App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

dom här nya riktlinjerna vad gäller smakisar..

vi körde ju på den förra modellen med sonen.. å funderar på hur ja ska jö med tjejen.. ja tycker det här nya sättet med å låta dem smaka lite på den "vanliga" maten man äter känns smidig men va gör man om barnet vägrar nöja sig med den här lilla smakbiten.. en tesked/kryddmått, vad man nu ger.. då faller ju hela den idén..  men som sagt verkar lite smidigt ändå å börja lite mer "oseriöst" vid 4 mån. hur gör ni? lilleman slutade ja a, mma vid 6 mån å sen åt han vanlig mat å välling.. men med denna nya "medtoden" blir det ju absolut inte så..

2011-12-26
osisen
osisen

Jag har inte brytt mig så mkt om de råden. Jag har väntat in mina barns egna intresse för mat. När jag ser att de sitter och följer oss när vi äter och ser intresserade ut då har jag börjat med smakportioner med smakisar. Men man ska ju absolut itne börja innan 4månader dock, även om man har en väldigt intresserad bebis.

Min första son började med smakisar vid 5½mån och min andra vid 5månader.

Min första son älskade all mat och åt jätte bra. Min andra var skeptisk och började äta riktigt bra först vid 10månader.

2011-12-27
emcb
emcb

Jag har låtit min lilla suga och smaka på mat från fyra månaders ålder. Första månaderna höll jag nere mängderna till mycket små, men det fick bli mer än en gång per dag. Om hon var vaken då vi åt så fick hon också något. Inte alltid samma som vi till en början, däremot, utan oftast någon kokt grönsak, potatis eller frukt i början.

Hon är idag tio månader gammal och äter bra av det mesta vi alla äter. Från julmaten fick hon smaka det mesta, men inte gravad lax, skinka och revbensspjäll. Hon äter mest själv med händerna, men accepterar numera att bli matad i viss omfattning också. Jag ammar henne dessutom, framför allt morgon, kväll och natt, men även något litet mellanmål ibland om hon ber om det. Men jag är inte låst till att jag måste amma henne dagtid nu, hon får i sig det hon behöver på annat sätt. För mig personligen känns det inte bråttom att sluta amma, men det är ju upp till var och en.

2011-12-26
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

ja rekommendationerna ang salt verkar ändrat för nu stöd det att låter man dom smaka lite på vanlig mat spelar saltmängden ingen roll då det e så lite.. när lilleman va bebis va det ju absolut förbud mot salt första året.. man blir förvirrad för mindre..
på julafton lät ja tjejen suga lite på ananas å det fick bra.. det e ju ganska stark frukt så ja va lite nyfiken på om hon skulle få utslag men det vlec inget.. iofs vet ja inte ens image hon fick i sig nåt eller om det bara va smaken

2011-12-26
osisen
osisen

ja jag e åxå sån så ja försöker lyssna på barnet å dess intresse i det mesta å försöker å ha riktlinjerna i bakhuvudet.. men nu skiljer dom ju ganska mycket.. ja menar innan så skulle man ju ta rn sak i taget för å upptäcka ev överkänslighet osv.. men nu kan dom smaka på allt å då blir det ju inte alls samma :-\ tycker det e svårt å veta vad som e bäst.. ja menar även om ja gör lite på mitt egna vis så vill ja ju ändå vara säker på att ja inte skadar barnen på nåt sätt om du förstått hur ja menar :-)

2011-12-26
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...