App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vi som vill bli av med gravid kilona.

Jag började den 2/1 2012 att banta. Jag har ca 7-9kg som jag vill bli av med, det där som sitter kvar runt magen efter min senaste graviditet för snart 11månader sedan. Vi är två som börjat följas åt här (i en annan tråd) och om det är någon mer här som kämpar mot kilona så häng gärna med i denna tråden som är till för att peppa varandra, ge tipps och bara få skriva av sig om sin väg mot ett "lättare och sundare jag". För mig handlar det mkt om att jag även vill bli av med mitt sockerbehov som har smugit sig på under graviditet och en jobbig tid efter, det har varit trösten och belöningen när allt känns tufft. Jag vill även börja motionera för att få upp konditionen, bli piggare, orka mer och framförallt stärka min kropp. Så helt enkelt är målet att må bättre på alla plan! Hoppas vi blir några stycken som kan följas åt!

2012-01-03
emcb
emcb

HEj
Hade 17kg att bränna efter graviditeten och jag lyckades inom 9månader.

Det intressanta är att jag varken ammade eller tränade nämnvärt, jag bara åt rätt och regelbundet. Jag åt frukost, lunch och lättare middag. Ett halvt kilo i veckan i snitt! Helt otrolígt och jag var förvånad att det gick så himla bra. Åt jättemycket frukost och lunch! Unnade mig till och med en godisbit då och då. Så från 6månader efter förlossningen så försvann allt bara. Nu är jag gravid igen, ska försöka att inte gå upp 24 kg igen =/

2012-08-08
Tfarcher
Tfarcher

hej alla mammor.

Sedan jag födde min dotter i april till nu så har jag gått ner 21 kg har nästan 10 kg kvar vilket har varit så svårt att gå ner jag har kanske mig själv att skylla kan bara inte sluta dricka coca cola usch jag vet men jag ska lova mig själv att sluta!! :O går väldigt mycket men ska ta i nu snart och börja träna :)

 ni är alla så duktiga och ni ska vara stolta över er själva yeahy:)

2012-08-07
babybo
babybo

ja här händer inte mkt... Jag och liten har varit sjuka i över 4veckor nu. Så fort man börjar känna sig lite bättre så börjar det om igen, så frustrerande!
Längtar efter energi och promenader i solen!!!
Jag hoppas vi snart ska bli friska så jag kan ta nya tag!
Är i alla fall glad att jag hittils inte gått upp de 3kg jag lyckats gå ner :S

2012-03-26
emcb
emcb

Hej tjejer. Hur går det för er? Jag kämpar på. Just nu har jag gått ner 11,5 kg. Hoppas på 12 kg i slutet av månaden. Sen har jag ca 10 kvar

2012-03-26
Brunet_tj
Brunet_tj

Sweetie86

Vad tråkigt att du mår så dåligt av pollen! Våren måste vara riktigt tuff för dig :(
Hoppas att du kan träna hemma istället. Jag kan varmt rekomendera en crosstrainern trainer om du har platsen, den är ju lite skrymmande...

För min del går det inte heller så bra. Min förkylning har tagit ny fart, känns som den går runt i familjen om igen nu. Så blir inte mkt mer än små lugna promenader som jag absolut inte kan räkna som träning. Jag längtar efter energi, långa promenader och få köra hårt på crosstrainern! Nu är jag så trött och det blir bara det nödvändigaste gjort här hemma.

2012-03-14
emcb
emcb

Mitt mål är i väga 70 kg till sommaren. Japp märker på kläderna,kommer in i mina gamla jeans. Men även man är piggare o har mer energi.

2012-03-12
Brunet_tj
Brunet_tj

Häftigt!!! Fortf. lika imponerad av dig!!! Du kommer ju ha nått din målvikt innan sommaren!

Du måste ha märkt på kläder nu att du gått ner så pass mkt ändå!

2012-03-12
emcb
emcb

vågen visar -0,7..så nu har jag gått ner 10 kg

2012-03-12
Brunet_tj
Brunet_tj

Äntligen! Idag kände jag mig mkt bättre, bara lite av förkylningen kvar. Så det blev en lång promenad när liten sov i vagnen. Gick över en timma och det blev många långa, branta backar. Känns skönt i hela kroppen! Har dessutom jobbat i trädgården i över en timma också. Så blev mkt frisk luft och en hel del fysiskt arbete!

2012-03-11
emcb
emcb

Så idag var det dags för vågen.-0,2kg. Är väldigt nöjd eftersom jag varit rejält förkyld hela veckan och inte tränat något. Har inte tänkt på maten heller men har inte haft så stor aptit heller.
Nu längtar jag efter att komma igång med träningen!

Sujlav: tack för svaret, ska läsa om detta!

2012-03-09
emcb
emcb

sujlav: cambridge påsar hur fungerar det? Vart finns det att köpa, är det en pulver dryck?

2012-03-07
emcb
emcb

Brunet_tj

Woao, jag är riktigt imponerad av dig! Grymt bra jobbat! Klappa dig själv på axeln, du kommer klara resterande kg galant!

Heja dig!!!

2012-03-06
emcb
emcb

Kul o ha dig tillbaka emcb
Jag har lyckats gå ner 9 kg. Så jag har ca 13-15 kg kvar.

2012-03-06
Brunet_tj
Brunet_tj

Suck vad tradigt det här är. Har fått en envis hosta och näsan rinner. Jag vill få tillbaka energin och komma i gång med träningen igen. Jag som kommit igång så bra och kände mig så mkt piggare. Och nu är ju all snö och is borta här och vägarna har torkat upp, så jag läääängtar efter långa vår promenader. Men det kommer väl tids nog...

2012-03-05
emcb
emcb

Vägde mig nu på morgonen och det visade sig att jag inte gått upp något! :-)
Så nu har jag gått ner 3kg sedan jag startade och jag har alltså 4kg kvar till målet!
Mår lite bättre idag så det får bli en promenad idag!

