App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vi som vill bli av med gravid kilona.

Jag började den 2/1 2012 att banta. Jag har ca 7-9kg som jag vill bli av med, det där som sitter kvar runt magen efter min senaste graviditet för snart 11månader sedan. Vi är två som börjat följas åt här (i en annan tråd) och om det är någon mer här som kämpar mot kilona så häng gärna med i denna tråden som är till för att peppa varandra, ge tipps och bara få skriva av sig om sin väg mot ett "lättare och sundare jag". För mig handlar det mkt om att jag även vill bli av med mitt sockerbehov som har smugit sig på under graviditet och en jobbig tid efter, det har varit trösten och belöningen när allt känns tufft. Jag vill även börja motionera för att få upp konditionen, bli piggare, orka mer och framförallt stärka min kropp. Så helt enkelt är målet att må bättre på alla plan! Hoppas vi blir några stycken som kan följas åt!

2012-01-03
emcb
emcb
Barn på 3 år och 2 månader

HEj
Hade 17kg att bränna efter graviditeten och jag lyckades inom 9månader.

Det intressanta är att jag varken ammade eller tränade nämnvärt, jag bara åt rätt och regelbundet. Jag åt frukost, lunch och lättare middag. Ett halvt kilo i veckan i snitt! Helt otrolígt och jag var förvånad att det gick så himla bra. Åt jättemycket frukost och lunch! Unnade mig till och med en godisbit då och då. Så från 6månader efter förlossningen så försvann allt bara. Nu är jag gravid igen, ska försöka att inte gå upp 24 kg igen =/

2012-08-08
Tfarcher
Tfarcher

hej alla mammor.

Sedan jag födde min dotter i april till nu så har jag gått ner 21 kg har nästan 10 kg kvar vilket har varit så svårt att gå ner jag har kanske mig själv att skylla kan bara inte sluta dricka coca cola usch jag vet men jag ska lova mig själv att sluta!! :O går väldigt mycket men ska ta i nu snart och börja träna :)

 ni är alla så duktiga och ni ska vara stolta över er själva yeahy:)

2012-08-07
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

här lunkar det på, sakta men säkert. 8,3 kg sedan nyår så är nu nere på 65.5.

11.5 kg kvar!! sakta sakta saaaakta..

2012-03-26
lyck
lyck

ja här händer inte mkt... Jag och liten har varit sjuka i över 4veckor nu. Så fort man börjar känna sig lite bättre så börjar det om igen, så frustrerande!
Längtar efter energi och promenader i solen!!!
Jag hoppas vi snart ska bli friska så jag kan ta nya tag!
Är i alla fall glad att jag hittils inte gått upp de 3kg jag lyckats gå ner :S

2012-03-26
emcb
emcb

Hej tjejer. Hur går det för er? Jag kämpar på. Just nu har jag gått ner 11,5 kg. Hoppas på 12 kg i slutet av månaden. Sen har jag ca 10 kvar

2012-03-26
Brunet_tj
Brunet_tj

Sweetie86

Vad tråkigt att du mår så dåligt av pollen! Våren måste vara riktigt tuff för dig :(
Hoppas att du kan träna hemma istället. Jag kan varmt rekomendera en crosstrainern trainer om du har platsen, den är ju lite skrymmande...

För min del går det inte heller så bra. Min förkylning har tagit ny fart, känns som den går runt i familjen om igen nu. Så blir inte mkt mer än små lugna promenader som jag absolut inte kan räkna som träning. Jag längtar efter energi, långa promenader och få köra hårt på crosstrainern! Nu är jag så trött och det blir bara det nödvändigaste gjort här hemma.

2012-03-14
emcb
emcb

Hej! Hur går det för alla??

Här har allt varit kaos sista veckorna då lillen varit sjuk (och jag lite) så har inte blivit något av något. Ställde mig på vågen förut och är nästan tillbaka på min startvikt :( 

Tyvärr så har pollen säsongen börjat här nu, och jag känner av det redan. Så fortsätter det såhär så är det kört med träningen för min del de närmaste månaderna. Har svårt att klara dagen, utan måste använda astmasprayen för att orka göra det som måste göras utan att få total andnöd :( Ska dock försöka gå ut och gå. Började på min rast idag. Sen får det nog bli hemmaträning de dagar jag orkar, så får den riktiga träningen ligga på is ett tag. Trist, men det funkar inte.

