App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

varför stärks immunförsvaret för att barnet lägg hud mot hud?

såg att det stod på liberoklubben.. man kanske kunde klicka på det iofs det kollade jag inte.. jaja jag får kolla det.. annars nån som vet?

2011-12-21
osisen
osisen

tack ska ni ha, bidde så nyfiken :P

2011-12-21
osisen
osisen

Det hjälper barnet att bygga upp sin bakterieflora på huden. Vi har väldigt många bakterier på huden, de flesta "goda" bakterier som skyddar kroppen mot skadliga. Ett litet barn har inte så många av dessa skyddande bakterier, men hud mot hud med en förälder överförs de i en bra omfattning vilket stärker barnets immunförsvar.

Den förklaringen har jag fått. Om den är komplett vet jag inte.

2011-12-21
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 9 månader

Därför att hudkontakt och närhet ökar produktinen av hormonet oxytycin, men just immunförsvaret har jag inte hört ngt om?

"

Oxytocin är avgörande för upprättandet av gemenskap, parbildning, omvårdnad, och förmåga att följa sociala normer. Förhöjd aktivitet av oxytocin skapar ökad tillit, minskar aggressioner, ångest, samt dämpar aktiviteten i amygdala, och minskar troligen också stress.

Höga värden av oxytocin, vasopressin och prolaktin är avgörande för utvecklingen av moderskänslor.Djurförsök har visat att administration av oxytocin och östrogen fungerar ångestdämpande på honor och ökar deras sociala samspel. Honor med större omvårdnad om barn har också visat sig ha ett större antal östrogenberoende oxytocinreceptorer i hjärnan, och detta är ärftligt från moder till dotter.Sådana östrogenberoende oxytocinreceptorer ökar dessutom honornas sexuella mottaglighet.

Oxytocin gör människor lyckligare och tillitsfulla. Det ökar viljan till parbildning, och är starkt involverat i sexuell lust. En orsak till detta är att det skänker lugn genom dess påverkan på glatt muskulatur. På grund av dess höga plasmanivåer vid olika former av känslor av kärlek och lust, brukar det kallas "kärlekshormon". Hos män bidrar oxytocin till ejakulation och erektion.

Oxytocin och sjukdomar

Personer med autism kan möjligen ha för låga värden av oxytocin.[Ökade värden av oxytocin har iakttagits vid medicinering med neuroleptikum av schizofrena personer, och ökningen står i relation till hur länge medicineringen pågått.

För höga värden av exogent oxytocin kan leda till vattenförgiftning och hyponatremi.[url href=http://sv.wikipedia.org/wiki/Oxytocin#cite_note-20][21][/url]"

2011-12-21
P 2
P 2
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...