2012-03-04
emcb
emcb

Efter att jag var sjuk så åkte vi på en veckas semester till värmen. Vi hade all inklusive... så ja jag har totalt struntat i vad jag ätit :-) Men vi har rört på oss en hel del och varit ute heeela dagarna.

Nu har vi varit hemma i snart en vecka och jag har blivit förkyld med ont i halsen. Men försöker att ta en promenad varje dag. Har inte börjat med cross trainern ännu. Så jag har inte väg mig på ca 2 veckor. Tror jag har gått upp...

Roligt att se att ni har fortsatt att skriva här när jag varit borta. Det är ju så att många har varit sjuka eller så är barnen sjuka och man tappar rutiner och energi. Men man får ta nya tag och komma i gång igen.

Så fort jag blir lite friskare så tänker jag focusera på att träna (promenera & cross trainern) och äta regelbundet men inte banta så sten hårt. Men ändå tänka på vad jag äter.

2012-03-02
emcb
emcb

Jag kämpar på..trännar varje dag minst en timme på crosstrainer o sen visa dagar ute också med vagnen..nu när våren är äntligen här!!!!jag kör halvt pulver o vanlig mat.

Vägde mig idag o det visade -0,7 så det e ju bra. så allt som allt har jag gått ner 8,5 kg sen 2 jan.

2012-02-27
Brunet_tj
Brunet_tj

ja har gått ner :-):-):-):-) jag tappade 3kg när ja hade influensan för två v sen å dem har ja inte fått tillbaka.. ja äter bra för att hålla vikten så det känns bra.. funderar på å svälta mig själv en månad så borde ja va nere på 60.. fort å smidigt :-\ kanske inte så lämplig metod dock ;-)
å ja skojar såklart ska ja inte svälta mig själv.. den perioden i mitt liv e över för länge sen :-P

2012-02-20
osisen
osisen

Hur går det för er nu??hoppas du mår bättre nu emcb
Jag kämpar på här hemma nu tränar jag minst en timme om dagen på crosstrainer o ute går med vagnen. Sen kör jag pulver men även äter visa dagar en riktig måltid.
Idag var det dags för vågen igen o den visar - 1.5 kg

2012-02-20
Brunet_tj
Brunet_tj

här händer inte mkt just nu då jag är sjuk och legat i sängen heeela dagen! vet inte om det är magsjuka, kräkts en gång. ingen aptit alls men försöker få i mig vätska...

2012-02-15
emcb
emcb

tesse29: Välkommen till gänget! :) Det gäller att hitta en bra diet som du klarar att hålla för att du inte ska tappa motivationen tror jag. Och det är viktigt med små belöningar läns med vägen. Du ska må bra och inte tappa energin. Jag har fått ändra lite i min diet och lagt till mer träning för att jag ska orka fortsätta. Men som du beskriver det så låter det som en bra plan!

2012-02-13
emcb
emcb

Brunet_tj: Woaw! Vad roligt att du gått ner så mkt! Heja dig! :D

Sweetie86: Du tror inte att det kanske har med din mage att göra att du inte fick på dig byxorna. Om den har varit ur balans kanske du är extra uppblåst just nu. Jag har det problemet till och ifrån, trotts att jag går ner så får jag på kvällarna knäppa upp byxorna för att magen är som en ballong. Men på dagen så glappar byxorna lite i midjan... Bara en tanke :)

Jag har tränat 20min i dag på crosstrainern. Skönt! Annars har maten varit sådär då vi hade gäster och det blev ½ pizza till middag och glass till efterrätt... men har inte så dåligt samvete eftersom jag tränar mer nu än jag någonsin gjort :)

2012-02-13
emcb
emcb

Jag måste säga att ni e duktiga allihop!!

Själv började jag idag och har tänkt mig att jag ska äta 1 dl av de jag äter och äta var 3:e timme och ska dra igång me min zumba igen. Det har varit en hel del så jag har inte haft tid eller ork men nu så och jag har ju en del som ska bort sisådär en 40 kg så d e väl bara o kämpa på och hoppas att motivationen inte sviker.

2012-02-13
tesse29
tesse29

Tack emcb du e inte dålig du heller ;)

Idag var det dags för vågen o jag tänkte så här några gram kanske har jag gått ner men inte så mycket.. - 1,7 kg på en vecka.Väldigt nöjd..BARA 18 kg kvar

2012-02-13
Brunet_tj
Brunet_tj

Brunet_tj

Grymt jobbat!!!

2012-02-12
emcb
emcb

Frukost: bar
Mellis: shake
Middag: broccoli soppa(pulver)
Mellis: shake
Kväll: 1 morrot.

Träning 45 min krosstrainer o städat idag

2012-02-12
Brunet_tj
Brunet_tj

Har inte tänkt så mkt på maten och godiset i helgen. Var storstädning hela dagen i går och belv lite små ätande. Ingen tid för träning blev det heller.

Idag har vi haft kalas. Jag har inte hunnit äta så mkt. Och inte blev det regelbundet heller. Men jag har i alla fall tränat nu på kvällen i 20min, riktigt skönt! Jag känner mig mkt piggare efteråt!

2012-02-12
emcb
emcb

sweetie86

Hoppas att du får en härlig dag ute i kylan! Hoppas också att inflamationen och att magen rättat till sig! Fördelen med magen är att du förmodligen inte samlar på dig extra vikt i alla fall ;-) Det gäller att hitta det positiva i jobbiga situationer! :) Krya på dig och hoppas du kommer i gång nästa vecka som du önskar!

2012-02-11
emcb
emcb

Full fart hela dagen med barnen. Maken jobbade över och kom hem vid 20-tiden.

frukost: shake.

lunch: två knäckemackor med makrill i tomatsås på

Mellanmål: en apelsin

Middag: köttbullar och mackaroner

Kvällsmat: Lösgodis :S Men det var min belöning för den här dagen :)

Blev ingen träning då maken kom hem så sent. Men får ta igen det imorgon i stället!

