App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Era bästa tips! Sådant ni önskar andra hade talat om för er

Halloj! Föder mitt och sambons första barn vilken dag som helst nu ;) Väldigt spännande!!! Böcker i all ära...men tips och råd från er som varit med förr väger tyngre! Ni som varit med förr, Vad önska ni att ni hade vetat om/behövt/känt till/skulle ha tagit med er till förlossningen första gången? En tråd för alla bra tips och råd helt enkelt. Allt är välkommet! tex packa ner snacks till sambon! Eller ,glöm inte läppcerat... ja ni fattar ;) Tack och kram på er :) :)

2012-01-01
Krickan
Krickan
Barn på 1 år och 7 månader

Tack för alla finfina råd och tips :-) :-) :-) Nu är det bara bebisen som får titta ut snart... ;)

2012-01-03
Krickan
Krickan
Barn på 1 år och 7 månader

Sköna inneskor/tofflor hade jag inte gärna varit utan på förlossningen och bb. Jag har också haft med mig egen flanellpyjamas med knäppning fram. Bb-kläderna var ingen höjdare och att ta på vanliga kläder kändes jobbigt i början...

Jag önskar att någon hade sagt till mig innan min första förlossning att sova allt jag kunde i inledningen av förlossningen! Jag stressade runt och köpte skötbord och jag vet inte vad allt efter vattenavgång. Och när jag varit in på kontroll fick jag instruktioner att komma tillbaka klockan åtta morgonen därpå... Vansinne! Jag kunde bara sova lite och oroligt, ändå ställde jag väckarklocka för att komma in i tid, dessutom äta frukost innan. Jag fick frukost där, hade varit skönt att veta innan också. När barnet äntligen kom ut, ytterligare två dygn senare, hade jag absolut varit mest behjälpt av om jag hade sovit allt jag kunnat det första dygnet och inget annat!

2012-01-03
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 2 månader

Ja som de flesta skriver här är bra.just det jag önskade jag visste var att det är väldigt vanligt att man gör behov nr 2 under förlossningen. Sen för min del önskar jag någon berättade hur ont det gör första gångerna man amma.och som omföderska var beredd på hur ont det gör när livmodern dra ihop sig.och fick veta efteråt att det gör ondare efter varje barn man föder. Så det är nåt jag fasa över när min graviditet är slut

2012-01-02
eden
eden

Åhh det finns så mkt jag önskade jag visste när jag fick mitt första barn. Men en del saker spelar det ingen roll att jag berättar för du måste uppleva det för att kunna ta till dig det.

Men jag önskade att jag hade vetat mer om hur det skulle bli när bebisen kom ut ur magen. Att man känner sig totalt överkörd och inte alls ser så där fräsch och pigg ut som de gör på vissa filmer/tv. Och den totala tröttheten efter förlossningen går över i trötthet pga av att man ammar och tar hand om bebis dygnet runt. Men det blir bättre, därför är det så viktigt att man faktistk vilar när bebisen gör det. Men det var svårt att sova på BB, pga alla hormoner i kroppen kände jag mig speedad.

Tre dagars gråten, den är på riktigt ;-) För vissa är den lindrig för andra (när jag fick mitt andra barn) ligger man som ett litet barn och bara gråter utan att ens veta varför. Det är bra att ni pratar med varandra om detta innan. Din sambo är det viktigaste stödet om du känner dig ledsen. Det bästa min man gjorde var att inte ställa massa frågor utan bara höll om mig och lät mig gråta ut. När jag fick mitt första barn hade jag några dagar då jag var deppig och sedan kändes det bättre. Men efter andra barnet hade jag en intensiv vecka av gråt och sedan hade jag 2-3månader av depp. det var jobbigt men jag pratade med min man, min bvc sköterska och det gick över.

BB personalen är där för att hjälpa, så fråga fråga fråga. Det är den första och bästa chansen du får att komma i gång med tex amning och få råd om bebisen om du är osäker.

Ta inte emot besök med en gång ni kommer hem. Ja ni har fått världens finaste bebis och vill så klart visa upp den. MEN du kommer vara helt slut efter och amningen blir ofta lidande av dessa besök. Så ta några dagar (1-2veckor) och var bara ni, landa i att ni har fått barn! Tänk även på att det går mkt sjukdomar nu, så hör med besökare så att de inte är förkylda när de kommer.

Försök att inte ha en massa måsten. Det gör faktiskt inget om tvätten blir liggande eller om disken får stå. Sov när bebis gör det och myyys. När du orkar är det bra att komma ut en liten stund varje dag, behöver inte vara några lång promenader. !0min promenad med vagnen gör en så gott!

Snart kommer du ha ett underverk hos dig. Och det som jag upplevde kanske du inte alls kommer uppleva på samma sätt. Det är bara saker som jag önskar jag var mer förberedd på!

Jo, amningen. Det tar tid innan den flyter på och man sitter där och myser. Men låt bb personalen hjälpa dig när du är där, de kan ge många bra tipps. Vissa behöver man inte och andra kan man inte leva utan ;-) Du kan även ringa amningsmottagning, vilket jag gjort flera gånger och blivit så bra bemött varje gång!

 

Lycka till!!!!

2012-01-02
emcb
emcb

Ja, vart ska man börja? Haha! Glöm att du kan använda vanliga trosor efteråt, du får supersexiga nätbyxor där. Halstabletter är bra, för du blir torr i halsen av lustgasen, om du använder den. Många säger att en bok är bra, men jag hade aldrig haft ro att läsa efteråt. Då står man ju bara och tittar och tittar och tittar på detta underverk! Vad gäller kläder till bebben hade jag med flera uppsättningar, men det enda vi använde på bb var en sparkdräkt. Man är så valhänt i början att det var skönt med bara ett plagg! Lycka till!

2012-01-01
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...