App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vems ansvar att säga till?

Jag undrar vad ni tycker om att andras barn som är hemma hos er på besök "lever rövare" med era saker? Jag har två syskonbarn som blir helt sjövilda när de kommer hit, och de är över högt och lågt! Sist var det en salladsslunga som gick sönder, och det stör mig att de tycker att vårt hem är deras leksakslåda! Min syster säger till dem ibland, men inte alltid. Vems är som sagt ansvaret att säga till? Känns inte ok att skälla på någon annans barn "en hel kväll". Min sambo är bättre på att ha koll på dem, mig lyssnar de inte alls på. Jag är ju bara tjat-moster! :-P

2012-01-01
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Jag tycker att i första hand är det föräldrarna till barnet som ska säga till, oavsett om de är hemma eller inte.... Men, jag har en tendens att säga ifrån till alla barn som är hemma hos mig och inte riktigt beter sig som jag tycker är acceptabelt i mitt hem.

2012-01-02
Bitchen
Bitchen

där har jag inga skrupler. om de lever rövare o det är uppenbart att föräldrarna inte tänker göra nåt åt saken så säger jag till, vänligt men bestämt, att nu tar vi det lite lugnt!

2012-01-01
mickelina81
mickelina81

Men vad gör ni om föräldrarna inte säger till eller bryr sig om att barnen flyger fram som en tornado?

2012-01-01
emcb
emcb

det e svårt tycker jag då jag inte upplevt det så många gånger.. själv håller ja reda på min son ganska bra.. e noga med att han respekterar andra å även så deras saker.. jag säger till kompisars barn å dom säger till mitt å det funkar fint.. ja försöker anpassa reglerna till dem vi är hos å lika så upplever ja att folk gör hemma hos oss..
ett litet exempel: hos grannarna e det inte tillåtet att köra med bilar på borden.. hos oss är det de.. å våra barn har följt det fint.. man får påminna ibland men det e lixom inga problem..
det skulle kunna vara så enkelt om man bara kunde prata med varandra (föräldrarna alltså)

2012-01-01
osisen
osisen

Jag säger till i första hand. Om jag tycker att de inte lyssnar på mig eller om det går över styr så pratar jag med deras föräldrar och ber dem följa våra regler och att de hjälper oss att se till att deras barn gör det också.

Jag tycker det är så konstigt att man kan släppa sina barn hos andra och inte ha någon koll. Vi har vänner som inte bryr sig ett dugg och sist de var här gick flera av sonens leksaker sönder. Han var jätte ledsen. Det enda föräldrarna sa efter 3:e saken som gick sönder var att vi skulle få pengar men det var ju bara prat. Nästa gång de kommer får vi plocka undan saker helt enkelt. Så tråkigt!

2012-01-01
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...