2012-02-10
emcb
emcb

Har vägt mig idag! Har gått ner 1.5 kg på 2 veckor, känner mig mkt nöjd! :)

Mallan: det stämmer nog som du säger att bars innehåller mkt socker... Jag såg något inslag om dessa på nyheterna och de gämnställdes med snickers och andra choklad"bitar". Så vill man just bli av med sitt sockerbehov ska man nog inte äta dem...

Men jag har lagt om min diet lite. Från att försöka sluta helt med socker så är jag inte lika strikt på det längre. Det resulterade bara i att jag föll tillbaka ordentligt i stället :( Så nu unnar jag mig lite i bland. Men jag har ju börjat träna och sattsar mer på det och att äta sunt och regelbundet! Bars och shake är bra när jag inte orkar eller har tid att göra mat/mellanmål. Då är det en bra ersättning i stället för att man stoppar i sig något mer för mkt kcal för att det ska gå fort.

Har jag energi någon dag händer det att jag endast äter shake (de man blandar själv), sist jag orkade det en hel dag gick jag ner 03.kg på en dag! Men jag skulle aldrig orka med att svälta mig så i två veckor!

2012-02-10
emcb
emcb

Det går förvånansvärt bra. E inte så mycket söttsugen som innan.
Frukost: shake
Mellis: soppa
Middag: grönsaker och kassler
Kväll: bar
Tränat 30 min crosstrainer

2012-02-09
Brunet_tj
Brunet_tj

Aprillbebis2011: skönt att du promenerar varje dag, man blir piggare och får mer energi!

Sweetie86: hoppas du mår bättre nästa vecka! Låter vettigt att du väntar ut att du mår helt bra innan du börjar träna igen!

Brunet_tj: går det bra med pulver? Är du mkt hungrig/sötsugen under dagen?

Min dag har varit ok...

Frukost:shake
Lunch:appelsin och två muffins :( men har känt mig väldigt trött, som om jag var på väg att bli sjuk så orkade inte engagera mig i maten...
Mellanmål: bar
Middag: mc donalds, lite hamburgare och milk shake.
Kvällsmat: banan

Tränade i 20min och det gick riktigt bra, tiden flög fram och det kändes skönt!

2012-02-09
emcb
emcb

I måndags så började med pulver diet. Så min dag brukar se ungefär såhär:
Frukost: shake eller choklad bar.
Mellis: shake
Middag: grönsaker o antingen fisk,kött eller kyckling till
Kväll: shake

Äter bara en frukt om dagen.

Har inte vägt mig än för jag går o blöder igen så jag väntar ett tag till

2012-02-09
Brunet_tj
Brunet_tj

Hallåååå tjejer, hur går det med träning och mat igentligen? Nu får ni uppdatera lite ;-)

frukost: Shake

Lunch: Nudlar, knäckebröd (utan smör) med prickikorv på

Mellanmåm: Bar

Middag: fisk med potatis

Kvällsmat: Muffins blev två för många....

Ingen träning idag, har inte haft någon enerig alls i dag!

 

Kom igen nu får ni andra också updatera!

2012-02-08
emcb
emcb

Nöjd med min dag!

Frukost: shake
lunch: två fullkornssmörgåsar m kokt ägg på (ej smör).
Mellanmål: färdig shake (banan/choklad smak, mums!)
Middag: vegetarisk tacos.

Tränat 25min på crosstrainern och ökat till motstånd 4 idag, klappar mig nöjt på axeln! :-)

Får se vad det blir till kvällsmat... Kanske en bar.

Hur går det för er andra? Börjar bli lugnt här! Ni har väl inte hamnat i februari fällan? Januari kör man hårt och i februari tappar man motivationen...

2012-02-07
emcb
emcb

brownie (även toffefe smak) köper jag på ica kvantum, brukar finnas på de flesta ica affärer! Mint har jag köpt på ica maxi men går också att hitta i olika ica affärer men inte lika vanlig som brownie, tror smaken är rätt ny.

2012-02-06
emcb
emcb

Frukost: Shake

Lunch: vegetarisk tacos (rester från i går)

Blev inget mellanmål.

Middag: 3pannkakor med jordgubbssylt. ( Några gelehallon slank ner då mitt socker sjönk precis innan middagen och jag tappade energin totalt!)

Kvällsmat: Apelsin.

Blev ingen träning idag då gubben inte var hemma. Men jag har staplat massa ved, ca 2kubik... Så det räknar jag allt som lite motion :)

2012-02-06
emcb
emcb

Idaa2

Ja förstår precis, jag tappade helt motivationen under min mensvecka! Blev dessutom förkyld så inget blev som det borde... Men det är bara att komma igen och börja om :)

2012-02-06
emcb
emcb

God kväll på er!

Helgen har varit bra.

I går promenerade jag i nästan 2tim i sträck! Åt frukost, lunch, mellanmål = nutrilett. Middag blev en halv fjärillskotlett, lite potatisgratäng och mkt kokta morötter. Kvällsmat: nätmelon och parmaskinka. Lite godis slank ner också.

Idag är jag också nöjd.

Tränade 20min på crosstrainern direkt efter frukosten. Har ökat motstånd till steg tre nu!

Frukost: shake

Lunch: bar

Mellanmål: färdig shake

Middag: vegetarisk tacos. Blev en semla efter maten...

Promenerat idag också ca 45min.

2012-02-05
emcb
emcb

Sen 2 jan så har jag gått ner 6 kg. E riktigt nöjd men jag har ca 15-20 kg kvar. Jag hade tänkt o sluta amma sonen nu i helgen. Men jag är inte redo för det än. Så jag kommer amma iallafall en vecka till.jag tar en vecka i taget.

