App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Måste jag ta fighten nu?

Min dotter sov jättebra i sin spjälsäng fram till ca 5 månaders ålder. Åt en gång per natt och somnade om direkt. Efter en kraftig försämring av nattningen ser det nu ut så här: hon somnar i sin säng runt 19.30 och sover gott hela kvällen. Gubben och jag har fått tillbaka våra myskvällar som vi är väldigt beroende av! MEN sen vaknar hon nästan alltid när vi går och lägger oss och då har jag de senaste två månaderna lagt mig med henne i vår säng och ammat henne till sömns. Hon vaknar kanske tre gånger på natten och gnäller och då slänger jag fram bröstet och vi somnar om nästan direkt. I nuläget sover vi gott alla tre, och jag tycker om att ha henne jämte mig. När min syster hörde om upplägget rynkade hon pannan och sa att vi borde få henne att sova i sin säng hela natten för ingen vill ha barnet jämte sig år ut och år in. Då blir det inga småsyskon och bla bla (vilket hon har en poäng i..) Men vad tycker ni kloka föräldrar här inne? Måste man bråka med detta när hela familjen är nöjd? Hon blir snart 8 månader.

2012-01-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Jag tycker att ni verkar ha bra sovrutiner! Ser ingen anledning alls att ni skulle bråka! Mina två första barn sov mest med oss vuxna från start och ett bra  tag framåt. Vi sov fyra i dubbelsängen ett tag vilket också gick bra. Lillan sov bäst i vaggan i vardagsrummet tills hon var 6-7 månader och allt oftare ville sova hos oss. Nu sover hon nästan alltid hos oss, vilket jag tycker känns helt ok.

2012-01-04
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 2 månader

Folk har så mkt idéer om att barn MÅSTE sova i egen säng på en gång för att annars kan dom inte sova i egen säng förrän dom är vuxna.... :S

Men det är INTE sant, min dotter har socvit väldigt bra i egen säng i perioder och under sina utvecklingsperioder har hon behövt mer närhet och då har hon sovit med mig och sen kunnat sova i egen säng igen utan några som helst problem.

När hon varit sjuk har JAG bestämt att hon ska sova med mig får att jag ska veta att hon är ok och sen när hon varit frisk har hon återigen sovit i egen säng.

Alltså ska man INTE vara rädd att göra det man själv tycker funkar bäst, du kan hälsa din syster att barn inte blir kvar i sängen hos föräldrarna och att det går utmärkt att skaffa syskon ändå ; )

Dessutom låter din dotter väldigt normal eftersom det är väldigt vanligt att dom efter c:a 3 timmar vaknar efter att ha sovit djupt och kommer upp ur REM-sömnen vilket gör dom extremt lättväckta, så jag tippar på att ni lägger er runt 23? : )

 

2012-01-03
P 2
P 2

ja håller med alla i allt.. gör det som känns bra för er å vadå inte blir syskon utan egen säng. e dab syster så pryd ;-) hahaha
soffan,köket,duschen,balkongen,trappuppgången, myspölen, golvet, bord,stolar... man kan fixa syskon överallt.. å i värsta fall får du skaffa syskon med grannen medan mannen din passar lillfis ;-)

2012-01-03
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...