2012-03-14
Sweetie86
Sweetie86

Mitt mål är i väga 70 kg till sommaren. Japp märker på kläderna,kommer in i mina gamla jeans. Men även man är piggare o har mer energi.

2012-03-12
Brunet_tj
Brunet_tj

Häftigt!!! Fortf. lika imponerad av dig!!! Du kommer ju ha nått din målvikt innan sommaren!

Du måste ha märkt på kläder nu att du gått ner så pass mkt ändå!

2012-03-12
emcb
emcb

vågen visar -0,7..så nu har jag gått ner 10 kg

2012-03-12
Brunet_tj
Brunet_tj

Äntligen! Idag kände jag mig mkt bättre, bara lite av förkylningen kvar. Så det blev en lång promenad när liten sov i vagnen. Gick över en timma och det blev många långa, branta backar. Känns skönt i hela kroppen! Har dessutom jobbat i trädgården i över en timma också. Så blev mkt frisk luft och en hel del fysiskt arbete!

2012-03-11
emcb
emcb

Så idag var det dags för vågen.-0,2kg. Är väldigt nöjd eftersom jag varit rejält förkyld hela veckan och inte tränat något. Har inte tänkt på maten heller men har inte haft så stor aptit heller.
Nu längtar jag efter att komma igång med träningen!

Sujlav: tack för svaret, ska läsa om detta!

2012-03-09
emcb
emcb

sujlav: cambridge påsar hur fungerar det? Vart finns det att köpa, är det en pulver dryck?

2012-03-07
emcb
emcb

Brunet_tj

Woao, jag är riktigt imponerad av dig! Grymt bra jobbat! Klappa dig själv på axeln, du kommer klara resterande kg galant!

Heja dig!!!

2012-03-06
emcb
emcb

Kul o ha dig tillbaka emcb
Jag har lyckats gå ner 9 kg. Så jag har ca 13-15 kg kvar.

2012-03-06
Brunet_tj
Brunet_tj

Suck vad tradigt det här är. Har fått en envis hosta och näsan rinner. Jag vill få tillbaka energin och komma i gång med träningen igen. Jag som kommit igång så bra och kände mig så mkt piggare. Och nu är ju all snö och is borta här och vägarna har torkat upp, så jag läääängtar efter långa vår promenader. Men det kommer väl tids nog...

2012-03-05
emcb
emcb

Vägde mig nu på morgonen och det visade sig att jag inte gått upp något! :-)
Så nu har jag gått ner 3kg sedan jag startade och jag har alltså 4kg kvar till målet!
Mår lite bättre idag så det får bli en promenad idag!

2012-03-04
emcb
emcb

Efter att jag var sjuk så åkte vi på en veckas semester till värmen. Vi hade all inklusive... så ja jag har totalt struntat i vad jag ätit :-) Men vi har rört på oss en hel del och varit ute heeela dagarna.

Nu har vi varit hemma i snart en vecka och jag har blivit förkyld med ont i halsen. Men försöker att ta en promenad varje dag. Har inte börjat med cross trainern ännu. Så jag har inte väg mig på ca 2 veckor. Tror jag har gått upp...

Roligt att se att ni har fortsatt att skriva här när jag varit borta. Det är ju så att många har varit sjuka eller så är barnen sjuka och man tappar rutiner och energi. Men man får ta nya tag och komma i gång igen.

Så fort jag blir lite friskare så tänker jag focusera på att träna (promenera & cross trainern) och äta regelbundet men inte banta så sten hårt. Men ändå tänka på vad jag äter.

2012-03-02
emcb
emcb

Jag kämpar på..trännar varje dag minst en timme på crosstrainer o sen visa dagar ute också med vagnen..nu när våren är äntligen här!!!!jag kör halvt pulver o vanlig mat.

Vägde mig idag o det visade -0,7 så det e ju bra. så allt som allt har jag gått ner 8,5 kg sen 2 jan.

2012-02-27
Brunet_tj
Brunet_tj

Inte alls bra! Har varit sjuk nu i en vecka (alla i familjen var sjuka) och då struntade jag i allt annat. Är tillbaka var jag började tyvärr. Men nu har det lugnat ner sig lite och vi har börjat äta bättre. Är ute på promenad så ofta det går.