2012-02-04
Brunet_tj
Brunet_tj

Vet inet vilka bar du har testat men jag gillar ju nutriletts. De som heter brownie, toffee (liten karton med 2st i) och så finns det en som smakar choklad&mint (mums) men är osäker på om det är nutriletts.

Jag kan inte äta de som jag tror naturdiet gör, det är som en chokladbotten med någon musli blanding på, blää :)

2012-02-03
emcb
emcb

Är riktigt nöjd med mig själv i dag!

Frukost: shake

Lunch: Färdig shake (lite mer kcal i en sådan än de man skakar själv)

Mellanmål: bar

Middag: shake

Kvällsmat: två knäckemackor (utan smör) med kokt ägg på

Tränat 15min på cross trainern. Har dessutom stor städat HELA huset, var helt svettig tog mig hela dagen! :) Har inte ätit något mellan målen, inte en godis bit!

2012-02-03
emcb
emcb

Jag har små ätit hela dagen mellan målen idag. Slut på energi, sjuk liten som vill bli buren hela tiden, ont i huvudet... japp då tar man till sötsaker! :S

MEN jag kom ut på en promenad med liten i vagnen i alla fall. Promenerade kring 30min. Imorgon hoppas jag kunna träna på cross trainern igen. I alla fall en liten stund!

2012-02-02
emcb
emcb

Försökt tänka på att äta regelbundet idag.

Frukost: Varm mjölk med honung i.

Lunch: Lite fruktsallas, en liten semla (svärmor som bakat) och varm mjök med honung.

Mellanmål: Bar

Middag: (Slank ner en halv bit sockerkaka innan maken kom hem med pizzan). Åt 1/4 pizza, känner mig nöjd att jag inte åt mer än jag i förväg bestämt att jag skulle göra :) Och jag var väldigt mätt. Pizza blir det ju lätt att man vräker i sig för att det är gott trotts att man var mätt för länge sedan.

Kvällsmat blir nog varm mjölk och kanske en smörgås... är inte så hungrig i gentligen... kanske en apelsin vore bra nu när jag är förkyld...

2012-02-01
emcb
emcb

Jag vägde 92 kg när jag började 2 jan o nu väger jag 86.4 kg min mål är å gå ner till 67 kg. Så ja jag har en bit kvar till det

2012-02-01
Brunet_tj
Brunet_tj

Stinurt: Det är ju jätte bra jobbat!!! Härligt när man får så bra resultat!

Jag vägde 67 när jag började och vill gå ner till 60 (drömmen är 58). Jag vet inte exakt vad jag väger nu, kommer nog inte väga mig på fredag eftersom jag har mens denna veckan. Men vet inte om jag kan hålla mig borta heller :)

Har väldigt ont i halsen i dag så det blir nog ingen träning i dag heller. Får nog tänka lite mer på vad jag äter idag än vad jag gjorde i går. Så dumt bara att snälla svärmor lämnat hemgjorda semlor till oss sjuklingar, de står i kylen och väääntar... Så typiskt att jag blev sjuk nu när jag precis kommit igång!

2012-02-01
emcb
emcb

Har vägt mig... nu väger jag 74,1! Alltså ner 1,7kg :) (på 2 veckor, varav en mens vecka)... rätt nöjd, ja! tränar alla dagar utom lördagar. på lördagarna får jag dessutom äta vad jag vill, med måtta!

känns riktigt bra! jag äter nyttigt och mår bättre! fast just idag börjar jag må sämre... förkylning då såklart!

Hur mycket väger ni andra och hur mycket har ni gått ner?

2012-01-31
stinurt
stinurt

Är sjuk så har inte lagt ner någon enerig på maten idag. Inte direkt onyttig kost men har inte ätit så regelbundet. Ingen träning heller. Hoppas att detta inte blir långvarigt, vill fortsätta träna varje kväll!

2012-01-31
emcb
emcb

Blev inte någon höjdare dag i dag heller på mat fronten.

frukost: Shake

Lunch: rester, flygande jacob

Mellanmål: halv apelsin och en bit sockerkaka (inte bra när sonen är sjuk och vill baka)

Middag: Mc Donalds... Var ute på ärenden och fick bli det på vägen hem.

Tränade crosstrainer 15min idag, har lite ont i halsen så kortade ner tiden lite. Men nöjd ändå eftersom jag lyckats höja motståndet lite när jag tränar!

2012-01-30
emcb
emcb

brunet_tj: Men det är ju bra att du går neråt! Men jag förstår din kännsla, kommer man någonsin komma till målet. Men det är bara att kämpa på. När vi väl är vid målvikten kommer vi vara så nöjda och tiden dit kommer vara ett blekt minne :-)

festprincess: Lchf metoder är inget för mig. Man må gå ner i vikt men jag tror inte på att det är bra på att äta fett, det är itne nyttigt i längden för kroppen. Men jag undviker ljust bröd dels för att det inte mättar i längden och för att det ofta innehåller mkt socker. Frukt äter jag max 2st/dag, det är nyttiga vitaminer i frukter och äter man med måtta kan det inte gämföras med socker som tex godis. Som sagt, man går säkert ner i vikt med hjälp av lchf men jag tror inte att den är "nyttig" i längden för kroppen (hjärta och blodkärl tex).

2012-01-30
emcb
emcb

idag var det dags för vågen o ja som jag trodde -300gr..inte mycket men ingen + iallafall..suck det känns väldigt långt till min målvikt :(

2012-01-30
Brunet_tj
Brunet_tj

Rätt nöjd med dagen även om jag nu sitter med lite godis framför mig...

Frukost: shake

Lunch: Rinsgrynsgröt

Mellanmål: Apelsin

Middag: Flygande jacob och liten glass till efterrätt.

