon mindre byrå hade jag inte tvekat men nu är det en sån bastant, stor, kraftig möbel att det kanske blir alldeles fel att köra det i någon färg annat än matchande!

Kanske bäst med grått!

2012-01-04
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 10 månader

Puff!

2012-01-04
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...