2012-02-21
aprilbebis2011
aprilbebis2011

Precis kommit hem efter kvällens träning. Det var tufft så känns som att det kan bli träningsvärk imorrn, iaf i vaderna. Men, det känns skönt att vara igång med :) 

Om vädret tillåter så funderar jag på att ta en promenad på min rast imorrn. Förr gick jag alltid på rasten men nu det senaste har jag sovit :p 

Hur går det för er andra?

2012-02-21
Sweetie86
Sweetie86

Jag ställde mig faktiskt på vågen igår. Visserligen på em (brukar väga på morgonen) men min enda möjlighet. Har inte vägt mig på jag tror det är en månad. Har bara tränat senaste veckan, annars har jag varit förkyld mm. Jag vägde faktiskt mindre än jag gjorde sist. inte ens 0,5 kg men det var iaf mindre. 

Idag har jag sprungit fram och tillbaka på jobbet, så det får räcka. Imorgon kväll blir det ett tränings pass igen.

2012-02-20
Sweetie86
Sweetie86

ja har gått ner :-):-):-):-) jag tappade 3kg när ja hade influensan för två v sen å dem har ja inte fått tillbaka.. ja äter bra för att hålla vikten så det känns bra.. funderar på å svälta mig själv en månad så borde ja va nere på 60.. fort å smidigt :-\ kanske inte så lämplig metod dock ;-)
å ja skojar såklart ska ja inte svälta mig själv.. den perioden i mitt liv e över för länge sen :-P

2012-02-20
osisen
osisen

Hur går det för er nu??hoppas du mår bättre nu emcb
Jag kämpar på här hemma nu tränar jag minst en timme om dagen på crosstrainer o ute går med vagnen. Sen kör jag pulver men även äter visa dagar en riktig måltid.
Idag var det dags för vågen igen o den visar - 1.5 kg

2012-02-20
Brunet_tj
Brunet_tj

här händer inte mkt just nu då jag är sjuk och legat i sängen heeela dagen! vet inte om det är magsjuka, kräkts en gång. ingen aptit alls men försöker få i mig vätska...

2012-02-15
emcb
emcb

- 6 kg sedan start nu.. vägning i övermorgon =)

2012-02-15
lyck
lyck

Emcb: Jag hoppas du har rätt. Att magen bara är uppblåst. Måste testa byxorna igen och se om jag kommer i dem.

Idag har jag äntligen tagit mig iväg på träningen :) Efter en kvart var jag helt slut, men tvingade mig själv att fortsätta. Nästan 1,5timme körde vi. Var lite mer varierad träning idag så hela kroppen fick verkligen jobba. Kommer väl inte ta mig upp ur sängen imorgon misstänker jag :p Men, det var kul, trots att det var jobbigt. 

Känns som om jag fått mer energi nu. Längtar redan efter nästa pass :)

2012-02-14
Sweetie86
Sweetie86

tesse29: Välkommen till gänget! :) Det gäller att hitta en bra diet som du klarar att hålla för att du inte ska tappa motivationen tror jag. Och det är viktigt med små belöningar läns med vägen. Du ska må bra och inte tappa energin. Jag har fått ändra lite i min diet och lagt till mer träning för att jag ska orka fortsätta. Men som du beskriver det så låter det som en bra plan!

2012-02-13
emcb
emcb

Brunet_tj: Woaw! Vad roligt att du gått ner så mkt! Heja dig! :D

Sweetie86: Du tror inte att det kanske har med din mage att göra att du inte fick på dig byxorna. Om den har varit ur balans kanske du är extra uppblåst just nu. Jag har det problemet till och ifrån, trotts att jag går ner så får jag på kvällarna knäppa upp byxorna för att magen är som en ballong. Men på dagen så glappar byxorna lite i midjan... Bara en tanke :)

Jag har tränat 20min i dag på crosstrainern. Skönt! Annars har maten varit sådär då vi hade gäster och det blev ½ pizza till middag och glass till efterrätt... men har inte så dåligt samvete eftersom jag tränar mer nu än jag någonsin gjort :)

2012-02-13
emcb
emcb

Jag måste säga att ni e duktiga allihop!!