Kvällsmat: lite små gods :S

Jag och maken gick en promenad på ca 40min med båda barnen i syskonvagnen. Eftersom stora killen är sjuk så fick han åka i vagnen idag, väldigt skönt att ha kvar syskonvagnen och väldigt skönt för oss alla att få frisk luft! Och lite nya intryck än insidan av huset! Jag har dessutom tränat på crosstrainern i 20min, körde på bra och var rejält svettig. Känner mig pigg och har mer energi! Så jag har inte så dåligt samvete för att dieten inte är lika strikt just nu.

brunet_tj: Härligt att det går bra med träning och mat! Tappar sugen gör vi ju alla ibland, det kan jag intyga!!!

2012-01-29
emcb
emcb

Det har gått jätte bra med tränna o mat..men i fredags o igår så tappade jag lusten för allt..men idag e det nya tag..imon e det vågen men där har nog inte hänt så mycket tror jag..så länge det är inte + så e jag nöjd.

2012-01-29
Brunet_tj
Brunet_tj

Har inte så mkt att säga om gårdagen mer än att syndade rejält. Så ingen ide att ens skriva vad jag åt och när :) MEN jag tränade och körde cross trainern i 20minuter. I dag ska jag försöka äta regelbundet och inte små äta mellan målen (vilket jag gjorde i går). Men jag kände att jag behövde ha en sådan dag helt enkelt. Nu tar jag nya tag. Sattsar mer på tråningen, äter regelbundet oich ta nutrilett de dagar jag har ork till det.

Den kommande fredagen ska jag försöka undvika vågen (om jag kan hålla mig) eftersom jag ska ha mensen om någon dag.

Hur går det för er andra?

2012-01-29
emcb
emcb

okej :) jag tror jag kör på det... *ställer vågen under sängen* :D

2012-01-27
stinurt
stinurt

idaa2: Bra jobbat! Och det är helt rätt, under mensen samlar man ju på sig vätska, så lika bra att inte väga sig då :) I alla fall vara beredd på att man inte gått ner i vikt!

Stinurt: Ska du få en rättvis vikt så väg dig direkt på morgonen efter att du kissat (innan frukost)!

2012-01-27
emcb
emcb

Vad kul Idaa2 :)

jag struntade helt i allting under "mens veckan" :D

Men har börjat igen nu, på allvar! Barnen sover så jag ska snart cykla ca 30 min, göra sit ups och sen mina armhävningar. Nu ska de här extra 10 kilona bort!

Vägde när jag började 75,8 (har jag för mig).. och väger nu: 74,5 (tror jag)... När ska man igentligen väga sig på dagen?

2012-01-27
stinurt
stinurt

jo det är sant. Ska undvika både paprika och apelsiner några dagar så får vi se. Och jag tror jag tar sista p-pillret i dag sedan är det dags för uppehållet för mens, så den biten får jag ju också svar på snart :)

2012-01-27
emcb
emcb

Nej jag är inte gasig och har gått på toaletten normalt... :)

Men jag hade mensen för 3veckor sedan... Och då hade jag mensen under nästan 2veckor. Och vi har ju inte haft överdrivet med sex den senaste tiden heller. Och jag har dessutom extremt svårt att bli gravid då jag endast har 1-2äl/år. Så skulle jag vara gravid nu har vi verkligen "lyckats" med något!!! Men nej jag får inte vara gravid. Och de senaste graviditeterna har jag mått illa och varit dö trött innan magen börjat svälla upp...

Det enda jag kan tänka att jag har ätit som jag normalt sett inte äter så mkt av är paprika. Men det åt jag bara i går och idag, så det stämmer inte och det var så lite lite på knäckemacka och paprika gör ju en gasig i så fall. Appelsin har jag ju ätit mkt senaste tiden men det blir man väl inte uppsväld av. När jag gick ner i vikt med nutrilett efter första graviditeten var jag aldrig uppblåst, har aldrig varit så bra i magen som jag var då... Hmmmmm.

2012-01-27
emcb
emcb

Vad ska man säga om den här dagen... flopp...

Men jag tror jag vet varför jag itne gått ner... eller inte varför men kanske anledningen. Min mage är totalt uppsväld. Jag ser gravid ut. Magen är hård och uppblåst. Den var det i går kväll också men jag tänkte inte så mkt på det då. Och den har nog varit det flera kvällar när jag tänker efter för jag har knäppt upp jeansen för att de suttit åt men inte tänkt mer än så.

Så frågan nu är Varför är magen uppsväld på eftermiddagen och kvällen? Min man sa med lätt panik i ögonen, du kanske ska göra ett grav test. Men nej jag kan inte vara gravid, äter ju p-piller. Måste bero på något annat. Men vad? Och vad gör jag åt det? Tipps tack! :)

Frukost:shake

Lunch: två knäckemackor utan smör med skinka och paprika på. Två bitar banankaka.

Mellanmål:Bar

Middag: 1skiva blodpudding, 1skiva bacon, 3prinskorvar och ett stekt ägg.

Lite fredagsmys med sonen: Gelehallon och några potatis chips...

MEN har tränat på cross trainern idag igen, super skönt! Körde i 22min :) Känns riktigt skönt i kroppen efteråt!

2012-01-27
emcb
emcb

Nja riktigt så hungrig är jag inte. Men jag blir ju hungrig när det närmar sig nästa måltig. Och har jag endast ätit nutrilett till frukost, lunch och mellanmål är jag riktigt hungrig vid middagen. Men om man ser till hur mkt kcal jag äter under en hel dag skulle det inte spela någon roll om kroppen drog åt sig allt när jag tex äter middag. Men jag äter ju ofta en lunch som bestär av något som mättar bra så att jag får energi till barnen :) Det går inte att leva på nutrilett hela dagar varje dag när man har två små att ta hand om!

Jag kommer fortsätta med maten ungefär som nu men tar en liten paus i dag. Unnar mig lite gott och börjar om imorgon eller på söndag! Jag ska träna varje eller varannan dag så även om jag unnar mig något i bland så kommer träningen ta det ändå!

2012-01-27
emcb
emcb

Nu vet jag ju vad det är som är fel! Självklart är det min våg som är trasig :D Så måste det ju vara ;-)

aprillbebis2011

ja kanske är det vätska... jag är ju konstant hungrig så jag kan inte äta för mkt...

Jag ska i alla fall försöka träna varje kväll på min cross trainer. Jag mådde verkligen bra i går efter att jag tränat. Jag kommer försöka fortsätta med maten men kommer unna mig lite godis denna helgen, annars kommer jag helt tappa sugen! Jag ska även börja mäta mig runt magen varje vecka. I bland minskar ju midje måttet trotts att vikten inte gör det.

2012-01-27
emcb
emcb

*Jag har ju kämpat med både mat och motivation denna veckan,

= Jag har ju kämpat med både mat och MOTION denna veckan

2012-01-27
emcb
emcb

Nu harjag totalt tappat motivationen, orken och lusten!

Jag vägde mig nu på morgonen efter att jag kissat (i vanlig ordning). Jag har gått UPP 1.2kg!!! sedan förra fredagen.

Beeeeeeeeeeeeeeep beeeeeeeeeeeep beeeeeeeeeeep (bäst att sensurera den ramsan av svordommar).

Jag fattar ingenting??? Usch tappade orken helt nu! Jag har ju kämpat med både mat och motivation denna veckan. Visst jag har syndat lite men inte mot hur jag åt innan jag började banta. Då åt jag ju godis hela dagarna och fikade varje kväll. Åt stora portioner mat vid varje middag... Nu äter jag var tredje timma, 5mål/dag, delvis nutrilett, har slutat med smör, mjölk och yoghurt, inget godis.

Kan det vara josen och apelsinerna? Men 1,2kg.... nä jag fattar ingenting....

Jag har ju slutat med godis (unnar mig ibland några bitar på lördagar), jag äter INGET mellan måltiderna och jag har dessutom promenerat flera gånger och även kört två gånger på cross trainern. Jag kan omöjligt ha lagt på mig mer pga träningen för så mkt har jag inte tränat så att jag skulle ha byggt upp 1,2kg muskler...

Jag som hade en sådan bra kännsla inför den här dagen, nu försvann all energi och lust. Bläääää!

2012-01-27
emcb
emcb

Vad lungt det börjar bli i den här träden nu ;) hur går det för er tjejer?

 

Jag har syndat idag... Stora sonen var hemma sjuk så han ville baka en kaka. vad gör man, i brist på andra bra aktiviteter så blev det en smarrig banankaka.

Frukost: Shake

Lunch: 3knäckemackor 1skiva skinka på varje och röd parika på (ej smör) ett glas jos och en appelsin.

Mellanmål: Bar

Middag: Halv portion fisk, pommes och mixade ärtor. Efterrät 1½ bit banankaka.

Kvällsmat: Bar

 

Har dock tränat på cross trainern idag i 23min! Känner mig mkt stolt över mig själv! Blev ordentligt svettig, så hoppas det gjort bra verkan!

Bävar inför att väga mig imorgon... usch, jag hoppas jag har gått ner! Jag ska ju åka utomlands om några veckor och måste visa mig i bikini. Pressen ökar :)

2012-01-26
emcb
emcb

I går var en halv bra dag...

Promenerade i 25min med barnvagnen. Var segt och jag hade ont i lederna... men jag rörde mig i alla fall och jag och liten fick frisk luft!

Frukost: Shake

Lunch: två fullkornsbröd¨på ena kokt ägg andra 3köttbullar (inget smör), 1glas jos och en appeslin.

Mellanmål: Bar

Middag: Lax, rotfrukter i ugn och sås (åt för mkt det var så gott)

Kvällsmat: Bar

Blev ingen cross trainer i går. Orkade inte hade så ont i kroppen, frös och var jätte trött!

2012-01-26
emcb
emcb

aprilbebis2011. Klart du får gnälla! Det behöver man göra i bland för att hätma styrka och komma igen :) Det är ju nästan det värsta, när man får tid för att shoppa och så kommer man hem utan någonting... bläää! ;-)

mallan: Ta åt dig att folk inte tycker du är "tjock". Men om du inte är nöjd så är det ju din ensak om du vill gå ner i vikt, så länge du inte väger osunt lite! Jag får också dem komentarerna. För jag är inte tjock. Men jag har 7kg kring magen, en rejäl bilring :) Men jag klär mig efter magen just nu, så det syns ju inte. NÄR jag köper tröjor köper jag sådant som är stort och fladdrigt :) Sådant som inte visar magen. Jag trivs ju inte i det men jag trivs absolut inte i tighta tröjor. Därför ska jag bli av med kg så jag kan bära de kläderna som jag trivs med!

Men visst jag har en vän som har kvar 20kg och hon tycker ju att jag inte har något att gnälla över. Sedan har jag en vän som har gått ner allt men har ett litet litet skinn veck som hon gnäller över, vilket jag tycker är löjligt medan hon tyckte att så såg hon ju inte ut innan hon fick barn :) Så vi har alla olika synsätt på våra egna kroppar helt enkelt!

2012-01-26
emcb
emcb

Dagens uppdatering!

Frukost: shake

Lunch: Nudlar, knäckemacka (utan något alls på), ett glas jos och en appelsin.

Mellanmål: Bar

Middag 1½ varm smörgås

Har gått en 30min promenad med barnvagn, varit på rytmik med liten (dans och lyfta barn hit och dit), och 16min på cross trainern! Klappar mig själv nöjt på axeln :)

Kvällsmat blir förmodligen en bar (har inget annat hemma som lockar till kvällsmat).