Själv började jag idag och har tänkt mig att jag ska äta 1 dl av de jag äter och äta var 3:e timme och ska dra igång me min zumba igen. Det har varit en hel del så jag har inte haft tid eller ork men nu så och jag har ju en del som ska bort sisådär en 40 kg så d e väl bara o kämpa på och hoppas att motivationen inte sviker.

2012-02-13
tesse29
tesse29
Barn på 2 år och 10 månader

Jag hade en toppendag ute i skogen. Blev en hel del motion och frisk luft :) Däremot blev jag riktigt deppig på kvällen när jag skulle göra mig klar för fest. Byxorna jag haft det senaste gick inte att få på sig alls :( Så fundera på hur mycket jag har gått upp dessa veckor jag inte kunnat göra något.

Inflammationen är bättre, magen är sådär, men den kan jag inte göra så mycket mer åt. Imorgon blir det ett pass på klubben. Ska bli skönt att få komma igång igen.

2012-02-13
Sweetie86
Sweetie86

Tack emcb du e inte dålig du heller ;)

Idag var det dags för vågen o jag tänkte så här några gram kanske har jag gått ner men inte så mycket.. - 1,7 kg på en vecka.Väldigt nöjd..BARA 18 kg kvar

2012-02-13
Brunet_tj
Brunet_tj

Brunet_tj

Grymt jobbat!!!

2012-02-12
emcb
emcb

Frukost: bar
Mellis: shake
Middag: broccoli soppa(pulver)
Mellis: shake
Kväll: 1 morrot.

Träning 45 min krosstrainer o städat idag

2012-02-12
Brunet_tj
Brunet_tj

Har inte tänkt så mkt på maten och godiset i helgen. Var storstädning hela dagen i går och belv lite små ätande. Ingen tid för träning blev det heller.

Idag har vi haft kalas. Jag har inte hunnit äta så mkt. Och inte blev det regelbundet heller. Men jag har i alla fall tränat nu på kvällen i 20min, riktigt skönt! Jag känner mig mkt piggare efteråt!

2012-02-12
emcb
emcb

sweetie86

Hoppas att du får en härlig dag ute i kylan! Hoppas också att inflamationen och att magen rättat till sig! Fördelen med magen är att du förmodligen inte samlar på dig extra vikt i alla fall ;-) Det gäller att hitta det positiva i jobbiga situationer! :) Krya på dig och hoppas du kommer i gång nästa vecka som du önskar!

2012-02-11
emcb
emcb

Vill berömma er ALLA :) Ni är så duktiga :)

Min inflammation börjar släppa, så inte ont längre. Däremot en mage som inte alls är rolig. Troligtvis en lätt matförgiftning (eller liknande) Blev superdålig av en viss ost :( Börjar stabilisera sig nu iaf. Hoppas på att må bättre imorgon. Blir att gå upp om bara några timmar, för att vara ute i skogen hela dagen. (rally) Så kommer få mig en rejäl promenad och massor av frisk luft. Maten kommer dock bestå av grillad korv :p Men men. 

Missade vägningen denna veckan med. Kändes inte som om det var någon idé då jag inte gjort något på flera veckor. Måndag, då ska jag vara frisk och taggad till max :)

2012-02-10
Sweetie86
Sweetie86

Full fart hela dagen med barnen. Maken jobbade över och kom hem vid 20-tiden.

frukost: shake.

lunch: två knäckemackor med makrill i tomatsås på

Mellanmål: en apelsin

Middag: köttbullar och mackaroner

Kvällsmat: Lösgodis :S Men det var min belöning för den här dagen :)

Blev ingen träning då maken kom hem så sent. Men får ta igen det imorgon i stället!

2012-02-10
emcb
emcb

Har vägt mig idag! Har gått ner 1.5 kg på 2 veckor, känner mig mkt nöjd! :)

Mallan: det stämmer nog som du säger att bars innehåller mkt socker... Jag såg något inslag om dessa på nyheterna och de gämnställdes med snickers och andra choklad"bitar". Så vill man just bli av med sitt sockerbehov ska man nog inte äta dem...

Men jag har lagt om min diet lite. Från att försöka sluta helt med socker så är jag inte lika strikt på det längre. Det resulterade bara i att jag föll tillbaka ordentligt i stället :( Så nu unnar jag mig lite i bland. Men jag har ju börjat träna och sattsar mer på det och att äta sunt och regelbundet! Bars och shake är bra när jag inte orkar eller har tid att göra mat/mellanmål. Då är det en bra ersättning i stället för att man stoppar i sig något mer för mkt kcal för att det ska gå fort.