2012-01-24
emcb
emcb

Osisen: för det blir lättare gå ner..jag gjorde mellan mina två o då gick jag ner en del

2012-01-24
Brunet_tj
Brunet_tj

Tack osisen. Det går faktiskt väldigt bra att äta som jag gör nu :) I början var det tufft, hade ingen energi. Men nu är det bättre, men måste äta var tredje timma annars tappar man ju orken! Och det gäller att hitta saker som är gott när man väl äter och njuta av det, äta långsamt! jag har inga problem med att gå hungrig, då vet jag ju att kroppen "äter" av mina reserver! men sötsugen, jag todde det skulle bli lättare men jag är precis lika suger. Min last var ju lösgodis och det är jag inte så sugen på längre men i stället är jag sugen på semlor, choklad, bakelser... ja stora feta goa grejer ;-) Tur man inte har det hemma!!!

2012-01-24
emcb
emcb

men om du går ner sådär bra utan pulver varför ska du ge dej in på den banan då? :D (nyfiken bara )

2012-01-24
osisen
osisen

Osisen:nej ingen pulver då jag ammar lilleman..men så fort jag har slutat så blir det pulver

2012-01-24
Brunet_tj
Brunet_tj

OK.. nu går det nerför med maten å godiset igen.. men jag har iaf tränat i dag.. cyklade en halvmil på motionscykeln å gjorde plankan för lite magträning.. vågar inte ge mig in på några situps.. vet inte om magmusklerna åkt tillbaka än å har svårt å känna för jag har fortfarande ett tjockt lager deg över hela magen :/ vågen visar på 69 å där har den legat sen 2,5månad tillbaka :(

Snart snart har ajg slutat amma och nu  börjar jag längta mer och mer så jag kan börja räkna kalorier.. jag vet att jag säkert hade klarat å gå ner ett par kilo iaf om jag BARA lät bli allt onödigt men det går inte.. jag kan inte..  

Så fort snön är borta ska jag promerna till dagis å hämta lilleman med för nu har ÄNTLIGEN lilltjejen lärt sig att sova i vagnen.. jag har ju knappt vågat gå ut med vagnen innan men nu så :D Det kanske gör lite om jag får en halvmils promenad ett par ggr per vecka om vädret tillåter förstås :D

Marketa: jag tycker du e grym som gått ner så mycket på så kort tid.. det är ju jättebra!

EMCB: du e inte klok ;) jag jag förstår inte hur du klarar å inte äta mer än du gör å leva på shake å bars.. mycket imponerad!!

Mallan.. hade jag orkat springa 5km så hade jag varit oerhört stolt.. ja cyklade likalångtr å var så gott som död :D

Brunet_tj : väldigt imoponerad här med.. äter du åxå pulver eller kör du nåt anant?

2012-01-24
osisen
osisen

Super nöjd med min dag!

Frukost: Shake

Lunch: fullkornsbröd med kokt ägg på (ej smör) och en appelsin

Mellanmål: Bar

Middag: Shake

Har städat och tvättat, ränt en hel del ärenden och släpat på både barn och tunga matkassar. Ska köra 15min på cross trainern senare när barnen somnat. Vet inte än vad det blir till kvällsmat ev en bar.

2012-01-23
emcb
emcb

marketa1. Det är ju jätte bra att ha gått ner nästan 3kg på mindre än en månad! Tänk inte på hur mkt du har kvar utan tänk på det du gått ner och att du kommer må bättre och bättre för varje kilo du tappar! :) Tillsut når du ditt mål. Se till att ha lite belöningar längs med vägen. När du nått hälften så kanske du kan fira emd ett bio besök tex :)

2012-01-23
emcb
emcb

brunet_tj: Riktigt bra jobbat!

 

Mallan: du kämpar på otroligt bra. Och det kanske är så att du får muskler som gör att din vikti inte minskar. Men du omfördelar säkert kroppsmassa och som du säger, du mår bra av att träna! Det är ju det viktigaste av allt! :) Kul med en date till helgen ;-)

2012-01-23
emcb
emcb

Vågen visar - 1,4 så jag är nöjd. Sen 2 jan så har jag gått ner 4,5 kg men jag har lång väg kvar

2012-01-23
Brunet_tj
Brunet_tj

lyck: Riktigt bra jobbat!!!

 

Jag är riktigt nöjd med min dag!

Frukost: shake

Lunch: fullkornsbröd med kokt ägg på (ej smör) och en appelsin (appelsiner mättar väldigt bra!).

Mellanmål: Bar

Middag: Vegetarisk tacos (rester i från i går).

Tog en rask promenad i det fina vädret, promenerade i lite mer än 30min. När jag kom hem skottade jag i en timme (är inte klar än...) och lekte med sonen i snön. Så motion har jag definitivt fått i dag!

Får se vad det blir till kvällsmat...

2012-01-22
emcb
emcb

lady grey: Välkommen! Jag går inte heller på gym, har aldrig varit min grej :) Men man kan komma långt med träning hemma också!

sweetie86: Men du tränar ju mkt nu, du får muskler som du inte haft innan. Så du ska nog inte tänka så mkt på vikten just nu då dinkropp omfördelar fett och muskler. Det du förbränner i fett blir till muskler någon annan stans :) Så du kanske inte rasar i vikt med en gång! Har du mätt dig kring de områden där du vill bli smalare. Om du tex mäter dig kring magen/låren så mät på samma ställe varje vecka så kommer du se resultat där. I bland går man inte ner i vikt men blir ändå smalare :)

2012-01-22
emcb
emcb

Är nöjd med dagen!

Frukost shake, lunch bar, mellan mål 2knäckemackor med makrill i tomatisås, middag vegetarisk tacos. Kvällsmat har jag inte bestämt... köpte inget godis idag eftersom jag var på restaurang i går. Så får se vad kvällen erbjuder.

Har gått en 30min promenad i snö stormen, även skottat och burit in ved! Känner mig nöjd!

2012-01-21
emcb
emcb

I går var inte så bra för min del heller. Körde shake till frukost, lunch blev fullkornsbröd med kokt ägg på och lite frukssallad, mellanmål shake. MEN middag åt jag på restaurang med en tjejkompis, både förrät, huvudrätt och efterrät.... Sååå gott dock! Och det är inte direkt ofta jag springer på restauranger så har inte så dåligt samvete för att jag åt på tok för mkt.

Idag ska jag försöka ta mig ut och göra något fysikst. En promenad kanske men just nu vräker snön ner så det kanske blir till att skotta i stället :) Maken har looooooovat att sätta ihop min cross trainer så kanske blir lite motion på den idag eller imorgon!

2012-01-21
emcb
emcb

aprilbebis2011

Du fick samma resultat som jag fick förra fredagen, då visade min våg -0.3kg. Men så länge den visar minus är det en framgång enligt mig! :)

2012-01-20
emcb
emcb

Ja det ska du vara nöjd. - 0,7 e bra

2012-01-20
Brunet_tj
Brunet_tj

Då är man vägd... Vågen visade -0.7kg! Så det får jag vara nöjd med!
Nu har jag 5kg kvar till målvikten och 7kg kvar till dröm vikten :)

2012-01-20
emcb
emcb

är också nyfiken p åviktklubb.se och andra liknande sidor på nätet. Är det någon som är med på viktväktarnas? Ser ju reklam om den nya sidan och att det finns någon app m.m.

2012-01-19
emcb
emcb

Förstår dig, jag har fortf inte kommit i alla mina gamla kläder... Och jag hatar min bulldegsmage som förhoppningsvis ska bort nu :-)

2012-01-19
emcb
emcb

Kanske ska också skriva hur min dag ser ut när det gäller man.
Frukost: mörkt bröd med ägg på o kaffe..
Mellanmål: 2 piroger
Middag:5 st Zucchini,tomater och till det torsk( som jag haft i ugnen med grädde,lök o kryddor.
Kvällsmat: 2 morötter o macka.

Maten hade sett annorlunda om jag inte hade ammat sonen

2012-01-19
Brunet_tj
Brunet_tj

Anneli32. När fick du barn? Tolkade det som att det var rätt nyligen. För mig tog det ju över 10mån innan jag började ta tag i vikten. Jag klagade och mådde skit över magen men insåg att jag inte hade energi över för att göra något åt det. Bara att acceptera och invänta att motivationen infinner sig. Det är ok att ha de där kg kvar efter att man har fött barn. Det tog ju ändå 9mån för dem att hamna där så inte konstigt att det tar lite tid att bli av med dem också!

Idaa2

Välkommen i gänget :) Vad bra jobbat med ett kg på en vecka! Och du är ju super duktig som tränar så mkt också!

2012-01-19
emcb
emcb

Idag är jag riktigt nöjd med dagen! Trotts att jag haft noll energi, en jobbig huvudvärk och känslan av att vara bakfull.

Frukost: Shake, Lunch: Bar, Mellanmål: två knäckemackor med kokt ägg utan smör, Middag: Färdig shake. Tror att det blir fruktsallad till kvällsmat eller en bar. Druckit massor med vatten under dagen.

Jag har tom gått en promenad med liten i vagnen idag. Inget maraton direkt men vi var ute i 45min kanske. Fint väder och skönt med frisk luft!

Känner mig lite nervös inför att väga mig imorgon bitti. Känns som att jag kan tappa sugen helt om det inte hänt något. Men men, bara att se vad vågen har att säga!

2012-01-19
emcb
emcb

sweetie86

Beklagar sorgen! Var din väns bortgång plötslig eller var det något du visste var nära?

skickar dig en stor KRAM!

2012-01-19
emcb
emcb

Orkade inte uppdatera i går :S

I går syndade jag lite av förklarliga skäl.

Blev fruksot, shake. Lunch blev en baguette med kyckling och curry röra och en semla (Mums!), mellanmål shake. middag mini portion mackaronilåda. Kvällsmat bar. Så i det stora hela tror jag det inte blev så jätte mkt kcal under dagen ändå, även om det blev mer än önskvärt. Men det var jag värd i går!

Jag hoppas kunna hålla en bra diet i dag. Och jag ska verkligen försöka ta mig ut på en promenad, behvöer få frisk luft och motion!

Men jag har inga stora förhoppningar inför morgondagens vägning...

2012-01-19
emcb
emcb

Sweetie86

Som jag misstänkte med naturgodiset, man blir lurad av att det är frukt tror jag. Men det är ju fortfarande dränkt i socker eller choklad...
Min son är tok allergisk mot nötter så tyvärr kommer sådant inte innanför vår dörr.
Jag håller mig till mina 10 bitar lösgodis varje lördag istället. Däremellan försöker jag hålla mig borta i från sötsaker... Så gott det går :-)

2012-01-17
emcb
emcb

ja har börjat med gröt å ägg frukost :P ett steg åt rätt riktning.. det åt jag nästan varje dag när jag bantade,, fast nu äter jag det bara för att det e bättre än mina 85 mackor m extrasaltat smör.. behöver jag säga att ja äter polarkakor, äter inte grovt bröd, iofs så e det ingen större skillnad rent kalorimässigt men ändå.. man blir mindre mätt å magen behöver inte jobba lika mycket,

var å tränade idag med å på torsdag e det zumba på schemat :P

2012-01-17
osisen
osisen

jag köper nyckehålsmärkt bröd och alltid fullkorns bröd. Håller med, hönekaka är inte direkt bra när man vill gå ner i vikt :)

Vad bra jobbat av dig att sluta med godis. Men naturgodis innehåller väl rätt mkt socker ändå? Men naturgodis är klart bättre än vanligt, mindre konstgjorda produkter desto bättre!

2012-01-17
emcb
emcb

mellesmorsa

 

You go girl ;-) Kul med en till som kämpar på för att komma i form!

2012-01-17
emcb
emcb

En rätt ok dag idag!

Frukost, shake. Lunch, grovt bröd med kokt ägg på (ej smör) och en klementin. Mellanmål, Bar. Middag, två knäckemackor med makrill i tomatsås på. Kvällsmat blir honungsmelon och nätmelon + lite parmaskinka :)

2012-01-17
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...