Har jag energi någon dag händer det att jag endast äter shake (de man blandar själv), sist jag orkade det en hel dag gick jag ner 03.kg på en dag! Men jag skulle aldrig orka med att svälta mig så i två veckor!

2012-02-10
emcb
emcb

Det går förvånansvärt bra. E inte så mycket söttsugen som innan.
Frukost: shake
Mellis: soppa
Middag: grönsaker och kassler
Kväll: bar
Tränat 30 min crosstrainer

2012-02-09
Brunet_tj
Brunet_tj

Aprillbebis2011: skönt att du promenerar varje dag, man blir piggare och får mer energi!

Sweetie86: hoppas du mår bättre nästa vecka! Låter vettigt att du väntar ut att du mår helt bra innan du börjar träna igen!

Brunet_tj: går det bra med pulver? Är du mkt hungrig/sötsugen under dagen?

Min dag har varit ok...

Frukost:shake
Lunch:appelsin och två muffins :( men har känt mig väldigt trött, som om jag var på väg att bli sjuk så orkade inte engagera mig i maten...
Mellanmål: bar
Middag: mc donalds, lite hamburgare och milk shake.
Kvällsmat: banan

Tränade i 20min och det gick riktigt bra, tiden flög fram och det kändes skönt!

2012-02-09
emcb
emcb

I måndags så började med pulver diet. Så min dag brukar se ungefär såhär:
Frukost: shake eller choklad bar.
Mellis: shake
Middag: grönsaker o antingen fisk,kött eller kyckling till
Kväll: shake

Äter bara en frukt om dagen.

Har inte vägt mig än för jag går o blöder igen så jag väntar ett tag till

2012-02-09
Brunet_tj
Brunet_tj

Är inte helt frisk än så har inte hänt något mer här. Tyvärr. Eller frisk är jag nu, men har en inflammation så jag får inte anstränga mig. Suck. Till veckan är det bäst för kroppen att den är på min sida för då SKA jag vara med på träningen.

2012-02-08
Sweetie86
Sweetie86

Hello :) jag äter mindre portioner och oftare och det blir bars istället för godis. Ingen träning än tyvärr :( är ute och pronenerar varje dag dock. Jag läser tråden varje dag men hinner inte skriva alltid hur det gått. Kram på dig

2012-02-08
aprilbebis2011
aprilbebis2011

Hallåååå tjejer, hur går det med träning och mat igentligen? Nu får ni uppdatera lite ;-)

frukost: Shake

Lunch: Nudlar, knäckebröd (utan smör) med prickikorv på

Mellanmåm: Bar

Middag: fisk med potatis

Kvällsmat: Muffins blev två för många....

Ingen träning idag, har inte haft någon enerig alls i dag!

 

Kom igen nu får ni andra också updatera!

2012-02-08
emcb
emcb

Nöjd med min dag!

Frukost: shake
lunch: två fullkornssmörgåsar m kokt ägg på (ej smör).
Mellanmål: färdig shake (banan/choklad smak, mums!)
Middag: vegetarisk tacos.

Tränat 25min på crosstrainern och ökat till motstånd 4 idag, klappar mig nöjt på axeln! :-)

Får se vad det blir till kvällsmat... Kanske en bar.

Hur går det för er andra? Börjar bli lugnt här! Ni har väl inte hamnat i februari fällan? Januari kör man hårt och i februari tappar man motivationen...

2012-02-07
emcb
emcb

brownie (även toffefe smak) köper jag på ica kvantum, brukar finnas på de flesta ica affärer! Mint har jag köpt på ica maxi men går också att hitta i olika ica affärer men inte lika vanlig som brownie, tror smaken är rätt ny.

2012-02-06
emcb
emcb

Frukost: Shake

Lunch: vegetarisk tacos (rester från i går)

Blev inget mellanmål.

Middag: 3pannkakor med jordgubbssylt. ( Några gelehallon slank ner då mitt socker sjönk precis innan middagen och jag tappade energin totalt!)

Kvällsmat: Apelsin.

Blev ingen träning idag då gubben inte var hemma. Men jag har staplat massa ved, ca 2kubik... Så det räknar jag allt som lite motion :)

2012-02-06
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...